Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine Kulak Hocam Yardım Edin Lütfen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine Kulak Hocam Yardım Edin Lütfen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
unal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı unal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yine Kulak Hocam Yardım Edin Lütfen
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 10:40

Hocam Merhaba, 21.05.2009 doğumlu anaokuluna giden oğlum burnu tıkalı öksürük şikayetlerinden dolayı çocuk doktoruna gittik beyaz yoğun  geniz akıntısı var kulakları ve ciğerleri temiz dedi. Ertesi gün okuldan aradılar bizi çocuk çok ağlıyor kulaklarını tutuyor diye hemen KBB doktoruna gittik kulakları sıvı dolu ve genzinde akıntı var dedi. Zyrtek, , Nanosex (2 hafta) sudafed (5 gün) kullanın dedi. Kulaklarındaki sıvı tekrar ettiği için bu normal değil sürekli tekrarlıyor dedi.Bir ay sonraya başka bir özel merkezde yapılmak üzere  basınç testi için randevu yazdı. Ateşi yok. Gözlerinin altı bu aralar çökmüş ve morarmış durumda.Ben sadece zyrtek ve iliadin ped damla (3 gün) kullandım bir gün ara verdim şuan tekrar iliadin kullanıyorum.

1-Sık grip oluyor ve kulaktaki sıvı sürekli tekrarlıyor hocam bu normalmi.

2-Duymasındada bu aralar sorun oluyor bişey söylediğimde tekrar ettiriyor duyamıyor.

3-İliadin ve serum fiz.yapmama rağmen burun tıkanıklığı geçmiyor geceleri horluyor.

4-Alttan 2 süt dişi sallanıyordu onlar çıktı şimdi üst süt dişleri sallanıyor.Ağzında bu aralar pis bir koku oluyor bu diş durumlarıda ağız kokusu yaparmı hocam.

5-Basınç testi ne işe yarıyor hocam yaptırmam gerekiyormu??

Ne güzel gidiyorduk hocam bu kulak ve dişler bütün ezberlerimi bozdu.Tekrar bir KBB ciye dahamı götüreyim ne yapacağımı şaşırdım hocam yardımlarınızı rica ediyorum…

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 19:17
1- Kulak hadiseleri; SADECE, Gripleri takiben olur...Hepsi viraldir, ASLA Antibiyotik gerekmez. Kulak agrisi oldugunda, sadece; Iliadin DAMLA kullanin.
2- Bunlarin hepsi, Grip esnasinda, Oztaki borusunda olusan odem yuzunden oluyor. Eski mailleri hic okumadinizmi????
3- Siz genede devam edin, Iliadin kullandiktan sonra, Serum fiz damlatirtsaniz, Iliadin etkisi gecer.
4- Yapabilir, ama ilaveten dil ustunde kalin bir pas tabakasida varsa, bir kan sayimi yaptirin; WBC degerine bir bakalim. Eski yazilari okuyun.
5- Basinc testi; her Grip esnasinda bozuk cikar, hastalikli devrede yapilmasi o doktorun sahtekarliginin derecesini gosterir.
SAKIN: Zyrtec, Nasonex sprey ve Sudafed surubu KULLANMAYIN, bu ilaclarin biri bile sizin durumunuzu dahada agirlastirir... Buradaki esas gaye; boyle zararli ilaclarla, sizi biktirip, Ameliyata razi etmektir..
Oradan KACIN, sakin verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. Eski mailleri okuyun...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2015 Saat 19:20
Yukarı Dön
unal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı unal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 23:19
Hergün mailleri, sizin yazarlar bölümündeki yazılarınızı okuyorum hocam. Bu aralar iyileştiremedim bi türlü toparlanamadı  çocuk. Okumaya devam ........ Çooookkkk teşekkür ederim 
Yukarı Dön
unal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı unal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2015 Saat 15:34

Hocam oğlumun kulağındaki sıvı beni çok tedirgin ediyor. İliadin 3 gün yapıyorum 1 gün ara yine iliadin bu tamam. Fakat  anaokuluna giden çocuk ve sürekli grip oluyor ve her gribinde kulakta sıvı. Bu defa kulaktaki sıvı gidermi ne zaman kontrole gelelim diyorum KBB doktoruna hemen gitmez uzun sürer 1 ay falan sürer diyor buda beni tedirgin ediyor. Bu kulaktaki sıvının sık grip olması sebebiyle sürekli her grip oluşunda kulağındaki sıvı tekrarlaması ve bu kadar uzun süre 1 ay gitmemesi kulağında bir hasar bırakırmı ve ben bunu yok etmek için ne yapabilirim.??? Tek başına iliadin yeterlimidir.??Her gün ağlıyor her yerim ağrıyor okula gitmiycem diye.Neren ağrıyor dediğimde bacaklarım, kulağım heryerim ağrıyor diyor.Bactrim kullansak bu durumumuza çare olurmu hocam????(Oğlum 21 Mayıs 2009 doğumlu 23 kilo boy 116) Cevabınızı bekliyorum ve teşekkür ediyorum... 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2015 Saat 21:40
"sivi" lafina kafanizi takmayin.... Kulak'da AGRI, varmi-yokmu, siz ona bakin. Yoksa; Turk KBB doktorlarinin agizina bakarsaniz, " o sivi" hicbir zaman bitmez.. Ta ki, siz bikip, Geniz eti, bademcik ve Tup takma ameliyatlarini yaptirana kadar.

Agri oldugunda; sadece Iliadin kullanin, agri ile beraber; ates oldugunda veya agri uzadiginda, Bactrim ilave edin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Oca 2015 Saat 21:41
Yukarı Dön
unal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı unal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2015 Saat 22:34
Bir anne olarak yüreğim rahatladı. Çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.