Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine strep A pozitif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yine strep A pozitif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 197
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yine strep A pozitif
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2023 Saat 20:39
hocam merhabalar,

20.11.2014 doğumlu 33 kg oğlum 8 mayıs günü boğazının ağırdığını söyledi gece de ateşi çıkınca birunide strep a testi yaptırdım ve pozitif çıktı hemen penos başladım. ikinci dozunda hemen iyileşti ilacı 15 gün vermeye devam ettim

3 haziran yani cumartesi akşamı yine boğazının ağırdığını söyledi ve gece ateşi çıktı. dünde ateşi devam edince tekrar evin yakınlarındaki küçük bir hastaneye götürdüm strep a testi yapıldı bugün yine pozitif çıktı.

testin hatalı olma durumu olabilir diye tekrar biruni de test yaptırdım bu testte (streptococcus pygones antijeni) pozitif çıktı.

hastanedeki dr tekrar hasta olduğu için bu sefer deposilin 1-200 yaptırılacak dedi. bu yaş ve kiloya bu uygunmuş. alerji testi isteyince ve hastane küçük olduğu için yaptırmak istemedim orada. yarın acıbademe götüreceğim iğne için ama yine de size danışmak istedim hocam

bu şartlarda bu iğneyi yaptırayımmı hocam? iğne olduğu için oğlum istemiyor ama mecbursak yaptıracağım

konu hakkında yardımlarınızı rica ederim

çok teşekkürler 
sagılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2023 Saat 20:56
Yani, doktorlar arasında "cehalet yarışması" yapılsa, bu doktorlar şampiyon olurlar!! 
Pes yani!! 
1- Çocuklarda, Penisilin alerjisi OLMAZ!! Bunu artık bir öğrensinler!! NE testi?? Resmen saçmalıyorlar.
2- Penisilin alerjileri çok sayıda Penisilin iğnelerinin uzun süre (8-10 sene gibi) kullanılması ile ortaya 
çıkabilir. 
3- Eğer erişkin bir hastada allerji gelişmiş ise, Test dozu ile bile ölebilir. Dünyanın hiçbir yerinde artık bu
 test yapılmıyor! 

Ama kabahatın büyüğü sizde!! Yüz bin kere anlattım. 
A-Grubu,beta-Hemolitik Streptokok olduğunda:
Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası + Bulantı/kusmalar olur.
Dili pembe olan bir hastaya Strep-A Testi yaptırmak bile gereksizdir. 
Yukardaki bu 4 bulgu varsa; Deposilin6-3-3 yaptırın.

4- Deposilin 1.2 yerine; Deposilin6-3-3 kullanılır! Ama necib Türk doktorları ısrarla bu ilacı kullanmazlar! 
Deposilin1.2, sadece Pronapen Penisilin ihtiva eder ve 48 saat sonra etkisi başlar.
Deposilin6-3-3 de ise:
Çabuk tesirli 600,000 ünite Kristalize Penisilin
Orta tesirli 300,000 ünite Benzatin Penisilin
Uzun tesirli 300,000 ünite Pronapen penisilin vardır. 
Yapıldığı anda etkili olmaya başlar ve 30 gün korur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Haz 2023 Saat 21:03
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 197
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2023 Saat 22:36
Hocam,
Ateş, gündüz yok gece yükseliyor o da işkmgece yükselti dün gece çok değildi
Dilinde pas yok hafif beyazlık var hatta pembemsi.
Ağızda koku kesinlikle yok
Bulantı hafif var kusma yok
Boğaz ağrısı var
İştah pek yok ama yine yiyor

Bu hastalık beni çok korkuttuğu için testi atlamıyorum hocam.
Anlamadığım bu yukarıdaki belirtilen hepsi yok ama iki yerde yaptırdığım testte nasıl pozitif çıkıyor? Dr bugun hatta bu hastalık ateşşsizde olabilir dedi şaşırdım.

Boyle bir durumda testin pozitif çıkmasından once yukarıdaki 4 bulguyu mu dikkate aşacağız?

Çok sağolun hocam
Sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2023 Saat 07:47
Sakın yapılanlara ve söylenenlere  inanmayın. 
EĞER söyledikleri doğru olsa idi; şu anda Türkiye'deki bütün çocukların bu gibi tedavileri devamli almaları
 gerekirdi, aklınız bunu alıyor mu?
EVET, daima bu 4 bulguyu esas alın. Streptokok harici Antibiyotik gereken durumlarda; kusma/bulantı çok
 nadirdir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.