Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidoğan sarilik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yenidoğan sarilik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EmineM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EmineM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidoğan sarilik
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2020 Saat 15:31
Hocam belki kizacaksiniz ama bir türlü işin içinden çıkamadım. 25 Aralık'ta doğum yaptım. 26 sında bebekte sarılık 9 cikti ertesi gün kontrole getirin dediler goturmedim. 29 unda götürdüm sarılık 22 çıktı yatış istiyorlar çok kararsız kaldım. Lütfen bir yol gösterin. Tqblonuzu da inceledim 5 günlük bebek sınırı 25 ama yine de size danışmak istedim
Yukarı Dön
EmineM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EmineM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2020 Saat 15:54
Normal doğum. Doğum kilosu 3850. Erkek bebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119945
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2020 Saat 19:30
SAKIN elletmeyin.. 
Turk doktorlari, asirlar gecse bile, AHMAK olduklarindan, bu "Sarilik" isini ogrenemeyecekler. 
Sakin, gitmeyin, gunesli havalarda, cam arkasindan ciplak olarak 20 dakika on, 20 dakika sirt olmak uzere
 gunese tutun. 

Yukarı Dön
EmineM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EmineM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2020 Saat 19:36
Çok çok teşekkür ederim Kadir Bey. Son olarak affınıza sığınıp bişey sormak istiyorum benim kan grubum 0+ bebek A+ 0A uyuşmazlığı var dediler. Buna rağmen yatirmayayim değil mi. Zaten yatış isteyen özel hastane olduğu için  guvenmedigimden yarın devlet hastanesi göstericektim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2020 Saat 21:36
Ilk hamilelikte ne Rh, ne ABO uyusmazligi olur! 1-2 istisnai durumlar vardir, onlarinda olmasi son derecede
 zordur.
Misal: Rh(+) anneanne, dogum yaparken, anne Rh(-) ise, ve anneanneden, anneye kanama olur ise, Rh(-)
annede anti-Rh lar olusabilir. Yoksa, ilk dogumda, Rh uyusmazligi OLSA BILE, cocukta bir rahatsizlik olmaz.
ABO uyusmazliginda ise, Anne "O" oldugunda, anne karninda iken, cocugun "A" veya "B"  kani anneye
gecerse, uyusmazlik gelisebilir ki, son derecede nadirdir. Daha ilk gunlerde agir sarilik gorulur. 
"O" grubu bir annede olan anti-A ve anti-B ler, IgM yapisindadirlar ve  plasentadan gecemezler. Bunun
 olabilmesi icinde, onceden anneye "Yanlis Kan grubu" kan transfuzyonu yapilmis olmasi gerekir. Veya , (kuramsal olarak) 
plasentada yirtik olacak da, bebek kani anne kanina karisacak da..... Olme esegim , olme!!
Bu yuzden, sizin Kan gruplari farkli olsa bile, boyle bir durumun olusmasi cok zordur. 
SAKIN, hastaneye filan yatirmayin, hem sizi, hem bebegi delik-desik ederler. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2020 Saat 21:49
Yukarı Dön
EmineM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EmineM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2020 Saat 23:53
Size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum hocam. Allah size hayırlı uzun ömür versin sizin gibi doktorların sayısını arttırsın. İlk cocugumda A+ kan grubuydu 12 bilirubin ile Zeynep Kamil Hastanesi'nde 8 gün fototerapi gordu dediğiniz gibi delik deşik ettiler sonra da cocugumda kansızlık başladı çok zor günlerdi. Sizi tanıdıktan sonra çocuğumu astım ilaçlarından ve gereksiz  antibiyotik ten kurtardim.O kadar hakkınız çok ki çocuğumun üstünde hakkınız odenmez.Bu ikinci çocuğum çok şükür iyiki size yazmışım o kadar rahatladım ki cevabinizla. Eşimi doktor çok korkutmuş yatirmazsaniz yükselir kanı değiştirmek zorunda kalırız diye. Allah herkesi iyilerle ve işininn ehlileriyle karsilastirsinn
Yukarı Dön
EmineM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EmineM Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2021 Saat 18:06
Hocam dediğiniz gibi güneşi yakaladikca camın arkasından bebeği güneşlendiriyoruz 3 gündür. Bugün sırf merakimdan bilirubin testi yaptırdım sonuç 14. Keske size minnet borcumu tesekkurden fazlasıyla ödeyebilsem.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2021 Saat 19:47
Su sonucu yazmaniz bile ; benim icin yeterlidir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.