ah hocam ahhh ne cahiller var bugün gördüm..oğlumun çişini kaçırdığında neden hüngür hüngür ağladığını bugün çözdüm..

bu sabah anneannesine kahvaltıya gittik.annemin üst kat komşusu da bizim geldiğimizi duyunca oturmaya geldi mertten 1 yaş kadar büyük oğluyla. oda oğlunu alıştırıyormuş tuvalete..ama ne alıştırma..çocuklar oyun oynarken zavallı çocuk dalmış çişini altına kaçırmış anneside bunu farkedince çocuğa bağırarak " bu ne hal pisletmişsin üstünü leş gibi olmuşsun eşek kadar oldun 3,5 yaşındasın hala bi çişini söylemiyorsun" diye çocuğa bir çıkıştı ki sormayın. ben ne olmuş canım o kadarcıkla diyene kadar çocuğun suratına öyle bir yapıştırdı ki ağzım açık kalakaldım..çocuğu kolundan çekiştire çekiştire eve götürdü.
annem söyledi geçen hafta hastaneye gittiğimde merti annanesine bırakmıştım. o gün bu cahil kadın yine gelip aynı şekilde çocuğu altına kaçırdı diye döve döve eve götürmüş.tabi bende sinirden kudurdum..benim canım oğlumda bunu görünce, altına kaçırdığında korkudan ağlıyormuş demek ki..
komşu, çocuğun üstünü başını değiştirip geri geldi..bende biraz tartıştım..hocam bahanesini duysanız gülsem mi ağlasam mı şaşırdım..yok efendim eltisinin oğlu 2 yaşında söylemiş bu niye söylemiyormuş 3,5 yaşına gelmiş salakmıymış hala altına kaçırıyormuş bıkmış bezlerinden falan falan. dedim büyüdüklerinde eltinin oğlu sınıfta kalırsa sende seninkine mi kızacaksın sen niye sınıfta kalmadın diye.. yada allah göstermesin ama eltinin oğlu sigaraya uyuşturucuya başlasa sende seninkine kızarsın sen niye sigara uyuşturucu kullanmıyorsun diye..böyle mantıkmı olur..her çocuk farklıdır..senin ki bir şeyi önce yapar onun ki başka bir şeyi.hem kirlenirse kirlensin elindemi yıkıyorsun sanki at makineye yıkasın, eskiler elinde uğraşıyordu senin kadar şikayet etmiyolardır.
bak senin yüzünden mertte 1 haftadır ağlıyor korkudan, benim çocuğumun suçu ne..lütfen böyle yapacaksan bir daha benim oğlumun yanında yapma dedim..
hocam hala çok sinirliyim kadının saçını başını yolacaktım ama neyse dedim..böyle kişiler yok o evlenmiş sen evde kaldın, bak o çocuk doğurmuş sende hala yok, bak o ikinciye hamile senden sende ikinciyi yapsana diye diye çocuk doğuruyorlar sonrada suçlu çocuk oluyor.
ben ilk çocuğumu kızımı 5,5 aylık hamile iken kaybettim..doktorların önerisiyle ikinci çocuğumun (mertimin) sağlıklı doğması için 2-3 sene ilaç tedavisi gördüm..o yüzden bizim için mert çok kıymetlidir.bırakın bir fiske vurmayı sesimizin tonuna bile dikkat ederiz "aman çocuğa bağırmayalım" diye..hocam herkesin çocuğu kıymetlidir diyoruz ama bazıları da sırf akrabalarına nispet olsun diye takır takır çocuk doğuruyorlar "ben  yaptım sen yapamadın" diyebilmek için.3-4 çocuk doğurup bakamıyorlar sonrada en ufak bir şeyde bu çocuk suçlu keşke seni doğurmasaydım diyerek çocuğunda psikolojisini bozuyorlar..
hocam kusuruma bakmayın o kadar sinirlendim ki uzun uzadıya anlattım..sizinde zamanınızı aldım..
şimdi mertin bu durumunu düzelmeye çalışacağım bakalım ne kadar başarılı olucam..başkaları yüzünden benim oğlumun psikolojisi bozuldu ya..her gece ağlar oldu çocuk"yatağıma çiş yaptım pis oldum"diye gündüz bile kaçırsa ağlıyor..inşallah geçicidir..kendi isteğiyle başladık tuvalete asla baskı yapmıyorum..kaçırsa bile en fazla dediğim şey "olsun oğlum bir daha ki sefere tuvalete yaparız.boşver kirlensin makineye koyarız yıkanır"..cahil bir kadın yüzünden çocuğum korkar oldu...
ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ki oğlumun ağlamalarını korkusunu bastırayım unutturayım.. hocam çişi geldiğinde altına kaçırmasa bile ağlıyor çiş yaptım pis oldum diye..
saygılar..