Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Verem asisi izi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Verem asisi izi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
barbaros350 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 152
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı barbaros350 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Verem asisi izi
    Gönderim Zamanı: 06 May 2019 Saat 13:41
Hocam merhaba
7 yasindaki oglumun gecen gun koluna gozum takildi ve verem asisi izinin olmadigini farkettim.3 yil kadar once yine sizin bir yazinizdan sonra kontrol etmistim.minnacik bir iz var gibiydi simdi o da kaybolmus.kesinlikle goremedim.bebekkende cok ufak bir izi oldugundan bahsetti annem hatirliyormus.verem savasi aradim test yapilsa bile asiyi saglik bakanligi 5 yas ustune yapmamiza izin vermiyor yapacak birsey yok dedi.ne yapacagim simdi ben hocam ya tutmadiysa asi.
Yukarı Dön
barbaros350 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 152
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı barbaros350 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2019 Saat 14:41
Birde hocam simdi birsey geldi aklima sizle daha once paylasmistim.oglum ilk dogdugunda malesef bir aglama sonucu apar topar nesi var bu cocugun diye hastaneye goturdugumuzde doktor musvettesi cocuga rontgen cekktridi.daha 5 gunluk tu gariban.verem asisi ve timus bezi iliskisi nedir hocam.bu yuzden asi tutmamis olabilir mi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117504
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2019 Saat 19:25
1- Yapilacak bir sey yok.. Saglik Bakanligi, devamli bu konuda farkli gorus bildirir.. 
Tip talebesi Tibbiyeye baslarken, Test ve gerekenlere BCG asisi yapar, isine gelmezse, 5 yas ustune yapmaz.
2- Timus;  T-lenfositlerini imal eder, ve "Hucresel bagisikligi" ile  bagisikligi olusturur.. Verem asisi da; Hucresel
bagisiklik ile koruyuculuk saglar. 
Bursal sistem; Humoral bagisikligi olusturur ve BCG haric, BUTUN asilarin bagisikligini saglar.
Erken cekilen Rontgen ile Timus'un kuculmesi sonucu, BCG asisi uzerine etkisi hakkinda bir bilgim yok. 

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2019 Saat 23:30
Hocam kusuruma bakmayin. Izninizle konuyla ilgili benim oglumdada ayni durum var. Okuyunca sormak istedim.

20.11.2014 dogumlu oglumunda kolunda iz yok. 1 aylikken sozde bronsiolit teshisiyle 1 hafta hastanede yatti ve akciger filmi cekildi. Acaba oglumunda bagisikligi bu nedenle mi olusmadi iz cikmadi? 

Kendi drumuza soyluyorum birkez daha asi yaptirayimmi diye gerek yok artik diyor. Ama ben tedirginim hocam. 

Henuz 5 yasina girmedi. Yaptirayimmi hocam? Lutfen bana bir akil verin. Suanda antibiyotik kullaniyor. Antibiyotik kullanilirken bu test ve verem asisi yaptirilabilir mi?

Cok tesekkurler hocam
Saygilarimla

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2019 Saat 01:52
Verem asisini bir tek, Saglik ocaklari yapar, onlarda yapmiyorlar.. 
Bosuna ugrasmayin.
Antibiyotiklerle, Verem asisinin bir baglantisi yoktur.  Verem ilaclari, diger antibiyotiklerden cok farklidirlar. 
4 yasindaki cocuk, niye antibiyotik kullaniyor?? Ates+Agiz kokusu +Dilde Pas varmi?? 
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2019 Saat 02:13
Evet hocam bir gece ates oldu dilde pas koku vardi. Ertesi gun ates dustu. Ama ben dra goturdum. Birunide strep a yapildi. Pozitif cikti. Baska yerde yine test yaptirdim o da pozitif cikti. Penos kullaniyoruz bir haftadir. Krese gidiyor ve 8 yasinda ablasi var. Biliyorum bu yasta olmaz ama iki testte pozitif ciktigi icin antibiyotik kullanmaya basladik.

Yanliz atesi bir gece surdu sonra cikmadi buna sasirdim. Acaba rontgen cekildigi icin timus bezi yok oldugu icin mi bagisikligi dusuk ve ates bir gece surdu devam etmedi. Bagisikligi yetersiz mi kaldi bilmiyorum

Verem savasa gidip test yaptirip sansimi bir deneyecegim hocam. Asi vurulursa bir riski varmi hocam? Neden 2.kez yapmak istemiyorlar?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2019 Saat 04:11
Hicbir riski yok. 
Tabii; PPD testi reaksiyon vermedigi surece.. 
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2019 Saat 07:50
Hocam lutfen kusuruma bakmayin ama reaksiyon vermedigi surece ne demek anlamadim? Verirse ne olur?

Tb nin bulasmasi zor diye okudum. Yaptiriyim mi yaptirmayayimmi hocam? Riski goze mi alayim? Basima is almaktan korkuyorum hocam

Sagolun varolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.