Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yanlış doz!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyanlış doz!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
chancemy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı chancemy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yanlış doz!!!
    Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 01:22
Kadir hocam merhabalar yiğenimle aynı anda hasta olan 2 yaşındaki Oğluma yanlışlıkla yiğenimin ilacı 600 mg lık
 amoklavin es den 3 defa içirdim.Oysaki bizim ilacımız amoklavin bid 200 mg dı.Kutuları karıştırdım.Oğlum 11 kilo sizce bir zararı olmuşmudur.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 07:28
En kotu ihtimal ile; ishal olur...
Allahtan; Penisilin ve Ampisilin turevlerinin ust (zehirleyici)dozu yoktur.
12 saat sonra, gene Amoklavin 200 ile devam edin..

Bu yasta, pek antibiyotik gerekecek durum olmaz. Siz hele bir eski maillere bir goz atin...
Yukarı Dön
chancemy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı chancemy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 09:11
Çok teşekkür ederim.Maillerinizi okuyacağım.
Yukarı Dön
chancemy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı chancemy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 09:19
İlaç kullanmayı hiç sevmeyen bir anneyim.Atrş düşürücü bile vermeyip doğal yöntemlerle düşürürüm ateşini ama bu sefer boğaz enfeksiyonu olunca başka çarem kalmadı.Son olarak bu antibiyotiği 5 gün kullanmamız yeterli mi mutlaka bir hafta kullanmak zorunda mıyız?
Çocuk iyileşme gösterirse bırakabilir mıyız?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 17:55
EGER; Ates yaninda; Agizda pis koku ve dil ustunde Pas tabakasi yoksa, zaten antibiyotigi haybeden
kullaniyorsunuz demektir.. Hic vermeyin.. Varsa, 5 gune tamamlayin.
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 19:34
Chancemy size gecmis olsun hocam ben ogluma ant.cok uzun vermezdim yani 1-2 gun verirdim ama etrafimdakiler niye bitiemiyorsun bagisiklik kazanir diyolardi....yani hep yarida kestim diye vucut antb.direnc mi gelistiriyo tesekkur ediyorum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 20:43
Vudut; MIKROP DEGILKI;  Antibiyotige, direnc gelissin!!!  Direnc kazanan; bakteridir, vucut degil!!

Zaten; SAKIN: Ates yaninda, agiz kokusu ve dil ustunde Pas  yoksa, Antibiyotik baslamayin, basladi isenizde, hemen kesin, hicbir zarari olmaz.
Eski mailleri okuyun. Bu konuyu cok izah ettim..
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2016 Saat 21:49
Okuyarak bilgi sahibi oluyoruz sayenizde dr.bey ben suna takildim;peki bilmeden dildeki pas ve agiz kokusuna antibiyotik vermemissek bakteri de direnc kazanmissa sonucu nedir hocam? Dualarimiz sizinle..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.