Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLELER ŞEKER TÜKETMESİN!

Şekerin hiçbir besin değeri olmadığını sadece enerji kaynağı olduğunu belirten Op. Dr. Serhat Partalcı, bebeklerin sağlıklı olması için, hamilelere “şekersiz bir yaşam” öneriyor.


Sürekli ölüp yenilenen hücreler ile insan bedenin bitmek bilmeyen bir değişim içinde olduğunu belirten Op. Dr. Serhat Partalcı; hamile kadınlarda hormon seviyelerinin tavan yapmasıyla birlikte bu değişimin daha fazla yaşandığını söyleyerek anne adaylarını uyardı. Partalcı bebeklerin, ihtiyacı olan gıdaları kordon aracılığıyla annenin kanından temin ettiğini, kanında bulunan besinlerin kalitesinden annenin sorumlu olduğunu önemle vurguluyor.

ESAS RİSK HAMİLELİK DİYABETİ
“Gebelikte gebeliğe bağlı diyabet oluşabiliyor ve diyabet olan hamilelerin yedikleri şeker, tatlı gibi yiyecekler büyük risk oluşturuyor. Bu risklerin başında, gebelerde kan şekerinin yüksek çıkması birçok normal olmayan durumu da beraberinde getirebiliyor. Diğer bir risk ise yüksek şekerden kaynaklanan düşükler. 7. ve 8. aylarda yaşanan ani bebek ölümleri de bu sebeplerden kaynaklanabiliyor.

Bebek için yararlı olduğu düşünülen bal-pekmez gibi yiyeceklerin fazla tüketilmesi zararlı. Fazla kilosu olmayan gebelerin “Benim ve bebeğimin ihtiyacı var” diye düşünerek tatlıyı fazla tüketmemesi gerekir. Gebelik döneminde ideal vücut ağırlığının korunması için şekerli, unlu ve yağlı gıdalardan uzak durulması önemli.”



 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.