Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
okyanus67
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
|
Konu: yara,kilo Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 15:53 |
doktor bey merhaba.kızım 5.5 aylık.sadece anne sütüyle besleniyor.her gün en az 5 kere kaka yapardı.artık 2- 3 günde bir yapıyor.yapamadığı zaman çok sıkıntı duyuyor.armutla zeytinyağını karıştırıp verince o gün yapabiliyor.sizce ne yapmalıyım, kaç gün yapmadığında normaldir? kızım şu anda 8 kilo 72 cm.Boyuna göre kilosu az çıkıyor.kaç kilo olması lazım.aylık 500 gr alıyor.az mı sizce?birde yüzünde küçük sivilce gibi birşey vardı.Onu kaşıdıkça kocaman yara haline getirdi.üzeri sarı iltihap.büyüdü yanağının büyük kısmını kapladı.ne sürmeliyim, kendilğinden geçermi?teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118585
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 12:18 |
Sadece anne sütü alan bebekler, 4-5 günde bir kaka yapabilirler. Siz kaka kıvamına bakın. Yumuşak kaka yaptığı sürece, isterse, 7 günde bir yapsın. Rahatsız olmadığı sürece, siz müdahale etmeyin..8kilo, 8 aylık kilosu.. Daha ne olsun?? Suratındaki yara "İmpetigo" denilen, Stafilokok veya Streptokok ların yaptığı, mikrobik bir yaradır. Sakın kortizonlu bir krem kullanmayın. Thiocillin pomat, günde 3-4 sefer sürün. Dikkat edin, çok bulaşıcıdır. Sizde aynı kremi ellerinize sürün.
|
 |
okyanus67
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 17:27 |
Kadir Bey öncelikler teşekkürler.Bugün doktorumuza göstermiştim.Prednol krem ve bactroban krem verdi sabah akşam sür dedi.Daha hiç süremedim.Bunları kullanabilirmiyim.Yoksa dediğiniz kremi mi alayım
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 20:02 |
Sakın impet.. kullanmayın, Bactro... olabilir.
|
 |
okyanus67
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 23:06 |
son kez bir şey daha danışmak istiyorum.krem sürdükten sonra o bölgeyi sürekli kaşımak ellemek istiyor.gazlı bezle kapatmayı denedim çekti söktü.ellerini tutmaya çalışsamda yinede yarayı elliyor.aynı sivilceden çenesinde de çıktı.tüm yüzüne bulaşmasından korkıyorum.ilacı elliyor,parmağı ağzına sokuyor.ellerine eldiven de denedim olmadı.yaranın üzerindeki sarı tabakayıda kopardı.ne yapmalıyım d,ğer bölgelere de bulaşmasın diye ve kaç günde iyileşir, iz kalırmı
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2009 Saat 09:48 |
Söyledim, çok bulaşıcıdır diye.. En iyisi onun ellerinede ve yeni başlayan yaralarada antibiyotikli kremi sürün. Genellikle iz bırakmaz. Kaşıyarak derialtında hasar oluşursa, o zaman izi kalır. Hangi kremi kullanıyorsunuz, impe.. kullanmıyorsunuz değilmi???
|
 |
okyanus67
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2009 Saat 11:18 |
bactro... kullanıyoruz.kremi sürdükten sonra orayı elliyor, birde parmak emme alışkanlığı olduğu için ellerini ağzına sokuyor.kremin ağzına girmesinde bir sakınca olurmu.yaraları açıkmı yoksa kapalımı tutmamız gerekir.gerçi kapatsak bile o açıyor.teşekkürler...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 09:41 |
Açık dursun, siz ne yaparsanız yapın, orayı açar. Ağzına götürmesinde sakınca yok. Eğer dünden bugüne iyileşme olmadı ise, Thiocillin krem'e geçin.
|
 |