|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Rimadila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 15:15 |
Merhabalar hocam,
Benim iki günlük bebeğim var ve dün dudağımda iki tane uçuk çıktı. Doğumdan 3 hafta önce de çıkmıştı. Yani primer bir enfeksiyon değil bendeki. Bebeğim benden aldığı antikorlarla korunur mu? Yoksa dikkat etmem gereken bişey var mı? Teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120562 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ucuk virusunde; "primer" ne demek???? Size belli ki, bir Turk doktoru bu sacma sapan bilgileri vermis!! 1- Ucuk virusu, HAYAT boyunca, bir defa alinir... Genellikle de; cocukluk, hatta bebeklik doneminde alir.. 2- Ucuk virusu; Herpes Simlex Tip1 cinsi bir virustur ve DAIMA, dudak hucrelerine yerlesir ve bir daha da hic kaybolmaz!!! Ucuk virusu; dudaktaki hucrelerin icine girer ve onlarin bolunmeleri ile de yeni hucrelere gecerler.. Vucut direnci kirildiginda, "Replikasyon" denilen cogalma islemi ile, Ucuga sebep olurlar.. 3- Bebege, siz farkinda olmadan, coktan bulasti!! Her ucuk virusu alan bebekte, hemen Ucuk gorulecek diye de bir sey yoktur.. 4- Virus; hucre icinde, ve hatta Kromozomlarda oldugundan, bagisiklik sistemi etki edemez.. Ancak, Ucuk olusup, viruslar hucre disina ciktiginda, ve sadece hucre disindakilere etki edebilir. yapabileceginiz, hicbir sey yok. |
|
![]() |
|
Rimadila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevabınıziçin çok teşekkürler. Primer derken ilk uçuk enfeksiyonu (su kabarcıklarının görünmesi) madığını kast etmiştim. Evet bazı yazılarda doktorlar bu şekilde bahsettiği için bu terimi kullandım. Size birkaç sorum daha olacak.
1) herpes virüsünü bebeğim benim dün çıkan uçuklarımdan mı almış oldu? Çünkü uçuklara hiç dokunmadım, bebeğimi de öpmedim. 2) bu virüsün yenidoğanlarda tehlikeli olduğu yazıyor birçok kaynakta. Şu an ben çok korktum siz çoktan kapmıştır diyince. Çünkü ingilizce araştırmalarımda da aynı tehlikeden bahsedildiğini gördüm. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120562 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kitap oyle yaziyor!!! AMA; ben meslek hayatim boyunca, ucuk virusundan; Ensefalit olan bebek gormedim. Bu kadar nadir bir hastaligin bu kadar yaygarasi niye yapiliyor??? Tipik Turk doktor davranisi... Her ucuk cikaran anne bebegini kapip bunlara goturecek saniyorlar! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|