Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tylolhot ve gripin?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTylolhot ve gripin?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 146
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tylolhot ve gripin?
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 04:09
Merhaba Kadir Bey, 
Ailece domuz gribi şenliğimize bugün baba da katıldı. :(  Büyük oğlum 6. Günün ardından ateşi düştü, yoğun öksürük ve diğer grip belirtileri devam. Ağrısı yok ama duyma kaybı olduğu için İlliadin başladım. Küçük oğlum hala ateşli ve huzursuz. Yemek konusunda ısrarcı olmuyorum. Ben burun akıntısı ve öksürükle idare ediyorum. 
Sormak istediğim konu eşimle ilgili. Neyseki ben ve çocuklara uyguladığım tedaviye karışmıyor ve sizi destekliyor ama kendisi hasta olduğunda iş değişti. Günde en az 16 saat yoğun çalışıyor, gecesi gündüze karışmış bir şekilde, dinlenmeye vakti yok. Bizden gribi alınca elinde tylolhot olan bir poşetle geldi ve 2 paketi tek seferde sıcak suyla içti. Gece uyanıp bir daha içerim sabaha iyi olurum dedi. Az hasta olur ve çok eskiden gelen bir acil çözüm bu onun için. İlacın üstünde kocaman "soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların semptomatik tedavisinde" diye yazıyor. Her poşet için içerik Parasetamol 500mg, klorfeniramin maleat 4 mg, psödoefedrin HCI 60 mg. Prospektüste de aynı bilgi. Endişemi dile getirdiğimde tepkiyle ilacın grip için üretildiğini söyledi. Babam da grip olduğunda günde 3-4 gripin alır ve 2-3 gün yatar sonra iyileşir. O da aynı bahaneyle gripinden vazgeçmiyor. 
Bu iki ilaç için beni aydınlatır mısınız? Gerçekten gribe iyi geliyor olabilir mi? Bunu kullanmanın ve de böyle yoğun kullanmanın zararı nedir? 

Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 146
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 05:09
Eşim 3 saat sonra uyanıp, bir bardak kaynar suya 2 şase daha boşaltıp içti. Prospektüsünde 6 saatte bir yazıyor ama o 3 saatte 4 şase kullanmış oldu. Vaktinde hangi doktor önerdiyse artık, eskidende böyle kullanıyordum, birşey olmaz merak etme diyor. 35 yaşında, erkek, 1.92 boy ve 95-100 arası kiloya sahip.  Bu durumda bir yanlışlık var kesin. Doğruyu yapabilmek için sizin bilgilendirme ve yönlendirmenizi bekliyorum. Umarım sabah uyandığında da içmez. :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120608
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 22:46
Kesinlikle HATA YAPIYOR...
Sakin, TURK DOKTORLARINA itimat etmeyin... Doz hesabini daima yanlis yaparlar. Bugunku yazilarimi okuyun, Doktorun teki:
Parol Flokon. 10mg/ml olan 100ml lik ilaci 100mg diye hesap edip cocugu az daha olduruyordu!!! Doktorlar artik; 10 ile 100'u carpinca, sonucu:100 bulan doktorlar..

SONU: "-Cold" veya, "-Hot" ile biten HICBIR ilaci kullanmayin...
Bu ilaclar, sadece; "SAHTE" bir iyilik hali yaratarak size kandirirlar. Hastalik daha uzun ve agir seyreder...

Grip'de; kestirme yol yoktur.... CEKECEKSINIZ... Oyle veya boyle, ama cekeceksiniz..
Parasetamollu ilaclar, birde Alkol ile alinirlarsa, sonuc FELAKET olur..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.