Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Üst damak ve boğazda kırmızı noktalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Üst damak ve boğazda kırmızı noktalar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 180
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Üst damak ve boğazda kırmızı noktalar
    Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 10:29
Merhaba Kadir bey, oğlum 5 yaşında 117 cm 20 kilo.. Geçen 3 hafta önce ve 1 buçuk ay önce peşpeşe olarak bopazları iltihaplanmış hastalanmıştı strep sanmıştık hatta.. Her iki hastalık da 2-3gün öncesinde üst damağının kaşındığını söyleyerek başladı.. Ağız içinde yaraları oldu baya.. Ama bu nokta nokta görüntü olmamıştı..

Şimdi de ağız yaralrı en son ki hastalıktan sonra tekrarladı yeni yeni geçmişti. Dünden beri de yine üst damağının kaşındığını ve bişeyler oluyo diye söylüyordu bu sabah bi baktım bu şekilde olmuş.. Herkangi başka şikayeti yok şimdilik ateş vs.. Bunlar nedir acaba kadir bey çok endişelendim.

[IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG]
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117112
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 11:40
Antibiyotik gerekmiyor.
Viral bir hastalık geçiriyor. Bir şey yapmanız gerekmiyor.
Sadece ağrı olursa; Tantum Verde Sprey kullanın. 
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 12:02
Tamam çook teşekkür ederim kadir bey.. Dualardasınız..
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 15:29
Kadir bey bişey sormak istiyorum müsaadenizle. Oğlumun bundan önceki 1 ay arayla olan iki boğaz enfeksiyonunda da antibiyotik kullanıldı çocukta.. İlkide augment kullanmışlar, İkinicisinde sakın antibiyotik kullanmayın demiştiniz Ama ben yeni doğum yapmıştım evde babaanne anneanne büyükler ilgileniyordu (asla anlatamıyorum sürekli tartışıyoruz ilaç konusunda zaten) onlar burdaki dr yazdığı ceftinex antibiyotik kullanmışlar 10 gün. 15 - 20 gün önceydi işte son hastalığı çocuğun.. Bu hastalıkta iki seferdir antibiyotik kullandığımız için mi bu habire tekrar ediyor.. Diğer ikisinde böyle kırmızı noktalar olmamıştı gerçi.. Ağız kokusu da vardı öncekilerde.. Bu farklı bi hastalık mı gereksiz antibiyotik kullanımının sonucu tekrarlıyor mudur hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 16:01
Direnç kazanacak bir mikrop yok ki, direnç kazansın. 
Büyüklere gelince; "Her toplum, layık olduğu doktorlarla tedavi edilir" Onlara söylenecek laf çok da!!!
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 16:15
Olan da vücudun sistemine oluyor boşyere kullanınca..

Büyüklerimize maalesef güzellikle anlatınca bile kötü oluyoruz.. Ben kaç gün antibiyotik içirmedim direndim, çocuğu ilaçsız ateşli ateşli yatırdım kaç gece diye gece boyu ağlamışlar çocuğu mahvediyor diye.. Öyle yüksek ateşte çocuk kaç gün müdahale etmeden yatarsa erkek Çocukt testisleri çökermiş ilerde kısır olurmuş, beynine vurur hasar bırakır sakat olurmuş neler söylediler eşime eşim de en son korkup onların tarafında oldu ve bildiklerini yaptılar maalesef.. Ben bi yandan yeni bebekle uğraşıyorum olanlar yüzünden bir ara sütüm kesildi sonra zar zor toparladım..yani dediğiniz gibi onlara antibiyotik gereksizliğni anlatmak imkansız...

Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 18:39
TANTUM VERDE SPREY yokmuş eczane de onun yerine majezik sprey veya tanflex önermiş.. eşim tanflex almış onu kullanmamız da uygun mudur?

Düzenleyen Sevday - 02 Eyl 2022 Saat 18:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2022 Saat 23:38
UYgundur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.