|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Haz 2014 Saat 00:40 |
Hocam merhaba...hep aklimi kurcalayan bir durum geçenlerde basima geldi.. Uç buçuk yasindaki ikiz esi oğlum hastalandı ve doktora gittiğimizde yapilan kan tahlili sonucunda :
wbc 18.8 Lym:4.9 Mid:2.8 Grn:11.1 Hgb:14 Hct:43 Diğerleri normal göründüğü için yazmadim,yanlarında işaret olanları yazdim.bu sonuca gore antibiyotik basladik ve ben de sizden öğrendiğim kadarıyla wbc 15.5 un üzerinde olduğundan dolayı itiraz etmeden basladim.yalniz ertesi gün sonucu başka bir doktor gördü ve viral enfeksiyon oldugunu ,lym değerinin yuksek olduğunu,viral enfeksiyonlarda da wbc değerinin yükselebileceğini söyledi.kafam iyice karisti hocam.wbc yüksekliğine bakarak kendimiz antibiyotik konusunda karar verirken yine sizin fikrinize ihtiyaç duydum. Düzenleyen spancm - 07 Haz 2014 Saat 00:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Enfeksiyoz Mononukleoz gibu bazi virutik hastaliklarda da WBC nisbeten yuksek olabiliyor..
ARADAKI FARK: -Viral olanda,WBC, bakteriel olanlarda oldugu gibi, 20 lerin cok ustune cikmiyor, boyle "kiytirik" bir yukseklik yapiyor. -Viral enfeksiyonlarda; dil ustunde pas ve agizda pis koku olmuyor.. -Bazi laboratuvarlar, doktorlarla anlasmali olup, kasten yuksek deger yazabiliyor. |
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pekala sizce yukarıdaki durum viral mi bakteriyel mi ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilemem... Diline ve agizindaki kokuya bakmam gerek.
20'den az olmasida, biraz viral lehine. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Agzi dili normaldi hocam.yalniz yuksek ateş ve boğaz agrisi ile gittik.strep a negatif cikinca kan sayimi da yaptirdik sonuc boyle cikti iste.demek oluyor ki wbc değerinin yaninda yine diğer bulgular olması gerekiyor.wbc yüksekse bile bakteriyel olmayabiliyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, Tip'da hicbir sey kesin degildir.Bazi bulgularin, yanyana gelmesi sarttir.Bu isler o kadar basit olsa idi, herkez doktor olurdu.. O yuzden, her doktoru, doktor sanmayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Haz 2014 Saat 09:31 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|