Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Liiiz
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 330
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2008 Saat 14:22 |
Arkadaşlar benim bunu yazmam uygun olmayacak belki ama belirtmek istedim. benim oğlum 11 aylık 12 kilo yani kilomuz fazla bile. üstelik iştahlı bir bebek ne verirsek hayır demiyor. bende kilo aldırmayacak tarzda yediriyorum. Yalnız büyük insan gibi günde üç öğün yer. sabah kahvaltısını yapar öğlen çorbası ,meyve püresi ,ikindi yoğurt, akşamda biz ne yersek onu yiyor. Bazı arkadaşlarımdan duyuyorumda akşamları 9 gibi mama yatarken mama,hatta gece tekrar mama verenler bile var. o kadarına gerek yok bence. Yani anlatmak istediğim fazla zorlamayın, az ve besin değeri yüksek gıdalarıda acıkınca yemeleri yeterli .....
allah kolaylık versin....
|
Cennet Kokulum
|
 |
ceylinsu
Kıdemli Üye
Puanlar: 827
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2008 Saat 14:47 |
arkadaşlar benim kızım 1 yaşına girdi ama hep aynı ne zaman kaşığı görse ağzını bi kapatıyo ki sormayyın.bende eline veriyom yesin diye iki ağzına atıyo beş yere sonrada başlıyo onla oynamaya yani annesütünden baska hiç bir gıda almıyo desem yeri.şimdi dr.arıyorum devamlı gidebileceğim
|
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Puanlar: 1906
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2008 Saat 09:43 |
Selam Kızlar
Aynı sorun bende de var,kalorisi düşük ya da az hiçbirşeyi yediremiyorum,böyle olunca da kilo alması yavaşlıyor,ben de uyumasına yakın biberon mamasına cici bebe koyuyorum ki daha kalorili olsun,bazı akşamlar su muhallebisi yapıp içine formul mama ve meyve püresi koyuyorum,bunu yerken elime vurmuyor hiç olmazsa,öğlen sebze çorbalarına mutlaka pirinç ya da mercimek koyarım,bugün de ilk defa soya fasulyesi havuç ve habak haşlayıp püre yapıp vereceğiz inşallah yer,çok da besleyici ama bakalım öğleden sonra kayınvalidemi arayıp öğreneceğim...
|
|
 |
oykunaz
Altın Üye
Puanlar: 2376
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2008 Saat 10:05 |
bilgecim kabağın lezeetini benim kız sevdi.. umarım senin oğluşunda sever birde sen mercimek çorbasına başladınmı ben başladım.. onunda lzezeti fena değil aslında..
|
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2008 Saat 11:03 |
Evet nazlıcım mercimek çorbası yapıyorum ama,kendimize yaptığımız çorbadan değil ona özel yapıyorum,geçen gün mercimek,pirinç,arpacık soğanı,sarımsak,patates,havuç haşlayıp yaptım mesela,ama sırf mercimek çorbası henüz vermedim,kabak benimki de seviyor,sebze çorbalarına mutlaka balkabağı ya da yeşil kabak koyuyorum, benim ilk defa vermekten kastım baklagiller grubuydu,bugün soya fasulyesi ile başlıyoruz bakalım,
Düzenleyen bilgeakgun - 25 Haz 2008 Saat 11:04
|
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2008 Saat 11:10 |
kızlar dün internette bebişler için bi yemek tarifi buldum,tam bu topiğe göre,şöyle ki:
TEMEL REİS TAHILLI BOMBA MAKARNA
100 GR ISPANAK
50 FR PİŞMEMİŞ DÜDÜKLÜ MAKARNA
20 GR TEREYAĞI
2 KAŞIK SÜT
20 GR KIRMIZI MERCİMEK
2 KAŞIK PEYNİR(TUZSUZ)
bu arada bu gram ölçülü tarifleri ben hiç sevmem göz kararı yaparım,sizlerde öyle yapın işte
yapılışı:önce göz kararı ayarladığımız suya mercimekleri atıp şişmesini bekliyoruz daha sonra su azalırsa su ilave ediyoruz ve makarnayı atıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz,ayrı bir tavada ıspanakları tereyağı ile sote edip pişmiş mercimek ve makarnayı ilave edip üzerine sütü ve peyniri ilave ediyoruz.pişmiş makarnayı bebeğiniz tam çiğnemeye başlamadığı için blenderden geçirip verebilirsiniz,
Afiyet olsun
|
|
 |
zehra
Kıdemli Moderatör
"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"
Puanlar: 9036
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2008 Saat 11:43 |
arkadaşlar size bir tavsiyem olacak . blendr kullanmayın çiğneyemeyeckleri gibi bir durumsa çattala ezin yada illa blendrdan geçirilecek şeylerse mesela sebze çorbasına eklediğiniz sebzeler b gibi belendrdan geçirdikten sonra pirinç şehriye gibi şeyleri ekleyip pişirin ki çorbanın içinde pütürlü şeyler olsun bu şekilde öğrenecekler çiğnemeyi yutmayı .
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
 |
oykunaz
Altın Üye
Puanlar: 2376
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2008 Saat 12:04 |
evet ben çatalla eziyorum biraz öö öö dese başladı ufak ufak yemeye.. bilge ben yemekleri az tuzlu ve baharatsız yapıyorum + bizim yediğimiz mercimekten içirdim
|
|
 |