Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yuksekvates havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yuksekvates havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 262
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yuksekvates havale
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2023 Saat 11:23

https://hizliresim.com/gjkk65m

3 yas 3 ay . 17 kilo kiz Hocam israrla antibiyotik vermeye calisiyorlar. Kacabildigim kadar kactim bugun 2.5gun oldu. 5. Atesli havalesini gecirdi. Ates inanilmaz cocugu rahatsiz ediyor titriyor sicriyor. 
1. Havale icin ona zarari yok biliyorum ama dr beyne oksijen gitmiyor hucreler ölüyor dedi bu dogru mu?  Babamiz bunu duyunca artik benim soylediklerimle ikna olmuyor cevabinizi direk ona okutacagim. 
2.Mono yuksek cocuk rajatsiz oldugu atese dayanamadigi icin surekli ates dusurucu vermek zorunda kaliyorum ilik kuvette suda oynatiyorum ilacin saati dolmadan tekrar yukseliyor ates. 
3. Hocam patol 120 fitil havaleyi engelleyen yok parol s 120 var. Burda daha once birine soylemissiniz ama simdi bulamiyorum havaleyi engelleyen baska bir ilac ama o mesaji bir turlu bulamadim. Lutfen yardim edin. Zaten ates dusurucu kullanmak zorunda kaliyorum en azindan havaleyi engelleyecek olani kullanirim. .
4. epilepsi ilaclarindan baslamak istiyorlar zor engelliyorum. Uzun sure kullanacak mis. Onun yerine sizin onereceginiz ilaci kullanayim ellerine dusmeyeyim diyorum. Nörolojoye sevk ettoler daha once sadece egg cekildi ilk havale sonrasi temizdi. O yuzden norolojiye gitmedim. Havale yazinizi ve soru cevaplari okudum. Ama isler burda ogle yurumuyor dr gittinizmi seroloji sonuci diyerek antibiyotik dayiyor. Lutfen havaleyi engelleyen daha once onerdiginiz o ilaco soylermisiniz parol fitil havale icin olan yok
.5 Birde son 3 aydir bogaz enfeksiyonu geciriyor dr pfapa olabilir dedi. Olabilir mi. Oda viral ama burda kortizonla tedavi uyguluyorlarmis o hastaliga iciriyorlarmis.

Düzenleyen toprak1 - 28 Eyl 2023 Saat 11:55
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2023 Saat 23:22
Hocam tum yazilarinizi tekrar okudum. Antibiyotik kullanmadim. Ancak malesef damar yolundan parol yapildi. Ona engel olmadim surup icmiyor cunku. Ates son derece onu rahatsiz etti titremeler sicramalar seklinde. Bu gibib durumda fitil kullansam daha iyi olirmu damar yolundan vermeyi siz uygun bulmadiginiz icin.hic bir sekilde surup icmiyor akilli cocuk:)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120740
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2023 Saat 00:58
Hem yazdiklarimi okudugunuzu soyluyorsunuz, hem bu ASSAGILIK SAHTEKAR doktorlara inaniyorsunuz!!
Ben size daha ne diyeyim. 
1- Bu assagilik sahtekarlar, ayrica o kadar aptallardir ki, Mono% yuksekliginin ne manaya geldiginden bile
 haberleri yoktur. Varsa yoksa, tek bildikleri; her atesli cocuga antibiyotik dayamak. Zaten Turk doktorlarinin
senelerden beri bir hastaya bile Grip tanisi koymamalari, onarin ne kadar sahtekar olduklarinin delilidir.
Birakin Gripal enfeksyiyonlari, 1 hafta ates yapma ozelligine sahip olan Enfeksiyoz Mononukleoz Hastaligi
hakkinda en ufak bir bilgileri yoktur. Bu hastalik da viradir. Tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir.
2- Ates ve Havalenin hicbir zarari yoktur. SAKIN bu salaklarin sizleri korkutmalarina musade etmeyin.
Ates ve Havale hakkindaki makalemi ilk sayfadaki Yazarlar ksmindaki makale listemden bulup okuyun.
3- SAKIN ates dusurucu ilaclari kullanmayin. Havale onleyici ilaclarin tamami Sagli bakanligi tarafindan, 
kasten yasaklanmistir.
4- SAKIN Sara ilaclarini kullanmayin. SAKIN Turk doktorlarina inanmayin. 
PFAPA'MI??  Daha neler! Turk doktorlari daha, PFAPA ne anlama gelir onu bile bilmezler.
Enfeksiyoz Mononukleoz geciriyor. 1 hafta ates yapar, hicbir onemi yoktur. Antibiyotiklerin hicbirine cevap
 vermez. Dunya'da bir tek Turk doktorlari Viruslara antibiyotik verirler. 
1 hafta dolunca kendiliginden ates dusecek. Antibiyotik alanlarda dokuntu olabilir merak etmeyin! 
Nadiren: Alice in Wanderland Sendromu yapar (ilgili makalemi okuyun) bunun da bir zarari yoktur. 

