Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - unadix 3
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumunadix 3

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asihanasli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: unadix 3
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2011 Saat 14:17
Merhaba hocam,
Araştırmama göre piyasada iştah şurubu olarak, ( yani alerji şurubu olmayan ve iştah şurubu olarak satılan) unadix 3 diye bir şurup var. Benim oğlum 2 yaşında ve çok iştahsız zaten katı gıda reddi de var ve reflü şüphesiyle motillium ve gaviskon kullanıyor. Kilosu 10.5, boyu 85 cm, (37 haftalık doğdu ve kilosu 2890 gramdı)

Bu şurubun içeriğini aşağıya kopyaladım, bu şurubu kullanayım mı hocam? gerçekten iştah açarmı yada bir zararı varmıdır?

ORGANİK İŞTAH AÇICI ŞURUP  

Unadix 3 Şurup, çocuklarda iştahsızlık ve yemeye karşı ilgisizlik gibi problemleri gidermek için özel olarak üretilmiş, pediatrik hastalarda güvenle kullanılabilen, tamamen doğal bitki özlerinden oluşan, iştah açıcı fonksiyonel bir gıda takviyesidir. 

Unadix 3 Şurup’un içerisinde her 15 ml’de;

3.75 gram şeker akçaağacı şurubu,
0.53 gram kır iğdesi,
225 miligram yulaf,
75 miligram boyotu,
37.6 miligram centiyana kökü,
37.6 miligram zencefil,
150 miligram mavi-yeşil alg
bulunur. 

Unadix 3 Kullanım Şekli:

3 Yaş ve Öncesi: yemeklerden sonra 1 ölçek kaşık
4-6 Yaş arası: Yemeklerden sonra 2 ölçek kaşık
6 Yaş ve Sonrası: Yemeklerden sonra 3 ölçek kaşık

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117488
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2011 Saat 10:23
Piyasada bunun gibi tonlarca "bitkisel" diye satılan ilaç ve vitaminler var. Bunların herbiri için yapılmış araştırma yok. Şimdilerde önüne gelen böyle ilaçları ithal ediyor. Sizin gibi ilaç sorma ayağı ile ilacının reklamını yapan sahtekarlara bile rastladık. Adam, "Aslan"lar gibi ilacını tanıtıp, foyası "Tabak" gibi ortaya çıkınca hemen arazi oldu. Eğer iyi niyetle soruyor iseniz, bu tip ilaçların bir garantileri yoktur. Arzu ederseniz deneyebilirsiniz. Tabii; içeriğin 15ml. deki miktarları yazmasıda çok enteresan, Standart bir ölçek 5ml. olduğuna göre siz 1 ölçek verebildiğinizde yazılanların üçte birini  vermiş oalcaksınız.
Ayrıca Bak:http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30978&title=karnindan-ses-geliyor

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eyl 2011 Saat 10:27
Yukarı Dön
asihanasli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2011 Saat 11:47
Hocam hatalı davrandım sanırım, kusura bakmayın. Sadece bu şurubun içeriğinde zararlı bir şey var mı, bakıp söyleyebilmeniz adına kopyalamıştım. İştahsız  ve mide problemi olan çocuk sahibi olmak çok zor, ne yapacağımı şaşırdım:(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.