Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zatüre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzatüre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 10:42
Bu tür şikayetleri olan çocuklar hep vardı, ama bu tür ilaçlar ve bu tür doktorlar yoktu. Ne tesadüfdirki, astım hastaları da çok azdı.. Madem Astımı tedavi edebiliyorlar, neden erişkin Astım hastaları var?? Astımın tedavisi yoktur.. Tedavi edildi dedikleri zaten astım olmayanlardır. Hakiki astım hastaları hayat boyu ilaç kullanmak zorundadırlar.. Günümüzdeki astım ilaçları sadece krizleri geçirmeye ve geciktirmeye yarar. Sağlam bir çocuğu "-Astım olmasın-" diye tadaviye almak, ŞARLATANLIKTIR...  
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 17:04
tekrar tekrar teşekkürler..
--- dr'un dediği gibi iğneler, ilaçlar iyi geldiyse ciğere cisim kaçma ihtimali ortadan kalkar mı? bu konuda rahatlamalı mıyım?
---antibiyotiği bitiricez ve bricalye devam ediyoruz, doğru mu yapıyorum
--- deloday şurubu hastalanınca ve hastalanacağını hissedince vermemde sakınca varmı, bu ilaç da sizin dediğiniz gereksiz, hasta eden ilaçlardan mı ? burun akıntısını kesmek, önceden bu şurupla önlem almak akıntıyı ciğerlere indirir mi?
----birde bu ülkede kime  güveneceğiz koskoca üniversite hastanelerinde çocuk alerji klinikleri açılıyor. neden hocalar buna müsade ediyor. anlayamıyorum :((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2011 Saat 11:44
1- Doğru, çocuk "tamamen" iyileşti ise, ciğerlerinden ses gelmiyorsa, "yabancı cisim" yok demektir.
2-Bu ilaçların bir zararı yok.
3- Deloday gereksiz.
4- Yorum yok.Censored
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 22:32
doktor bey yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın;
kontrole gitmiştik (yukarıdada anlatmıştım) antibiyotik bitince tekrar getir demişti. bugün götürdüm. dinledi iyileşmiş dedi. delodayı , bricalyi pek vermedim antibiyotiği bitirdim dedim.
astafen şurup verdi, delodayin yerine 2 ay ver. haziranda  tekrar göreyim dedi. neden alerji şurubu veriyorsunuz deyince daha önceden duyduğum sesden dolayı dedi (eğer yanlış anlamadıysam).
---bu şurubu 2 ay versem bi zararı olur mu
---çok hastalanıyor  acaba bu şurup biraz olsun rahatlatır mı?  (sizce çok zararlı değilse bir denemek isterim)
fikriniz çok önemli, saygılar :)

Düzenleyen durucan - 05 Nis 2011 Saat 22:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 11:25
Zaditen'e laf ederler, Astafen verirler.. Halbuki ikiside aynı ilaçtır, sizde de hiçbirine gerek yoktur...
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 22:37
kızımın boynu ve başı çok terliyor. pek güneş görmüyor.bir yerde d vitamini eksilkliğinin bronşite neden olacağı yazıyordu.,
d vit ampul vereyim mi? eğer  vücutta eksiklik yoksa bunu vermem zararlı olurmu? teşekkürler.
----astafeni vermiyorum doktor bey umarım artık az hastalınır :,(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2011 Saat 10:48
Birdefa , 1 ampul vermenizde bir sakınca yok, ayrıca; önümüz yaz bol güneşe çıkarın.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2011 Saat 23:41

doktor bey,

babası astafeni vermemi , doktor ver  2 ay sonra getir dedi, bu arada hastalanırsa ne diyeceğiz diyor, tekrar bronşit olursa ne yapacaksın diyor.
bense sizi dinleyip vermek istemiyorum, ama tek başıma karar veremiyorum. bir süre kullansam 1 ay falan çok büyük zararı olurmu, hiç yok yere hasta edermiyim.
azda olsa bi faydası olurmu?? darda kaldım doktor bey... .

Düzenleyen durucan - 11 Nis 2011 Saat 22:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.