Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
BRADLEY MUTFAĞI
Dr.  YASEMİN BRADLEY
Beslenme Danışmanı
Yazı Boyutu:
17 kiloyu nasıl verdi?

Kate denince aklıma imaj olarak hep kallavi, ağır ağır yürüyen, kocaman bir kadın gelirdi. Artık değişti! Kate tam 17 kilo verdi, daha hızlı yürüyor, bir de daha çok gülümsüyor. 60 yaşında kilo vermek zordur, metabolizma hızı bayağı yavaşlıyor. Üstelik Kate Tivney şoförlük yapıyor, işi tüm gün oturmayı gerektiriyor. Buna rağmen başardı ve çok mutlu. Bu tip başarı öyküleri hepimizi daha sağlıklı bir kiloya erişme konusunda motive ediyor. İşte Kate’in başarı öyküsü:

* Kate, 17 kiloyu ne kadar sürede verdin?
6 ayda.

* Hep kilolu  muydun, yoksa çoğu kişi gibi evlendikten sonra mı kilo aldın?
19 yaşımda evlendiğimde 46 bedendim; yani yine kiloluydum. 2 çocuğumu doğurduktan sonra daha da çok kilo aldım.

* O zamanlar hiç ‘Kilo vermeliyim, çok büyüdüm’ diye düşünmedin mi?
Tabii, düşündüm, ama tembellik ettim, uğraşmak istemedim ve gitgide daha çok kilo aldım. Yapacak bir sürü başka işim vardı! Ayrıca çocuklarınızı beslerken siz de aynı şeyleri yemeye başlıyorsunuz, bunun da etkisi oldu.

* Peki hiç kocan ‘Kate, aşırı şişmanladın, kilo versen iyi olacak’  gibi uyarılarda bulunmadı mı?
Yoo, hiçbir şey söylemedi, yorumda bulunmadı. Sanıyorum beni olduğum gibi kabul etti.  Kendisi şişman değildi. Beni böyle istiyor, seviyor, diye düşündüm.

* Kilo vermeye nasıl karar verdin?
Çünkü sağlıklı olmadığımı düşündüm. Genelde yapabildiğim şeyleri yapamaz duruma gelmiştim. Eklemlerim ağrımaya başladı. Belim, dizlerim hep  ağrıyordu. Dedim ki ‘Eğer bir 30 yıl daha yaşamak istiyorsam kendime daha iyi bakmam gerek’.

* Kendi kendine mi zayıfladın, profesyonel  yardım aldın mı?
Bulunduğum şehrin belediyesinin ücretsiz kilo verme programı var. Adı ‘Sağlığa Pasaport’ İsteyen herkes başvurabiliyor. Önce programı uygulayabileceğim konusunda doktor kontrolünden geçirildim. 3 ay boyunca bu programdan ücretsiz fayadalanabiliyorsunuz. Her gittiğimde bir diyetisyen bizlere önerilerde bulundu, neler yiyeceğimizi açıkladı. Sizi düzenli kontrol ediyorlar.

* Ne yiyerek zayıfladın?
Özel yiyecekler değil, herpimizin evinde olan şeyler… Uygulaması çok kolay bir program. Hızlı da vermedim; yavaş yavaş.

* Gözlemin nedir, neyi yanlış yapıyormuşsun?
Çok yiyormuşum! Özellikle de ekmek, kek, kurabiye vs.. Şimdi eskisine göre daha çok yiyorum aslında, ama yediklerim farklı. Yanlış besleniyormuşum. O kadar yememe rağmen hep açtım eskiden, şimdi hep tokum.

* Ağrıların geçti mi?
10 kilo verdikten sonra kayboldular! Artık hiç ağrım kalmadı. İnanamadım! Eskisi gibi hızlı yürüyebiliyorum. Çok daha fazla enerjim var. Sıcak basması olurdu sık sık, eser kalmadı. Ama şimdi soğuğu daha fazla hissediyorum. (Gülüyor)
Ayrıca şimdiye kadar hiç bir mağazaya girip alışveriş etme şansım olmamıştı, çünkü  bana uyan bir beden yoktu. Benim için dönüm noktası 2 ay önce mağazaya girip yeni bir elbise alabilmek oldu. Bu önümde yeni bir dünyanın kapılarını açtı.

* Kilolu halinle de kendine güveni yüksek çekici bir kadındın, ancak şimdi çok daha güzelleştin. Özel bir soru; seks yaşamını etkiledi mi kilo vermek?
Evet. Şimdi çok daha iyi .

*****************

Kate’i zayıflatan mönü

Kahvaltı
1 muz
Şekersiz kahve

Öğlen
İri bir patates
Salata

• Büyük bir patatesin üzerine zeytinyağıyla ovun. Ortasından bıçakla kesin ve üzerine hafif tuz serpin. Fırında pişirin. Üzerine peynir rendeleyin.

Ara
Meyve salatası

Akşam yemeği
1- Domates soslu makarna
2- Kıymalı makarna
3- Tavuk + Salata
4- Balık + Salata


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.