|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
erenturker ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 08:14 |
Uzayan ve tekrarlyan grip baslik acamadigim icin burdan devam ettim. Oglum 4 yasinda ve 16kilo Mart ayini ailece hasra geciriyoruz. oglum ilk haftayi atessiz ama hapsirikla ve halsiz gecirdi. Sumugu sariydi. 2.hafta biraz Hapsirmakla beraber okula gidebildi. 3.haftanin uc gununu bir gun 39 ates , bir gun atessiz , ertesi gun tekrar 39 ates ve cok halsiz olarak gecirdi. 4.hafta kuru oksuruk basladi. Bacaklari agriyordu. ilk gece uyuyamadi. Dun gece oksuruk yoktu ama sabah kuru kuru oksuruyordu. sumuk az ama seffaf basladi. sabah sari / seffafti. bu arada ben uc haftayi once goz cukurlarinda yogun agri ve bol hapsirik ile. sonra zaman zaman ates ve yogun halsizlik ile. Bu hafta ise kurudan yumusga donen oksuruk , akabinde hapsirik ve sari sumuk ile geciriyorum. Esim dun gece ateslendi ve bogazini acitacak sekilde okusuruyor. oglum ve ben bu sureci serum fiz, balli limon , tantum verde ile atlatmaya calisiyoruz. ama uzadigi icin size danismak istedim. baska oneriniz var mi? esimi 5sene once zaturre gecirmisti. aksam nurofen cold aldi tesekkurler Hocam. |
|
![]() |
|
erenturker ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam,
ayrica ben 37 yasimdayim ve bagisikligim oldukca dusuk. Bol antibiyotikli jenerasyon olarak uyanmamiz gec oldu. ama hastaliklari ilacsiz atlatmaya calisirken zaman zaman zorlaniyorum. kuvvetlenebilmem icin bir oneriniz var mi? bu arada uroloji doktoru kanalda tas oldugundan supheleniyor. 4 ayda 4 kere grip gecirdim ve griplerin akabinde hafif bibrek sizisi ile kanli idrara cikma yasiyorum. uroloji dr'u gripten sonra yogun gri ve kola rengi idrar olur ise gel tomografi cekelim dedi. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Merhaba hocam,
Oglum serum fiz i redettigi icin oksurugu artti. benim atesim 40a yaklasti sirtim cok agriyor. Minoset plus kullanabilirmiyim Esime faranjit teshisi kondu.antibiyotik tedavisi basladi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Gripler ZATEN; en az, 2-3 hafta surerler..
2- Sonu; "-Cold" ile biten butun ilaclar, Zaturreye sebep olurlar. 3- Kanalda tas vars, bol su icersiniz, kendiliginden duser!!! Ne US'u??? Ne Tomografi gerekmez.. Uyanik kendine is cikariyor. 4- Esinize tabiki "Farenjit" tanisi konur, zira Grip teshis etmemeye yeminlidirler. Sakin, Antibiyotik kullanmasin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Hocam,
Tesekkurler cevabiniz icin. yuksek atese elimden geldigince dayaniyorum. ama son 4-5 saattir icim usuyor. zorlaninca ates dusurucu alabilir miyim? yetiskinlerde ates icin riskli sinir var midir ? Monosit ve c protein yuksek ciktigi icin esime yuksek antibiyotik vermisler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Monosit yuksekligi; antibiyotik gerekliligini gostermez, uyduruyor. MONO yuksekligi, "Enfeksiyoz Mononuklez"u gosterir. Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler. Virutik olup, 1 hafta yuksek ates yapar, tedavisi yoktur. Antibiyotik alanlarda, dokuntu olabilir.
CRP, cok anlattim. Namussuz Labortuvarlar, : CRP'nin, "Kardiak Risk" durumlarindaki referans degerlerini( 0-5) yaziyorlar. Enfeksiyonlarda, CRP: 40-200 arasindadir. Bu namussuz, doktor ve Laboratuvarlardan uzak durun. Atesin, ne cocuklarda, ne bebeklerde, nede eriskinlerde hicbir zarari yoktur. Turk doktorlari atesi bilmezler.. Ates vucudun savunma mekanizmasidir. Ates ile ilgili 3 makalemi, yazarlar bolumunden okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Mar 2015 Saat 18:32 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Hocam,
Cok tesekkurler. oglum kuru kuru cok oksuruyor. oksurmekten uyuyamiyor.. Yarim olcu prebron Uyurken rahat etmesini saglar mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Perebron, oksurtucu oksiruk surubudur.. Oksuruk artacaktir.
Limonlu bal verin, bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin ve bas ucunu yukseltin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|