Kadir Bey Merhaba,
Biraz hikayemiz uzun ama elimden geldigince yazmaya çalışıcam.
Oglumuz 13. ayında Ateşli havale geçirdi. Şuur kaybı 1 dk kadardı. Köpürme morarma vs vs yoktu. Sadece titreme ile gelen bir havale idi. Oglumuz aşılarını düzenli olarak özel hastanede olmaktadır. Özel aşılarınıda yaptırdım. Ama ne olduysa bu kış oldu bir türlü çözemiyoruz. Oglumuz 1 kere atak geçirdi bu atak astımmı bornşiolitmi bilemiyorum.
1. Gün Hapşırık
2. Gün Burun akıntısı
3. Gün Nefes almada zorluk ve öksürük
4. Gün Hırıltı ve hışıltı
Zati sonrası hastanedeyiz. Oglumuz bu atagı ilk geçirdiginde film çekildi nefes açıcı igne ventolin pulmicort kullandı, hastanede yatmadan atlattı.
Aradan 15 gün geçti, Aynı belirtiler ile bir daha hastaneye gittik ama bu seferki agırdı. Ateş ve kusmada oluyordu. 3 gün hastanede yattık, düzeldi ve keyfi yerine geldi.
Dedimki çocugumuzun nesi var Bursada ikamet ediyorum internetten araştırdım bir profosor buldum. Ki yorumlara görede bayada meth edilmiş. Çocuk alerji dalında baya iyi anlıyıcagınız.
Gittim şikayetlerini anlattım, geçmişini anlattım. Bizden IGE ve hemotoloji testleri istedi.
Bu testleri yaptırdık IGE Normal degerleri arasında idi, Ama hemtoloji raporunda EOS 4 olması gerekirken %14 aralıgında çıktı.
Profosor bize yüksek çıktıgını söyledi Ama 10 atak geçirirseniz 9unu pulmicort ve ventolin ile nebule edilerek atlatabilicegimizi söyledi ve bize biryol haritası sundu. (Bu arada Singluar toz kullanamıyoruz bizim çocuk kullanınca halisinazsyon görüyor ve morluklar oluşuyor.)
Aradan 2 ay geçti oglumuz ve hayatımız bambaşka degişti çok mutluydu ve saglıklı görünüyordu.
Ama taki geçtigimiz pazara kadar.
Pazar günü hapşırıkları başladı ve bizimde korkularımız ama o gün birşey yapmadk
Pazartesi burun akıntısına geçince burunu temiz tutmaya ve serum fizyo vermeye başladık ama nafile.
3 gün nefes almada zorluk ve hırıltı başladı hemen, prof'un verdigi yol haritasına başladık belli aralıklar ileile pulmicort ventolin vs vs..
Ama nafile geçmiyor dahada agırlaşıyor. Aradık prof'u hastaneye gitmemizi söyledi ve hemen hastaneye gittik
vesselam yatış aldık. İlk gece serum ve bilmedigim tedaviler uygulandı. ertesi gün keyifli ve biraz açılmıştı. Doktoru bugun geldik durumunu sorduk Kan sonuçları temiz idararı temiz ama cigerlerin kötü oldugunu söyledi ve ekledi bronşit zatürre başlangıcı dedi..
Beynimden kaynar sular döküldü. Kime danışıcam kimden dogru tedaviyi bulucam aklım almaz oldu. Bunun dogru tedavisi dogru yolu vs vs yokmudur..
Kadir Bey son çarem sizsiniz..
Teşekkürler