Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek ateş, öksürük ve dil beyazlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yüksek ateş, öksürük ve dil beyazlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek ateş, öksürük ve dil beyazlığı
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2022 Saat 17:26
Hocam Merhaba, 

Kızım 5 yaş 3 aylık. Cuma gözünde konjaktivit ortaya çıktı, cumadan beri tobrased kullanıyoruz. Pazar öğleden sonra inatçı ve yüksek bir ateş başladı. 40 ve 40.4’e kadar gördük. Normalde ateşi sabah karşı düşer ancak bu sefer öyle olmadı. Pazartesi 38 ateş ile dedesine bıraktım. Öğlene doğru yine 40’a çıkmış. 1 ölçek calpol+ verildi. Saat 14’de hastaneye gittik. Ciddi bir salgın var onu net anladım. İnfluanza A, B, hızlı beta, adenovirüs ve boğaz kültürü verdik. Boğaz kültürü daha çıkmadı ama hepsi negatif geldi. 

Bugün yine ciddi ateş çıktı, 40 dereceye. 1 ölçek calpol verdik ama inanılmaz dirençli bir ateş var. Bu zamana kadar bu seviyeye hiç çıkmamıştı. Ne yaşadığımızı da anlayamadık. 

Az önce baktım sağ yanağı sol yanağına göre daha şiş. Sağ yanağının iç kısmında beyaz kocaman bir yara var. Afta benzeyen ama hiç o kadar büyük aft görmedim. Bildiğiniz yanağı şişmiş ve dili beyaz. Ağzında koku var( pek yemek de yemiyor hastalık mı açlık mı bilemiyorum) 

Ateşi yine 40’a yaklaştı. Anladığım kadarı ile bir kaç gün daha böyle devam edecek. Burnu tıkalı, geniz alıntısı var ve balgamlı öksürük var. Dün gittiğimiz doktor kulak ve ciğer temiz, boğaz kırmızı dedi. 

Hocam ne geçiriyor olabilir? Ateş seyri nasıl olur bu gibi durumlarda? 40’a yaklaşmadan ateşi düşürmüyoruz ama 40 yaklaştıkça hem ağrısı artıyor hem huzursuzlanıyor. 

Cold mix, yüksek yastık, ballı limonlu ıhlamur uyguluyoruz. Yapabileceğimiz başka birsey var mı? 

Havale riskinden hiç korkmuyordum ancak yakın arkadaşımızın oğlu 1,5 yaşında haftasonu 4 dk süren havale geçirdi. Süre çok kısa olmadığı için tereddüt oluştu. Şuan için bşr sorun yok ama bu beni ilk k z korkuttu. Ateşli havale geçirilmesi durumu olursa kaç dk üstü beyin için riskli olur?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118705
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2022 Saat 18:54
Grip geciriyor. Artik; Ates+koku+pas degerlendirmesi yapabiliyorsunuzdur! 
Aynen devam edin. 
Uzun suren havale, ilac verildiginde ve bilhassa soguk tatbiki yapildiginda olur. 
Ates ile ilgili makaleleri okuyun. 
20 seneden beri bu sitede, 40 seneden beri de, hastalarima anlatiyorum. 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2022 Saat 21:58
Hocam çok haklısınız, bu zaman kadar yazılarınızı okuyup arada kaldığımda hep size danışarak ilerledik. Ancak hayatımda hiç kızım adına bu kadar panik olmamıştım. Ne zamanki yakın arkadaşımın oğlunun havale öyküsünü dinledim, bu haftasonu yaşamış( 1,5 yaşında) inanılmaz korktum. Arkadaşım da çok etkilenmiş. 3-4 dk arası sürmüş. 

Normalde ateş olunca ateş düşürücü ağrısı varsa veriyorum. Kızım o kadar alışkın değil ki ilaç içmeyi reddediyor. Onu vereceğine başka herseyi yaparım diyor. 

