Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

STRESİ AZALTAN BESİNLER VAR!

Uzmanlar doğru beslenme ve su tüketimine özen göstererek stresle başa çıkılabileceğini söylüyor. Şehir hayatının ve iş yükünün yarattığı stresi azaltacak beslenme önerileri hakkında Beslenme Uzmanı Amanda Ursell önerilerde bulundu.


İşte, yoğun tempolu iş ve okul dönemindeki stresi azaltmak için alınması gereken gıdalar:
-  Kırmızı et, balık, yumurta, tavuk, süt ürünleri, bakliyat, yulaf ezmesi, tam tahıllılar, makarna, sebze ve meyve, enerjinin yavaş yayılmasını sağlayarak iştahın hızlanmasını önlüyor.
- Kırmızı et, yağlı balık, fıstık, koyu yeşil sebzeler ve kahvaltı gevrekleri, demir eksikliğinden kaynaklanan yorgunluk hissi, dikkat eksikliğini dengelemeye yardımcı.
- Fazla kafein alımıyla stres seviyesi de yükseliyor. Geç saatlerde alındığında uyku düzenini de bozan kafeinli içecekler, nabız ve tansiyonu yükselterek sinir sistemini zorlayıcı etki ediyor.
- Vücudun çok az susuz kalması bile strese yol açabiliyor. Bol su, bitkisel çaylar, kafeinsiz kahveler ve şekersiz hafif içecekleri tercih edin.
- Kalsiyum ve magnezyum içeren gıdalardan süt, kalkan, kaju, ıspanak, yulaf ve fıstık ezmesi, bakliyat ve patates kasları rahatlatır, sinir sistemi ve tansiyon dengeleyici.

 

 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.