Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyurken fitil vermek sakıncalı mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyurken fitil vermek sakıncalı mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: uyurken fitil vermek sakıncalı mı?
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2008 Saat 09:31
hocam.19 aylık kızım var ve kabızlıktan muzdaribiz.fitil kullanmam gerekiyor.uyanıkken yaptırmamak için çok kasıyor kendini.acaba sabaha karşı uyanmasına yakın saatlerde fitili versem sakıncalı olur mu?etkisini azaltır mı veya nasıl olur ,farklı bir korku vs sebep olur muyum?
tşk

Düzenleyen helincan - 21 Kas 2008 Saat 09:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120592
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2008 Saat 10:30
Öncelik, kabızlığı önlemek. Akşamları 5ml. "Dupha..ac" verin, genede fitil kullanmak gerekirse, her yolu deneyebilirsiniz.
Yukarı Dön
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 15:21
hocam.kızım 19 aylık ve yaklaşık 3 aydır müzmin bir kabızlık çekiyoruz.iştahı da çok az az yediği için kabızlığı tekrar tekrar başlıyor.en son fitili bile bakıyordum azıcık kakayla bezine geri çıkartmış.fitilde azıcık bir küçülme var.dr film çektirdi ve bağırsaklarında gaz olduğunu söyledi.son çare rozefin iğne verdi .evet gazını bayağı boşaltı çok gazlıydı gerçekten fakat uykuda bile tutamaz oldu kakasını ve su gibi patlayarak çıkartıyor.iğneyi kestim 3 tane vermişti.bugün de bakıcısı karnının şiş olduğunu ve kakasını normal yaptığını ama kendini her zaman ki gibi sıktığını söyledi.hocam gaz dolu bir bağırsak çabuk doygunluk hissi ve hazımsızlık yapar mı?
gazdan nasıl kurtulacaz?çok hareketli aslında ama. hocam bir çare...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 17:42
 Siz Rocephin iğne ile barsaktaki yararlı bakterileri öldürerek suni bir ishal (antibiyotik ishali) yapmışsınız. Bana kalırsa tehlikeli bir oyun.19 aylıkta,bebeklerde gördüğümüz gibi gaz olmaz. Bu aylarda gaz daha ziyade, aşırı şekerli ve nişastalı gıda alımı ile olur. Bütün şekerleri, pirinç ve unu, bisküvi gibi gıdaları azaltın.
Ne filmi çektilerse, merakımı mucib oldu. Düz batın grafisi ise, pek bir anlamı yok. Çekilecekse (gerek yok) bariumlu(ilaçlı) film çekilmesi gerekirdi. Neyse.....
Yukarı Dön
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2008 Saat 09:54
hocam sabahları bakıcım bazen yumurta ve biraz fındık ezmesi yedirebiliyor.1 kaşık zeytinyağı .1 saat sonra sütlü mamalardan yediriyor.çünkü başka birşey yediremiyorum diyor.bir sabah mama.diğer sabah bebe bisküvili süt (bir çay bardağını geçmiyor maalesef )karışımı veriyor.öğleden sonra  2 de çorba içirebiliyormuş.bu arada ekmeği sade zevkle tüketiyor elinde ekmek oluyor.akşama kadar ki arada meyve yerse bir kaç dilim mandalina .posalı yemezse suyunu sıkıp veriyormuş.belki 1 adet köfte.akşam bende iken bulgur pilavı(pirinç yok) veya ıspanaklı börek yiyor.kabızlığı geçsin diye bir tek öyle yediği için bonbon bayram şekerinden yediriyorduk.nişastalı ve şeker ağırlıklı yediği için gaz oluşur demiştiniz ya.kabızlığı geçsin diye şekere ağırlık verdim.beslenmesinde hatayı nerde yapıyoruz.bunları da zevkle yemiyor.daha fazla aç kalıp kabızlığı ağırlaşmasın diye zorla veriyoruz.hangisi gaz oluşumuna neden oluyor.bunları da yemezse ne yedirebilirim bilmiyorum.bu arada ilaçları duphalac devam ediyor.tşk

Düzenleyen helincan - 29 Ara 2008 Saat 10:04
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2008 Saat 16:19
Duphalac'da aşırı gaz yapar haberiniz olsun.Devamlı pırtlar.Sokol likid deneyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.