Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yemekkk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyemekkk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesajın Direkt Linki Konu: yemekkk
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 01:06
hocam merhaba.oğlum 12 eylül 12 dogumlu 3.400 kg 51 cm dogdu anne sütü alamadı maalesef mam ile besliyorum ve en son 12 martta kontrole gittigimizde 8.600 kg 67 cm boy 43 baş cevresi geldi ve dr.umuz gelişiminin iyi oldugunu söyledi birdada mayısta kontrole cagırdı.ben evde ne pişiriyorsam yediriyorum ogluma özellikle ev yogurdunu ve meyveyi cok severek yiyor ama sabah ilk kaltıgında,gece uyandıgında ve biryere falan gittigimizde aptamilin sütlü bisküvili,tahıllı vs.vs. mamalarını veriyorum muhallebilerini kutu sütle yogurdunu inek sütüyle yapıyorum.pirinç unu yerine irmik tercih ediyorum şeker yerine muhallebilerini keçi boynuzu tozuyla tatlandırıyorum bunlar saymakla bitmez hocam sizce dogru yoldamıyım oglum için?özellikle sormak istedigim şu:yazılarınızda kutu süt vermemiz gerektigini okudum ben o hazır mamalar yerine zorda kalınca sogukta olda kutu sütmü versem mamaya devammı etsem,kutu süt verirken evde kendim yaptıgım bebe bisküvisini keki ezip yedirmemde sakınca olurmu yada sütü tek başına içirmemde.biraz uzun oldu hocam kusura bakmayın cok merak ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2013 Saat 08:10
Ilaveten yaptiginiz islerin; 5 kurusluk hayri yok..
1- Mamanin hicbir turune ihtiyaciniz yok.
2- Pirinc unu yerine verdiginiz Irmik'de bir cins nisastadir. Ayni etkiye sahiptir. Ha; Ali-Veli, ha Veli-Ali... Ikiside ( ikisinden biri) gunde 1 ogun verildigi surece zararli olmaz.
3- Keci boynuzu; Sakarinmi?? Oda bir cins seker. Bu kadar sikmaniza ne gerek var.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 16:53
günde 1 ögün veriyorum hocam fazla olmamk şartıyla.ayrıcada oglumun gelişimi iyimi hocam sizce?keçiboynuzu sakarin değil toz hocam.peki kutu sütmü vereyim ben mama yerine sogukta olsa icebilirmi ve sabah ilk kalktıgında süt içirmenin sakıncası olurmu yani midesini falan bozarmı??ayrıca hocam diğer mailleri okumaya calışıyorum fırsat buldukca orda yazdıgınız 1-2 cvpta birkereye mahsus d3ampul önermişsiniz bazılarına biz d3 zor içiyouz 7 aylıgız ama 2.şişe bile bitmedi henüz ampulden benimde içirmem gerekirmi yoksa bir rahatsızlıgı olanlaramı öneriyorsunuz onu.sevgiler hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 20:37
1- 8 aylik cesametinde.
2- Sakarinden kastim, keciboynuzu tozunun "suni seker" olmadigini soylemek icin verilmis bir ornekti. Seker, sekerdir, her turlusunu "karar" kullandiginizda bir zarar olmaz. Anlatmak istedigim, iyi seker-kotu seker diye bir sey yok. Risler hepsinde aynidir. Az kullanin.. Fruktoz'a laf eden cahil Profesor bozuntulari ,pancar sekeri olan "Sukroz" un yarisinin Fruktoz, yarisinin Glikoz oldugunu yeni ogrendiler.
3- Ilk bir sene gunluk Dvit almasi( Dvit3 damla; gunde 5 damla) daha iyi olur. 2 yasindan itibaren, SENEDE BIR DEFA; 1 ampul Dvit3 icebilirsiniz, icirebilirsiniz. 12 ay hic gunes gormeyenler, 6 ayda birde alabilirler.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 21:58
allah razı olsun hocam sizden aydınlatıyrsnuz bizi ama süt konusu karanbole gitti hocam Smile kızmayın bana hocam son sorumm bu sütle ilgilide cvp verirseniz cok sevincem.hoşcakalın.KizBebek
Yukarı Dön
tugbaderin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 164
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2013 Saat 23:09
hocam 2 yaşından itibaren dv3 ampul verebilrisiniz demişsinz.ben 1,5 yaşındayken verdimConfused.zararı olurmu.1 yaşına kadarda acd3 vermiştim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2013 Saat 08:37
Iki yasinin icinde demek zaten 18 aylik demek gibidir. Ikisi ayni sey. Bir zarar vermediniz.
4 ayliktan itibaren kutu sutlerinden verebilirsiniz, eski yazilari, mailleri hicmi okumadiniz?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.