|
Yeşil kaka |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Adaasel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mar 2021 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mar 2021 Saat 01:59 |
Mrb hocam kızım 3.5 aylık anne sütü ve günde 1 defa mamayla besleniyor 1 aydır yeşil kakası var hiç bir test yapılmadan süt alerjisi dediler laktazm damla kullanıyoruz ve 20 gündür sadece 100 gr aldı 3280 doğdu şimdi 5700 süt ürünlerini kullanmayın dediler ne yapmalıyım sütümde var tazikli geliyor ilk 2 ay herşey normaldi sonradan mı alerji oluştu birde ishali yok günde 2 defa yapıyor gaitada kanda yok sadece bazen mukuslu ve rengi yeşil ne tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118048 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN Turk doktorlara inanmayin.. Eger, dedikleri gibi bir hastalik olsa; kilo alamaz ve kilo kaybi olurdu.
Kizinizin kakasi bile o doktorlardan daha dogru bilgi verir. Bosverin, nasil olsa cok yemege bagli bir sikayeti yok. Olursa beslenme aralarini acin. SAKIN diyet filan yapmayin.
|
|
![]() |
|
ÖzlemK. ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mar 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aynı konu olunca buradan devam etmek istedim.Kızım 41. Haftada sezaryenle 3600 kilo doğdu.Şu anda 2 aylık kilosu 5800.Anne karnında kakasını yaptığı için doğduğunda her yeri mekonyuma bulanmıştı.Enfeksiyon var denildi 5 gün antibiyotik tedavisi uygulandı.Şu an 2 aylık sadece anne sütü veriyorum.Gayet güzel emiyor,geceleri güzel uyuyor yani genel sağlık durumu iyi.Fakat 1 aylık olduğundan beri kakası mukuslu ve yeşil bir de kılcal damar şeklinde kan görüyorum.Çok hırıltılı nefes alıyor.Arada sırada gözleri sulanıyor.Doktora götürsem gereksiz bir sürü test,kan istiycek biliyorum.Sizce bu kakada kan, hırıltı neden olur hocam? Ne yapmalıyım? |
|
![]() |
|
Adaasel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mar 2021 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İyiki varsınız hocam 1 haftadır ne yapacağımı şaşırdım çocuk gastroentoloji doktoru arayışına girmiştim 1 haftada sadece 100 gr alması sorun olmaz değil mi hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118048 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
OzlemK:
1- Meconium, STERILDIR!! Bakteri veya virus yoktur. Enfeksiyon meconiumdan olmaz. EGER bebek anne karninda bu kakayi yapmis ve nefes alarak, akcigerlerine de cekmis ise, akcigerler zedelenir ve dis ortama CIKTIKTAN SONRA, enfeksiyon kapma ihtimali oldugu icin, antibiyotik baslanir. Yoksa, " Her meconium aspirasyonunda enfeksiyon olur" diye bir kaide yoktur.. Bir tedbir olarak baslanir. 2- Kakasi; cok yemege bagli.. Beslenme aralarini acin, duzelir. Gerisi luzumsuz seyler. 3- Bu yasta "hirilti" en fazla, burun icinde sumuk birikmesi ve banyo yapilmamasi nedeni ile olur. Her gun banyo yapsin. Adaasel; 100gram dahi alsa sorun olmaz. Sorun oldugunda, degil kilo almak, kilo kaybi olur. |
|
![]() |
|
motherbsr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eki 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı motherbsr
Benim kızım doğduğunda bu hırıltı problemi vardı 4 doktora götürdüm en son burnundan film çekildi gırtlağı tam gelişmediğinden nefes aldıkça hırıltı yapıyormuş 1 yaşına kadar kendiliğinden düzelir dedi doktor çok şükür de öyle oldu 2 kere filan film çekildi antibiyotiğe baslicakti ilk goturdugum dr sonra bir iki dr daha gösterdim boşa telaş yapmayın
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
motherbsr; Sizin bahsettiginiz olay; "Laryngeal Stridor'dur.. Burun ile ilgili degildir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|