Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uçuk virüsü hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUçuk virüsü hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uçuk virüsü hk.
    Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 15:15
Merhabalar hocam,
Benim iki günlük bebeğim var ve dün dudağımda iki tane uçuk çıktı. Doğumdan 3 hafta önce de çıkmıştı. Yani primer bir enfeksiyon değil bendeki. Bebeğim benden aldığı antikorlarla korunur mu? Yoksa dikkat etmem gereken bişey var mı?
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120562
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 20:28
Ucuk virusunde; "primer" ne demek????   Size belli ki, bir Turk doktoru bu sacma sapan bilgileri vermis!! 
1- Ucuk virusu, HAYAT boyunca, bir defa alinir... Genellikle de; cocukluk, hatta bebeklik doneminde alir..
2- Ucuk virusu; Herpes Simlex Tip1 cinsi bir virustur ve DAIMA, dudak hucrelerine yerlesir ve bir daha da
hic kaybolmaz!!! Ucuk virusu; dudaktaki hucrelerin icine girer ve onlarin bolunmeleri ile de yeni hucrelere
gecerler.. Vucut direnci kirildiginda, "Replikasyon" denilen cogalma islemi ile, Ucuga sebep olurlar..
3- Bebege, siz farkinda olmadan, coktan bulasti!! Her ucuk virusu alan bebekte, hemen Ucuk gorulecek
diye de bir sey yoktur.. 
4- Virus; hucre icinde, ve hatta Kromozomlarda oldugundan, bagisiklik sistemi etki edemez.. Ancak,
Ucuk olusup, viruslar hucre disina ciktiginda, ve sadece hucre disindakilere etki edebilir.
yapabileceginiz, hicbir sey yok. 

Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 21:49
Hocam cevabınıziçin çok teşekkürler. Primer derken ilk uçuk enfeksiyonu (su kabarcıklarının görünmesi) madığını kast etmiştim. Evet bazı yazılarda doktorlar bu şekilde bahsettiği için bu terimi kullandım. Size birkaç sorum daha olacak.
1) herpes virüsünü bebeğim benim dün çıkan uçuklarımdan mı almış oldu? Çünkü uçuklara hiç dokunmadım, bebeğimi de öpmedim.
2) bu virüsün yenidoğanlarda tehlikeli olduğu yazıyor birçok kaynakta. Şu an ben çok korktum siz çoktan kapmıştır diyince. Çünkü ingilizce araştırmalarımda da aynı tehlikeden bahsedildiğini gördüm.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120562
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2018 Saat 03:22
Kitap oyle yaziyor!!! AMA; ben meslek hayatim boyunca, ucuk virusundan; Ensefalit olan bebek gormedim.
 Bu kadar nadir bir hastaligin bu kadar yaygarasi niye yapiliyor??? Tipik Turk doktor davranisi... Her ucuk
cikaran anne bebegini kapip bunlara goturecek saniyorlar!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.