Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidoğan kaka sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYenidoğan kaka sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Cnmkzm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 73
Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidoğan kaka sorunu
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 13:27
Hocam 3.400kg doğan 13 günlük kız bebeğim anne sütü alıyor 3-4 günde bir kez kaka yapıyor.en son kakası sarı yoğun ve yapışkan şeklindeydi.çok fazla gaz yapıyor ve gazı çok kötü kokuyor,öyleki odasına girdiğimizde kaka yapmışta kokusu odayı sarmış zannediyoruz. 

10 günlükken doktora götürdük kilosu 3.800 çıktı durumu anlattım doymadığı için yapmadığını söyledi.sma mama önerdi almadım emzirmeye devam ediyorum birde om-x diye şurup verdi onu da almadım gazı ve rahat kaka yapması içinmiş .hocam sizce de doymadınız için mi yapamıyor ne önerirsiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 18:58
Ne doymamasi, anormal yiyor...
1- Bebekler, dogduktan sonra agirliklarinin %10'u kadar bir "kilo kaybi" yasarlar... 20. gundede, "dogum kilosuna" varirlar..
2- Sizinkisi; maasallah, 10 gunde, 400gram fazlaya gecmis..
3- Sakin; abur-cubur doktorlarin sozlerine kulak asmayin, cok okumaniz SART.
4- Sitemizin ilk sayfasinda; Yazarlar bolumunde, benim: "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi, MUTLAKA okuyun...
Yukarı Dön
Cnmkzm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 19:51
Hocam makalenizi hemen okudum.
sizde bebekler ilk 1.ayda her emdikten sonra kaka yaparlar demişsiniz.ama bizde durum böyle değil.eğer doyuyorsa bağırsaklarıyla ilgili sorun olabilir mi? Çok endişeliyim ne yapmalıyım? 
Sütümü nasıl arttırabilirim ne yiyip ne içsem yardım lütfen
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 23:03
Sutunuz zaten fazla, siz ne yapmaya calisiyorsunuz...
Eger cocuk RAHAT ise, kaka yapmaya cabalamiyor ise; KURCALAMAYIN, hersey normal demektir.
3-4 gunde, bir kaka da olsa, kaka kivami 'sert' olmadigi surece, kabiz veya ac kaliyor anlamina gelmez...
Ha, o obur cuce(!) doymuyor olabilir.... Hic yuz vermeyin, yoksa; "Recep Ivedik" in kiz versiyonunu yaratirsiniz..
Yukarı Dön
Cnmkzm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 04:07
Hocam söylediklerinizden sonra kaka konusunu hiç takmadım.kızım da rahat huzurluydu memesini emer uyurdu,ara ara memede ağladığı da olurdu ama ortalığı yıkacak kadar değil..
Bu gece uyumakta zorlanıp meme de ağlayınca poposunu uyardım ve top top değil ama sert ve az kaka yaptı,büyükler gibi yani:((( bu arada 8 gündür kaka yapmıyordu
Anladımki doymuyor,şimdi mama başlamam mı gerekiyor ,ne yapmalıyım? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 19:19
Once. fazladan bir ogun anne sutu vermeyi deneyin. Hala ac oldugundan suphe ederseniz; "su teklif edin" ...Eger suya saldirir ise, o zaman anne sutu yetmiyor demektir. O zaman mama denersiniz.
Daha isin basindasiniz, sutunuz zamanla artabilir.. Memede biraz daha uzun tutun. Tabii uyum gosterirse.
Mama icin acele etmeyin.
Yukarı Dön
Cnmkzm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 14:53
Hocam bugün 22 günlük kızımı sağlık Ocağı'na götürüp tarttık. 
4100kg geldi.doktor kilosu normal mama verme dedi,çok gazı var MEtSil damla verdi 4defa.
bir de kabızlığı için sup.gliserin-konsuk suppozituar fitil verdi bunları kullanayım mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 19:08
SAKIN; Metsil damlayi kullanmayin.
Kabiz oldugunda, Kansuk fitili kullanabilirsiniz. Ayni isi, zeytinyagli, "kulak cubugu" da yapar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.