|
Yenidogan |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
maydanoz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mar 2020 Saat 01:15 |
1- kizim iki aylik. Verem asisi yapilirken ilac derisinden disari cikti, o yuzden tekrar yaptilar, yapilirken asinin deri altinda biriktigini gordum ama su an iz yok, verem asisinda iz kalmasi gerekmiyor mu, tutmamis olma ihtimali var mi? 2- kizim dogdugu gunden beri cok kusuyor. Ilk gunlerde saat basi emzirdim sonra 2 saate cikardim uzun zamandir da 3-4 saat direniyorum emzirmemek icin, ama kusmasinda bi degisiklik yok. Yani borudan cikar gibi kusuyor, emer emmez de kusuyor yarim saat sonra da kusuyor uc saat gecse de hala kusuyor, yani cocuk mutemadiyen kusuyor. Hali ve kanepelrde ve tepeden tirnaga bizde kusmadigi yer yok neredeyse (abartmiyorum hocam). Sadece anne sutu aliyor, gazini her memeden sonra ve diger kusma aralarinda cikartiyorum. Cis kaka bol bol var, kakasi altin sarisi, yani cok yiyen kakasi degil kilosu da normal, cok degil. O yuzden sindirimle ilgili bi problemi mi var diye dusundum. Anne sutunu 3- 4 saatte sindiremez mi bi bebek? Dogum 3 kg 20 gr 50 cm 1. ay 4 kg 52 cm 2. ay 4.600 kg 56 cm 3- kizimda ozellikle uyurken hirilti var, sf damlatiyorum burnuna, her gun banyo da yaptiriyorum ama o hirilti gecmiyor, yani horluyor resmen, ara ara da marti gibi otuyor, sanki nefessiz kaliyormus gibi oluyor, neddndir acaba? Tesekkurlerimi iletiyorum
Düzenleyen maydanoz - 11 Mar 2020 Saat 01:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117741 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- BCG asisinin izi, yapildiktan 2-3 hafta sonra ortya cikar.
Turkiyedeki Saglik calisanlari BCG asisinin yapimi ile ilgili bir egitimleri yoktur. 3 hafta sonra izi yoksa, asi tutmamis demektir. 2- Kilosuna bakin.. kilo fazlasi varsa, asiri beslediginiz icin kusuyordur. Kilosu normalin ALTINDA ise, bir hastalik vardir. Turkiye'de bu aylardaki cocuklardaki kusmalarin, nerede ise tamami asiri beslenme sonucudur. |
|
![]() |
|
maydanoz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekkur ederim hocam daha 1 hafta oldu yaptirali, rahatladim simdi.
Boyunu kilosunu da yazdim hocam ilk mesajda, siz cevap verirken guncellemisim:)tekrar bskarsaniz memnun olurum:)
|
|
![]() |
|
2- kizim dogdugu gunden beri cok kusuyor. Ilk gunlerde saat basi emzirdim sonra 2 saate cikardim uzun zamandir da 3-4 saat direniyorum emzirmemek icin, ama kusmasinda bi degisiklik yok. Yani borudan cikar gibi kusuyor, emer emmez de kusuyor yarim saat sonra da kusuyor uc saat gecse de hala kusuyor, yani cocuk mutemadiyen kusuyor. Hali ve kanepelrde ve tepeden tirnaga bizde kusmadigi yer yok neredeyse (abartmiyorum hocam). Sadece anne sutu aliyor, gazini her memeden sonra ve diger kusma aralarinda cikartiyorum. Cis kaka bol bol var, kakasi altin sarisi, yani cok yiyen kakasi degil kilosu da normal, cok degil. O yuzden sindirimle ilgili bi problemi mi var diye dusundum. Anne sutunu 3- 4 saatte sindiremez mi bi bebek? Dogum 3 kg 20 gr 50 cm 1. ay 4 kg 52 cm 2. ay 4.600 kg 56 cm 3- kizimda ozellikle uyurken hirilti var, sf damlatiyorum burnuna, her gun banyo da yaptiriyorum ama o hirilti gecmiyor, yani horluyor resmen, ara ara da marti gibi otuyor, sanki nefessiz kaliyormus gibi oluyor, neddndir acaba? Tesekkurlerimi iletiyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117741 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Beslenme icin, saate bakmayin. Cocuk acikip istediginde emzirin.
2- Gribin yaptigi odem, burun boslugunu daraltmis olabilir. SF, 10'ar damla damlatin. |
|
![]() |
|
Hocam cocugun istegine biraksam iki saate acikip agliyor, 3-4 saat mucadele ediyorum vermemek icin, yani saate bakmamin sebebi sindiremedigini dusunmem. Aglata aglata uyutuyorum cocugu meme vermemek icin, yani sık emzirdigim zaman daha cok kusuyor o yuzden bekletiyorum ama vicdan azabi da cekiyorum. Kilosuna gore dogru yolda miyim hocam? Yani sizin tabloya gore zayif gorunuyo ama kilo alimi oldugu icin dert etmek istemiyorum.
Burnu icin de hocam gribin yaptigi odemden demissiniz ama herhangi bir grip belirtisi yok, sf damlatinca sumuk cikiyor hiriltisi disinda baska sikayet yok ama dedigim gibi bayagi gurultulu uyuyor, bi problem olabilir mi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir cocuk cerrahi gorsun. Pylor spasmi varmi , bir bakilsin.
|
|
![]() |
|
Hocam pilor spazmi olsa kaka yalabilir mi, her bezi kakali, kakasi da altin sarisi ve hardal kivaminda, yani ablasi da cok fazla kusuyordu ve cok daha zayifti, alt sinirda bile degildi kilosu, onda bile cok sukur bisey cikmadi o yuzden bunu da hic doktora goturesim yok acikcasi, ablasinda bebek de biz de perisan olmustuk da doktor doktor dolasmaktan:(
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|