Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeşil kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yeşil kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adaasel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adaasel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeşil kaka
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2021 Saat 01:59
Mrb hocam kızım 3.5 aylık anne sütü ve günde 1 defa mamayla besleniyor 1 aydır yeşil kakası var hiç bir test yapılmadan süt alerjisi dediler laktazm damla kullanıyoruz  ve 20 gündür sadece 100 gr aldı 3280 doğdu şimdi 5700 süt ürünlerini kullanmayın dediler ne yapmalıyım sütümde var tazikli geliyor ilk 2 ay herşey normaldi sonradan mı alerji oluştu birde ishali yok günde 2 defa yapıyor gaitada kanda yok sadece bazen mukuslu ve rengi yeşil ne tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118048
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2021 Saat 02:33
SAKIN Turk doktorlara inanmayin.. Eger, dedikleri gibi bir hastalik olsa; kilo alamaz ve kilo kaybi olurdu.
Kizinizin kakasi bile o doktorlardan daha dogru bilgi verir. 
Bosverin, nasil olsa cok yemege bagli bir sikayeti yok. Olursa beslenme aralarini acin. 
SAKIN diyet filan yapmayin. 
Yukarı Dön
ÖzlemK. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖzlemK. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2021 Saat 08:44

Hocam aynı konu olunca buradan devam etmek istedim.Kızım 41. Haftada sezaryenle 3600 kilo doğdu.Şu anda 2 aylık kilosu 5800.Anne karnında kakasını yaptığı için doğduğunda her yeri mekonyuma bulanmıştı.Enfeksiyon var denildi 5 gün antibiyotik tedavisi uygulandı.Şu an 2 aylık sadece anne sütü veriyorum.Gayet güzel emiyor,geceleri güzel uyuyor yani genel sağlık durumu iyi.Fakat 1 aylık olduğundan beri kakası mukuslu ve yeşil bir de kılcal damar şeklinde kan görüyorum.Çok hırıltılı nefes alıyor.Arada sırada gözleri sulanıyor.Doktora götürsem gereksiz bir sürü test,kan istiycek biliyorum.Sizce bu kakada kan, hırıltı neden olur hocam? Ne yapmalıyım? 

Yukarı Dön
Adaasel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adaasel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2021 Saat 11:16
İyiki varsınız hocam 1 haftadır ne yapacağımı şaşırdım çocuk gastroentoloji doktoru arayışına girmiştim 1 haftada sadece 100 gr alması sorun olmaz değil mi hocam 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2021 Saat 18:49
OzlemK: 
1- Meconium, STERILDIR!! Bakteri veya virus yoktur. Enfeksiyon meconiumdan olmaz. EGER bebek anne
karninda bu kakayi yapmis ve nefes alarak, akcigerlerine de cekmis ise, akcigerler zedelenir ve dis ortama
CIKTIKTAN SONRA, enfeksiyon kapma ihtimali oldugu icin, antibiyotik baslanir.  Yoksa, " Her meconium
 aspirasyonunda enfeksiyon olur"  diye bir kaide yoktur.. Bir tedbir olarak baslanir.
2- Kakasi; cok yemege bagli.. Beslenme aralarini acin, duzelir. Gerisi luzumsuz seyler. 
3- Bu yasta "hirilti" en fazla, burun icinde sumuk birikmesi ve banyo yapilmamasi nedeni ile olur. Her gun
 banyo yapsin. 

Adaasel; 100gram dahi alsa sorun olmaz. Sorun oldugunda, degil kilo almak, kilo kaybi olur. 

Yukarı Dön
motherbsr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı motherbsr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2021 Saat 00:29
Benim kızım doğduğunda bu hırıltı problemi vardı 4 doktora götürdüm en son burnundan film çekildi gırtlağı tam gelişmediğinden nefes aldıkça hırıltı yapıyormuş 1 yaşına kadar kendiliğinden düzelir dedi doktor çok şükür de öyle oldu 2 kere filan film çekildi antibiyotiğe baslicakti ilk goturdugum dr sonra bir iki dr daha gösterdim boşa telaş yapmayın 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2021 Saat 03:41
motherbsr; Sizin bahsettiginiz olay; "Laryngeal Stridor'dur.. Burun ile ilgili degildir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.