Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine Kilo Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine Kilo Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cemrecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 131
Mesajın Direkt Linki Konu: Yine Kilo Sorunu
    Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 15:28
Merhabalar. Oğlum 13 aylık dün kontrolünde kilosunun 9750 gram olduğunu gördük. 2 ay Önce de 9700gramdı sadece 50 gram almış. (Evde kendim de ölçtüğümde sonuçlar aynı çıktı yani hata yok.)Doğduğundan beri zayıf olduğu buna rağmen boyunun uzaması iyi olduğu için kilosuyla ilgili bir endişem yoktu ama bugüne kadar yaşa göre ağırlık persentili 25-50 çıkarken bu ay 10-25 çıktı yani gerileme oldu.
Şu anda BOY:80cm KİLO:9750g BAŞ ÇEVRESİ:47 cm
Günlük beslenme düzenimiz aşağıdaki gibi. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim.
400ml süt
150ml muhallebi
100ml yoğurt
1 yumurta sarısı-1 küçük domates-1 çorba kaşığı kadar peynir-6 bebe bisküvisi
1 kase etli sebze yemeği-1 adet meyve
Ayrıca emziriyorum, çok düşkün olmasa da günde 4 kez emiyor.

cemrecan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 15:56
Anlattığın beslenme makul ve yeterli. Fakat boyunun bukadar ilerde olması bana, bu çocuğun "süper kuduruk" bir çocuk olduğunu zannettiriyor. Eksik beslense idi, boy da geri kalırdı. Arttırabilirsen süt miktarını arttır, yemek/çorba faslı bir defadan fazla olmasın.
Yukarı Dön
gamze82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2009 Saat 17:34

Merhaba kadir bey,

benim kızımda 12 aylık geçen ay 9750 kilo 79 cm de boyu vardı

asıl sormak istediğim ise yemek ile ilgili,artık karışık bebek yemeklerini pek iştahlı yemediği için ben biraz büyük yemeklerine başladım:))yani sabahları kahvaltısını ayrı veriyorum domates,ekmek(1 dilime yakın),1 kibrit kutusu kadar peynir ve yumurtanın tamamı,yanında süt içirmeye çalışıyorum,öğlen evde ne yemek varsa genelde sebze yemeği yoğurtla birlikte,akşam üstü muz ve şeftali karışımı,araya köfte,tavuk gibi ızgara et sıkıştırıyorum ve akşam 7-8 gibide bizimle birlikte yemek yiyor(yine sebze yemeği-pilav-yoğurt gibi) 9,30-10 gibi uyuyor ve uyumadan önce emiyor geceleride 1-2 kez emiyor.öğünlerde zorlamıyorum severek yiyor.sizce çokmu erken başlamışım bu tarz beslemeye

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 11:30
Sizin çocuğunuzun karnı doyuyor ama beslenmiyor. Çorba/yemek faslı günde bir defadan fazla olmasın. O yemekte mutlaka etli olmalı.. Gerisi safi anne sütü, artan kısmıda süt ve sütlü gıdalar olsun. 
Yukarı Dön
cemrecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 131
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 21:36
Kadir bey merhabalar, oğlum 14 aylık olmak üzere henüz kontrole gitmedik ama bu ay da kilo almamış gibi gözüküyor. Konunun başında yazmıştım son 2 ay kilo almamıştı ve yaşa göre kilo persentilinde 25-50 den 10-25e düşmüştü. Eski mailleri okurken gördüm "eğer kilo alması iyi ise günde istediği kadar kaka yapabilir bu bir sorun değildir" gibi bir açıklama yapmışsınız. Oğlum son 1,5 aydır günde 4-5 kez kaka yapıyor ve kilosu 14 aylıkken sanırım 10 kg bile olamayacak. Bizim durumumuzda bu kadar çok kaka yapması bir sorun mudur? Eğer öyle ise ne yapmamız gerekir? Teşekkür ederim.

cemrecan
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 10:05
Boş, lüzumsuz gıdalarla beslerseniz, bol kaka yaptığı halde gelişemez. Süt içecek, et yiyecek. Sebze ile otlarla vakit geçirmeyin. Hele bulgur-bulamaç, hamur işi hiç olmasın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.