Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yarın kızıma antibiyotik vereyim mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYarın kızıma antibiyotik vereyim mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatimaermis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: Yarın kızıma antibiyotik vereyim mi?
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2010 Saat 21:56
Kadir Bey merhaba ,
Öncelikle yazılarınızla bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.  Kızım 10,5 aylık 2 haftadır öksürüğü var ve ben havaların değişiminden olduğunu düşünerek doktora götürmek istemedim . Pazartesi günü ateşlendi .Doktora götürdük . Kan almaya çalıştılar hemşire damardan kan alamadı çoçugunuz çok kastı kendini dedi . Alınan kan sadece crp sine yeter dedi . Birde ciğer filmi çekildi ciğer filmi ve kan testine iyi dedi doktor öksürük hırıltı ve ateşi olduğu için bize şu ilaçları verdi . Aferin , Ventolin ve Azomax antibiyotik . (Diğer yazılarınızı kullandıktan sonra  okuyabildim Aferin ve Ventolini verdiğine göre bizim doktor kolaycı imiş :( )   Azomax 5 gün kullanın dedi yarın bitecek ama 2 gecenin sabahında ateşi makattan ölçtüğümde 39,5-39,8 arası değişiyor gündüzleri bu kadar yükselmiyor.Gece boyu Calpol ve fitil ancak 39,1e kadar düşürdüğü için endişelendim bugün yine farklı bir doktora gittik . Bu gittiğimiz doktor kan değerlerine ayrıntılı olarak baktı (değerleri yazamıyorum doktordan istemeyi unutmuş eşim . )Parmaktan akciğerle ilgili birşeye baktırdı (İsmini bilemiyorum ).Bize Azomax 'ı kesin Macrol 125 ten vermeye devam edin dedi . Haftaya da ter testi için gelmemizi söyledi  . Benim sorum bir antibiyotikten diğerine geçmemiz doğrumu ? Bir zararı olurmu . 10,5 aylık kızım ama kullanmadığımız antibiyotik kalmadı ..Son iki seferdirde antibiyotik ile iyileşemiyor iğne ile toparlanıyor .
Erva bebeğin annesi
Yukarı Dön
fatimaermis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2010 Saat 22:01
Birde hocam ben ateşi 39,0 üzerinde olduğu zamanlarda fitil yerine profenid vereyim mi? Sık fitil kullanmanın ne gibi zararı vardır ?

Erva bebeğin annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2010 Saat 13:15
1- Hava değişimi ile öksürük olmaz, mikroplarla olur.
2-Kan alınan damarlar kasların içinde değil üzerindedir. Hemşire kan alamadı ise, çocuk kendini kastığından değil, kendi beceriksizliğinden dir...
3-Bu tipik üçlü tedaviyi vermese şaşardım...
4- Kan değerlerine bakın. WBC düşük ise, gripal enfeksiyon demektir, antibiyotik gerekmez...
5- Antibiyotik değiştirmesi acilliğin bir işaretidir. Bir ümit....
6- Antibiyotikle iyileşmemesi zaten virütik enfeksiyon geçirdiğinin işareti... Hastalık süresini tamamladığı için ateşi düşüyor, iğnelerden değil.
7- Fitil veya şurup kullanmak, size kalmış, hangisi rahatınıza geliyorsa..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.