Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uzun süreli emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Uzun süreli emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BeyzaL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BeyzaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uzun süreli emzirme
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2024 Saat 21:02
Hocam merhabalar umarım iyisinizdir. Size sormak istediğim konu şu ki. İki oğlum var. İlk oğlumu 4 yaşına kadar emzirdim, küçüğü 3.5 yaşında hala emiyor. Bugüne kadar maşallah diyeyim flagyl dışında hiç antibiyotik kullanma ihtiyacı doğmadı. Bunun emzirmeyle bir ilgisi olabilir mi? Yoksa şans mı demeliyiz? Bir de psikolojik olarak herhangi bir bana karşı bağımlılıkları, kopamama durumu yaşamadık. İkisi de girişken ve sosyal çocuklar. 7 yaşına kadar emziren hastanız olduğunu söylemiştiniz yine de sizin bu uzun süreli emzirmeye bakışınızı fiziksel ve psikolojik olarak merak ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler dilerim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 04:05
Emzirme suresi: Sadece "anne ile bebegi" ilgilendiren bir durumdur. 
Evet, emzirerek, hayat boyu kazandiginiz bagisiklik maddelerini de veriyorsunuz. 
Yukarı Dön
Alaraoy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alaraoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 10:32
Özür dilerim konunuza daliyorum. Bana doktorlar hep artık hiç bir faydasj yok boşuna emziyiryorsun diyor .ispatlayamam tıp okumadjm ama bence var. 
Ama benim kızım bana biraz fazla düşkün Kadir bey.  Babasına bırakıp tuvalete giriyorum peşime kriz kopuyor meme diye.  28 aylık benim kızım . Memeye herhangi birşey sürüp soğut diyorlar . Ben korkuyorum denemeye bile.  En sağlıklı bıraktırma yöntemi nasıl olmalı Kadir bey.  Travma olur mu isteksiz bırakmak . Veya memesine çok düşkün olması bir sorun mu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 20:28
Doktorlar asla istemezler zira domuz gibi biliyorlar, meme emen bebeklerin hastalanmayacagini!! 
Siz ugrasmayin, bebek ne zaman isterse birakir! 

Bir hikaye kitabindan pasaj:

" Cami Mahallesi halkindan bir ailenin benimle yasit oglu vardi. Bazen Kaleonu'nde beraber oynardik. 
Bir gun ablasi anneme gelmis: "Serif dezee, anam accik irmigilen yag isdeyo, Memedi emmeden kescek de"
 demis!
     Annem sasirmis; "Gi benim o'lum mektebe gidiyo ne emmesi hala!" demis ama istediklerini de vermis. 
Tam Ikinci Dunya Savasi yillari, yokluk diz boyu...Kadicagiz cocugunu doyurabilmenin yolunu ancak emzirmekle
bulabilmis!

( Guduklu musilli. Osman Sapci. Akdeniz Yayincilik A.S.)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Mar 2024 Saat 20:40
Yukarı Dön
BeyzaL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 83
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BeyzaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 23:06
Belli dönemlerde ekstra düşkün olabiliyorlar. Sakin ve pozitif kalmaya gayret gösterince süreç kendiliğinden yoluna giriyor. Kolay bir süreç değil uzun süreli emzirme. Ancak çocuk keyifsizlendiğinde, iştahı olmadığında, ateşlendiği vakit tek sığındığı meme olunca ve genel anlamda kazanımlarını farkedince iyi ki diyorum. Zor zamanlarda karnı doymuyor belki ama aç da kalmıyor, ihtiyacı olanı alıyor. Kadir hocam sizinle aynı fikirde olmak ve hislerimin onaylanması iyi hissettirdi sağolun varolun 🤍
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.