Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine öksürük yine öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine öksürük yine öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: yine öksürük yine öksürük
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 10:50

hocam 2 gundur 3 yasındakı oğlumda oksuruk ve burun akıntısı var. bır lımonlu bal bır zencefıllı bal verıyorum. sık sık burnunu tonımer spreyle yıkıyorum. yatarkende cold mix kullanıyorum. dun aksamda bogzına ve goğsune viks sürdüm tülbent kapadım. oğlum beyaz tenlı o yuzden hersey cok cabuk bellı oluyor. bugun farkettım kı cocugun oksurmekten kılcal damarları gün yüzüne cıkmıs. o kadar sıddetlı ve pespese öksürüyor ki nefes bile aldırmıyor.

hocam cocukları bu soguk algınlıklarından grıpten korumanın bır yolu varmıdır? ne yapsak da cocukları hasta etmesek. bakamıyormuyuz bız bu cocuklara. neyi yanlıs yapıyoruz anlamıyorum artık. cam fanuslarda mı baksak cocuklarımıza? Confused

bu kıs okadar cok hasta oldu kı oğlum. öyle aman aman bı yere cıkıp gıttıgımız de yok. 4 duvar arasında hasta olmayı basaran nadır cocuklardanız galba. Tongue

hocam bir de umca diye bir ilaç önerdi arkadasım. tamamen bitkiselmiş ve soguk algınlıgı için iyi geliyormus. siz ne dersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 11:03
Çok hasta olmasını istemiyorsanız, insan temasını azaltın, çok öptürmeyin. Öyle "üşütmekle, diş çıkarmakla, kuşun kanadından yel kapmakla, nazar" ile hastalıklar olmuyor. İnsanlardan mikrop kapıyor. Eve gelenlere dikkat edin. Dışarı çıkarmakla hasta olmaz. Evde şapur-şupur öpülürse olur...
Umca saf alkol ihtiva eder. Erişkinlerin vasıta kullanmaları bile kullanım sırasında tavsiye edilmiyor. Ayrıca "bitkisel" lafına aldanmayın. Ne demekse??? İstersen "afyon" ver saf bitki, mis gibi ne ağrı kalır, ne keder.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2009 Saat 19:18
HOCAM BILIYORSUNUZ ARTIK OĞLUM 4-5 GUNDUR BURUN AKINTISI VE IKSURUK SIKAYETLERI VAR. HIC BIR ILAC KULLANMADAN LIMONLU VE ZENCEFILLI BALLA TONIMER DAMLAYLA BUGUNE KADAR GELDIK. BUGUN OKSURUGU ARTIK BALGAMLI. ANANEMIZ ARTIK BALGAM CIKARIYOR IYILESME YOLUNDA DEDI. Dead

BUGUN OGLE UYKUSUNDAN UYANINCA KULAGIM AGRIYOR DIYE AGLADI ELLETMIYORDU BIZE. KULAK ILTIHABIMI VAR ACABA DIYE BABASI DOKTORA GOTURDU. SIMDI HABER GELDI KULAGINDA SORUN YOKMUS. MUAYENE SONRASINDA CIGER FILMI CEKMISLER VE CIGERLERI DOLU YOGUN BIR BALGAM VAR SIKISTIRIYOR DEMIS DOKTOR. YATIRMISLAR VE VENTOLIN VERIYORLARMIŞ.

BENDE HISSETMISTIM ASLINDA NEFES VERIRKENKİ SESİ. HANI SUYA ATILAN VITAMIN TABLETLERI OLUR YA ERIRKEN "CISSS..." DIYE SES CIKARTIR. DINLEDIGIMDE NEFESINI ALIRKEN DEGIL VERIRKEN ONA BENZER SES CIKIYORDU. İLAÇ KULLANMAMA KARARIM UZERINE ALDIRIS ETMEDIM BALA DEVAM DEDIM.

HİÇ İSTEMEDIM ILAÇ KULLANMASINI AMA YINE OLMADI Confused YAPILAN TEDAVI DOGRUMU SIZCE? BALGAMI YOKEDICEK BISEY VAR MIDIR? YOKSA HASTALIGIN DOGAL SEYRIMIDIR? HIC BIRSEY YAPMADAN DA GECERMIYDI?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 13:17
Tarifiniz çok güzel, akciğerlerden tarif ettiğiniz gibi ses gelmesi, bronşlardaki daralmaya işarettir. BU DURUMDA YANLIZ, BALGAM YOKTUR. İlaçlar doğru, Ventolin'in, evde kullanmak için "sprey" şeklinde olanları vardır, onu tavsiye ederim. Eğer etkili bir şekilde kullanamazsa, "chamber" tabir edilen,hazne ile ilacı verebilirsiniz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Nis 2009 Saat 13:18
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 19:09

hocam bu tarz sıkısmaları bız sureklı karsılasıyoruz zaten. grıp olunca bıkac gun sonra cıgerlerınden bu sesler gelıyor. chamberımız ve ventolın ınflakort ılaclarımız mevcut. evdekı tedavı ıse yaramayınca doktora kontrol ıcın gıdıyoruz ve hastane yatısı yapılıyor.

bu durumda oğlumda bronsıt bronsıolıt yada astım rahatsızlıklarından bırı mı vardır? BU DURUMDA YANLIZ, BALGAM YOKTUR. yazmıssınız. ben bundan yukarıdakı hastalıklardan bırı oldgunu mu anlamalıyım.

ben sızın yazılarınızı sıze sorulan sorulaı ve cevapları yakın takıp edıyorum. kortızonlu oldugunu soyledıgınız bu ventolın ve ınflakortu aklımca protesto etmıs LOLve vermemekte ısrar etmıstım Dead

sonucta grıb olarka baslayıp bı kac gun sonrasında ben bu seslerı duyuyorum herdefasında. ozaman cocuga ıskence cektırmeyıp grıp oldugunu anladıgımda ben bu spreylerı uygulayım mı?

bı de gozunde ıltıhap gıbı sarı çapaklanma oluyor. bunun ıcın ne yapayım?

hocam butun sordugum soruları yanıtlarsanız ve benı aydınlatırsanız cok memnun olurum

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 19:16

ve hocam oğlum bız bu sıkayetlerle gıttıgımızde doktorumuz ventolın surup, cetryn, ventolın, ınflakort(chamberle verılmesı ıcın sprey olarak) ve her gun kullanmam ıcın sıngulaır verıyor. bunları kullanmalımıyım. sonucta bılıyorum kı oglum sıradan basıt bır grıp gecırse dahı bıkac gun sonrasında cıgerlerınden gelen bu sesı duyuyorum. sızın yazılarınızı okuduktan sonra sımdıye kadar bosuna kullanmısız bu ılaçları diyip ilaçları protesto etmekten vazgecıp bunları kullanmalıyım gıbı geldı bana. siz ne dersiniz.?

cevabınızı ve destegınızı beklıyorum. yanlıs seylerle cocugun bunyesıne ters seyler yapmak ıstemıyorum kadır hocam... Unhappy 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2009 Saat 11:29
Bu kadar sık hasta olması, KİSTİK FİBROSİS hastalığına işarettir. "Ter testi" diye bir test vardır, bunu yaptırmanızı tavsiye ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.