Ateş+ koku+ pas teşhisini yapamıyorum ama hocam. Bu pas rengi tam nasıl bilmiyorum. Ateş+ koku şuan var ama dili beyaz pas rengi ile alakası yok. Ama pas rengi nedir onu hala yüzde yüz bilmiyorum. Ama beyaz olduğu için eliyorum. 

Zaten ciğer temiz, kulak temiz, boğaz kızarık antibiyotikli bir durum bence yok. Domuz gribine benziyor daha önce B tipini geçirdik ama negatif geldi. 

İnanılmaz inatçı bir ateş var, ishal başladı ve karın ağrısı ara ara mide bulantısı da var. Buna ilave balgamlı öksürük, burun akıntısı ve tıkanması söz konusu. Dediklerinizi yapıyorum ve devam ediyorum. 

Hocam çok teşekkürler ilginiz ve yanıtlarınız için. Havale ile ilgili makalenizi bir kez daha okuyup bilgi tazelemesi yapacağım. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2022 Saat 03:10
Domuz Gribi geciriyor.
Yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2022 Saat 21:09
Hocam Tekrar Merhaba,

Bugün sadece refakatçi raporu alabilmek için pazartesi günü gittiğimiz doktora gittik. Başımıza gelmeyen kalmadı. Ağzında aft çıkmıştı onu gösterdim, mide bulantısı ile ilgili birsey söyledim bence İnfluanza testi tekrarlayalım dedi. Sabahtan saat 16 ya kadar ateş çıkmamıştı. Orda tekrar ateşi çıktı. Parol ve c vitamini içeren bir serum verildi. Ventolin pulmicort vermek istediler yol ben evde veririm diyip püskürttüm. Sonra kan sayımı yapıldı. Lökosit hiç antibiyotik kullanma rakamlarında değil ama CRP 150 çıktı. Buna çok takıldı, İnfluanza testini tekrarladı, idrar verdik, ve akciğer filmine göndermek istedi. Dinleme bulgusu yok dediniz akciğer filmi çekilmesini istemiyorum dedim. O da çekilmesi gerekli bu enfeksiyon akciğer kaynaklı mı elememiz gerekli dedi. Sonra o çıktı yeni doktora devredecekken yatış öngördün mü yatıralım mı dedi. Yeni doktor, akciğer filmi daha çekilmeden bizi hastaneye yatırmaya çok istekliydi. 

Sonra bizim doktor çıkıp yeni doktora siz bir dinleyin sırtını bulgu yoksa durduk yerde röntgen çektirmeyelim. En son Nişanda çekildi neticede zararı var gerekli değilse lütfen çekmeyin dedim. Dinlemede çıkmayabiliyor ama filmde çıkabilir. O sebeple çekilmesi lazım dedi. Çektirdik. Onu da ekleyeceğim. 

Akciğer filmine göre sağ altta minim bir enfeksiyon var 2 gün hastaneye yatmanız gerekli dedi. Ben de bu çocuk kendi ayağı ile geldi elden ayaktan düşen durumu yok neden şurup tedavisi vermiyorsunuz dedim. O da şurup ile olmaz yatması lazım dedi. Kabul etmedim. Damar yolu zaten açık siz bir doz verin. Yarın biz yatma kararı verirsek Yarın geliriz diyip tek doz rocephin diye antibiyotik aldık. Reçete yazın dedim yazmadı, tedaviyi kabul etmediğime dair kağıt imzaladım. 

Akciğer filmi, kan sonuçları ve tekrar eden influenza testini ekledim. 

Kuzenimiz yetişkin göğüs hastalıkları doktoru başka bşr şehirde ona gönderdim. Sağ altta küçük bir enfeksiyon var. Ama ciddi birsey yok neden o ilacı tercih etmiş bilmiyorum o ilaç hastanede damar yolu ile verilir alternatifi yoktur o ilaç ise seçilen dedi.

Hocam sorularım sunlar

1. 40’a çıkan ateş var, pazardan beri 2 doktor akciğerde sağ altta küçük enfeksiyon var dedi. Siz aynı görüşte misiniz?

