Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Popo estetiğine ilgi artıyor

Özellikle büyütmek, şekillendirmek ve kaldırmak için popo estetiği talepleri geliyor. Latin yıldızların popolarını ön plana getirmesi ve bunun yanında Kim Kardashian’ın popo odaklı magazin haberleri bu konuya ilgiyi oldukça arttırdı.

Venüs Kallipygos (güzel kalçalı venüs), bir tunik ile kısmen örtülü bedeni ve açıkta kalmış kalça yapısı ile antik çağlardan günümüze güzel kalçanın sembolüdür. Tanrıça omuzlarının üzerinden arka tarafını incelermiş gibi bakar.

Estetik cerrahide kallipygos (güzel kalça) dönemine girdik, şeklinde de söylenebilir.  
Güzel biçimli poponun bedene kazandırdığı artılar, memeye göre daha fazladır. Onlar bedenin denge merkezidir. Üst beden ve alt bedenin geçiş noktasında yer alırken, bel ile birlikte oluşturduğu oran çekiciliğin temel ilkelerinden birisi haline gelir. Diğer taraftan kendine özgü salınımı, ritmi, duruş çeşitliliği ile bedenin en önemli dinamik estetik yapısına dönüşür.  

Bizim kültürümüzde bedenin ön bölüm estetiğine daha ön planda. Şimdi arka bedenlerinin de farkına varmaya başladılar. Kalça estetiği latinler arasında ve özellikle kültürel olarak ön plana çıkar. Arka beden estetiği dışarıdan izleyen gözler için daha önemli olsa da, onun yansımaları olan beğenilmeyi düşünürsek, konu bireyi doğrudan ilgilendiren bir yöne kayar. Modada ki bazı değişimler ve özellikle düşük belli jean ler ve G-string ler ile, kalçanın başka özellikleri de vurgulanmaya başladı. Kalça arası dekolte çizgisi, kalça üzeri gamzeler gibi. Özellikle kas içine sandviç gibi yerleştirilen silikonlar ile güzel sonuçlar alınıyor.

BÜYÜK POPONUN AVANTAJLARI
Yağ alarak popoyu vurgulama ve enjekte ederek kaldırma ile yapılan Brezilya sitili popo şekli giderek popüler oluyor.  Bunda etken sadece moda değil. Büyük poponun kötü kolesterolü düşürdüğü ve iyi kolesterolü yükselttiği ile ilgili çalışmalar mevcut.  Kötü kolesterol, iyi kolesterol örneğinde ki gibi iyi yağ, kötü yağ kavramı var. Poposunda yağ deposu olanlar kronik hastalıklara  dirençli oluyorlar. Kalp hastalıkları ve diyabete karşı da daha dirençliler.

Özellikle Kim Kardashian büyük popo modasını sürüklese de, asıl önemli olan biçim ve oranlardır.  Kavisli, kalkık, biçimli ve feminen özellikler Brezilya  popo tipinin karakteristiğini belirliyor. Özellikle bel ve kalça arasında 0.6-0.7 gibi bir oran varsa kendisini çok daha belli eder.

Bu tarzda popoya sahip olmak genetik bir şans. Ancak günümüz modern estetik cerrahi teknikleri yaklaşımlar ve ürünler ile bu tarzda popoya sahip olmak mümkün.
Özellikle yanlış kilo kayıpları ve doğum sonrası dönem popo şeklini daha da bozmakta. Popoya asıl güzel şeklini veren yapı doku kalınlığı.

Hacmi kaybolmuş popo aşağıda ve sarkık durur.  Hacim eklenmesi ile yukarı doğru çıkacaktır. Bu durum havası inmiş bir balona hava üflenmesi ile yukarı doğru hareketine de benzetilebilir.

YAĞ VE KÖK HÜCRE ENJEKSİYONU
Hacim eklenmesinin en kolay yolu yağ-kök hücre enjeksiyonudur. Öncelikle popo çevresinde şekli bozan ve popoyu aşağı çeken yağlar alınır. Bu yağlara  bedenin geri kalanında fazla olan yağ depolarından alınan yağlar da eklenir. Bu yağların bir bölümünden kök hücreler ayrıştırılır ve kalan yağlar ile karıştırılıp kök hücreden zengin yağ hücresi hazırlanır. Bu hazırlanan hücre kokteyli poponun özellikle üst bölümlerine verilerek popo kaldırma ve kalkık gösterme illüzyonu yaratılır.

Ancak eklenecek hacmin fazla olduğu ya da kişinin yağ rezervlerinin yeterli olmadığı durumlarda en güvenli seçenek silikon implanttır.

Silikon implantın yerleştirilmesi ile Brezilya tarzı popo şekli kolayca elde edilebilir. Ancak popo bölgesi kendi içinde bazı önemli anatomik ayrıntılara sahiptir ve komşu bölgeler ile bir ünite ilişkisi vardır. Bu nedenle silikon proteze ek olarak bazı liposuction ve yağ enjeksiyonu gibi ek küçük dokunuşlar da gerekebilir. Hatta deformasyon düzeyinde görüntü sorunlarında popo lifting ile birlikte de kombine edilebilir.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.