Oksijensiz kalma filan yok. Bu salaklar- 50 seneden beri Turk Tip fakultelerinde okutulmayan Fizyopatoloji
yuzunden hicbir hastaligin olus makanizmasini bilmezler. 
Bu ders yuzunden cok talebe imtahanda cakiyor diye, dersi kaldirdilar! 
Bu sayede Tibbiyenin bir kapisindan giren, esek bile olsa, obur kapisindan doktor olarak cikiyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eyl 2023 Saat 01:10
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2023 Saat 09:17
Hocam mono degerinin 20 uzeri oldugunda anlam ifade etmiyor mu?  Hocam hic bir ates dusurucu kullanmadim ilk daha atesi var kac derece bakalim derken havale gecirdi. Yani ic isi dis isi nasil ayarlama yapacagiz. Soguk uygulama yapmadim. Ancak ilik dusa soktum. Ilik suda islattigim bezleri eklem yerlerine uyguladim ancak o bu bezlere bile soguk diye istemedi. Ben yinede koydum. Yani ne yaparsak yapalim bu havale gelecegi vatda geliyor mu? Nasil bir uygulamavyapalim ates olunca ki havale gecirmesin. Eli ayagi aniden buz gibi oluyor ates cok hizli yukselmeye calisirken geciriyor. 38.2--  38.4 arasi geciriyor.

Havale gecirdikten sonra cocuk 2-3 dakika uyku modunda sakinb durdu. Sonra tekrar titremeler basladi. Bu atesin hala yukselmekte olduguna mi isaret. Yani havale gecirdikten hemen sonra 10- 15 dakika icinde 2 havale gelebilir mi? Yoksa havale sonrasi vucut ic ates dis ates dengesini ayarlamis oluyor mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2023 Saat 19:54
"   Mono% yuksekliginin ne manaya geldiginden bile
 haberleri yoktur."
" - Hocam mono degerinin 20 uzeri oldugunda anlam ifade etmiyor mu?  "

Anlasildi!! Yuzbin kere de olsa tekrar tekrar anlatmam gerekiyor!! 
1- Mono yuksekligi: Enfeksiyoz Mononukleoz hastaliginin teshisinde cok anlamlidir.  Nediren bazi Coxsackie
 viruslari da ayni tabloyu yaparlar. Hicbir zaman antibiyotik gerektiren durumlarda Mono yukselmez.
Mono yuksekligi ile de Losemi'nin de bir baglantisi YOKTUR! 
2- Ates veya Havale ile asla UGRASILMAYACAK!! Turk doktorlarini inanmayin, ates ve havale'nin olus 
mekanizmalari hakkinda hicbir bilgileri YOKTUR! Show yapmasina bayilirlar. 
Ates yukselmedikce bagisiklik sistemi calismaz. Atesi dusurerek vucudu kandirmayin, hastalik suresi UZAR!
Siz Novalgin surup verirseniz cok kizarlar, ama sirf size show yapabilmek ugruna el kadar bebeye damardan
 Novagin yapmaya bayilirlar. 
3- ASLA soguk tatbiki uygulamayin. Havaleyi tetiklersinin. LUTFEN ates ile ilgili makalemi iyi okuyun!! 
4- Siz; Turk doktor akli ile HER ates dusurdugunuzde, tekrar tekrar havale gecirecektir.
Atesini, 38 ustu kac derecede olursa olsun, sabit tutun havale olmayacaktir. Havale daima hizli ates yukselmesi ile gelir.
5- Havalenin hicbir zarari yoktur. Lutfen Ates ile ilgili makalemi ilk sayfadaki Yazarlar listesinin en altinda
bulup okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eyl 2023 Saat 19:56
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2023 Saat 00:36
Soguk degil ama ilik oda sicakliginda su bez uygulayabiliriz degil mi? Hocam atesi sabit tutunuz diyorsunuz onu nasil yapacagiz. Nasil sabit kalacak ates ne yapmaliyiz.Ilac vermedigimde havale gecirdi. Yani olacagi varsa olacak mi. Atesin ani yukselmesini nasil engelleriz yada kontrol altina aliriz.

Birde hocam 7 yas  sonrasi ne oluyorda havale gecirmiyorlar. Ne degisiyor vucutlarinda.

Düzenleyen toprak1 - 01 Eki 2023 Saat 00:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2023 Saat 03:44
       "Hocam atesi sabit tutunuz diyorsunuz onu nasil yapacagiz"
Gayet basit:  Ilac vermeyeceksiniz, hicbir sekilde soguk tatbik etmeyeceksiniz.
Belli ki hala okumamissiniz. 
Beyin: oksijenden ziyade, hucrelere enerji tasiyan Acetyl Coenzim A eksikligine tahammul edemiyor. 6 yas
bittikten sonra, beyin hucreleri daha dayanikli oluyorlar.
Ayrica; ic isi yukseldiginde, vucut etkili bir "titreme" olusturarak, cildin daha cabuk isinmasini ve ic-dis isi
 farkinin esitlenmesini sagliyor. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.