2. Hastaneye bizi para kazanmak in yatırdığını düşündüm çünkü imkanınız var neden yatırmak istemiyorsunuz dedi. ( sağlık güvencemiz yatarak tedavide çıkan tüm masrafı karşılıyor ) özel hastane ve film çekilmeden yatma kararı verdi diye ben güvensizlik yaşadım. Hata mı yaptım? 

3. Lökosit gayet düşük ama filmde enfeksiyon çıktı ise antibiyotik olmadan bu enfeksiyon geçmez mi?

4. Antibiyotik macrol 250 kullansak uygun olur mu? Kullanılacaksa?

5. Eve 19.30 gibi geldik titremeye başladı üstüne battaniye örttüm 2 kat normalde yapmayın denilir ama ciddi bir ateş yükselmesi yaşadı 40’a çıktı yine. Ateş düşürücü verilmişti 5-5,30 arası. 2 saatte ateş inanılmaz yükseldi. Çekindim ateş düşürücü verildi havaleyi tetiklemesin dedim. Üstünü incelteyim mi? 40 seviyesindeki bir ateşi düşürmek sakıncalı mıdır? 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2022 Saat 00:42
1- Akciger Rontgeni; piril piril. Ne sagda, ne solda en ufak bir enfeksiyon belirtisi YOK. Sarlatan bunlar!
2- Allahin geri-zekalilari. Bir akciger enfeksiyonu olsa idi; WBC yuksek cikardi. Daha WBC; nedir, nasil 
degerlendirilir, bunlardan bile haberleri yok.
3- Meslek hayatim boyunca, HICBIR Zaturre hastasini, hastaneye yatirmadim. Agizdan ilac alabilecek
 hale gelene kadar sadece 2 veya 3gun igne verdim. Hepsinde de; WBC degeri, 17'den fazla idi. 
4- SAKIN Turk doktorlarinin enfeksiyon teshislerine inanmayin. Bu salaklar daha WBC nedir, CRP nedir,
 onlardan dahi haberleri yoktur.
5- Hicbir Antibiyotik gerekmiyor. 
6- Bu salaklara inanip, Ates dusurucu ilac verdiginiz icin bu sekilde "Rebound" (geri tepme) seklinde ates
 yukselmesi oldu! Ne diye bu salaklara inanirsiniz ki! 
7- MONO degeri yuksek; Enfeksiyoz Mononukleoz denilen viral bir hastalik. 1 hafta ates yapar.  Tedavi yok!
SAKIN Antibiyotik vermeyin, SAKIN ates dusurmeyin.
Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler. Isterseniz sorunda, hep beraber gulelim. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Kas 2022 Saat 19:42
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2022 Saat 13:16
Hocam çok teşekkür ederim ederim. Yakın arkadaşım ile konuşurken CRP 100 üstü olunca etrafında ( herkes özel hastaneye gidiyor sağlık güvencemiz nedeni ile) herkesin hastaneye yatırıldığını söyledi. Böyle bir kriter var mı? O enfeksiyon vücutta yayılır gibi birsey dedi. Bana hurafe gibi geldi. Ama bunu doktorlardan duymuş. Böyle bşrsey olamaz değil mi? 

Bizi de Crp yüksekliği için yatıracağımı söylemedi. Akciğer filmi enfeksiyonu nedeni ile dedi. 

Siz yazınca gerçekten çok rahatladım. Çok saolun hocam iyi ki varsınız 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2022 Saat 14:19
Hocam bir de tüm makalelerinizi az önce tekrar taradım ama CRP ile ilgili bir yazınızı göremedim. Müsait bir zamanınızda uygun görürseniz bu konu ile ilgili bizler aydınlatıcı bir yazı yazabilir misiniz? CRP hangi seviyelerde ise ne düşünülmeli, hangi değerler ile değerlendirilmeli vb gibi. 

Çok teşekkürler hocam. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.