Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Barışın yolu

27 Mart - 02 Nisan 2017 haftası

İÇ SESİ DUYMA GÜNÜ
27 Mart Pazartesi (Ay günü)
Ay: Koç (17:10 itibariyle) (13:19 boşlukta)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ermiş

"Kendini duyduğunda, sende olanın anlamının farkına vardığında yolun açılır. Bugün sana bir şey hatırlatmak istiyor ve sen bunun ne kadar farkındasın?"

Ay- Kiron Kavuşumu
Ay- Satürn Karesi
Ay- Venüs Kavuşumu
Mars- Neptün Sekstili

Balığın puslarıyla başlamış bulunuyoruz haftaya! Hafta başladı mı başlamadı mı, başladı da biz bir önceki haftada mı kaldık anlamış değiliz! Birisi düğmeye basmayı unutmuş olabilir mi? Ben bu filmi daha önce izlemiştim sanki… Yoksa o rüya mıydı? Tam da bu modlarda bir hafta başlangıcına hoşgeldiniz… Aman ne iyi ettiniz kalktınız geldiniz, buralara kadar zahmet ettiniz… Şöyle buyurun lütfen, ben de şimdi geliyorum!

Ay- Kiron kavuşumu bizden içsel cevaplarımızın farkında olarak yol almamızı istiyor. Bir şey acımaya başlamışsa iyileşmeye de başlamıştır; çünkü o hep oradaydı, artık orada olduğunun farkındayız, hepsi bu! Ölü olan bir parça, uyanmak ve yaşama ışığını katmak istiyor. Satürn karesi de bu süreci destekliyor. Farkına var ki içinde titreşenlerin seni çağırdığı yolculuk, ruhunun ışığını, yaşamının ışığına katsın! Ardından gelecek Ay- Venüs kavuşumu bizi daha yüksek bir farkındalığa taşıyor olacak.

Her şey birbirini birbirine hazırlar. Yolunu bilen, yolculuğun kiminle devam edeceğini ve bunun anlamının ne olduğunu da bilir. Mars- Neptün sekstili aktif, "İçeride aldığın yol, dışarıda alınacak yolun anahtarıdır.’’ diyor. Rotanı yitirdiğinde ne kadar gidersen git, hep bir şeyler eksik kalır ki aslolan; tamamlanmak, tamamlanıştır.

Gün titreşimi bugün ipleri ele almamızı ve özel bir yaratım programında olduğumuzu anlamamızı istiyor. Neyin başlamakta olduğuna şahit oluyorsun? Rehber kartımız "ermiş’’ "Cevabı biliyorsan ona direnmenin anlamı yok, ona git!’’ diyor. Neye doğru yola çıktınız? Tam da vakit şimdiyken…

YENİYE UYANMA GÜNÜ
28 Mart Salı (Mars günü)
Ay: Koç (Yeni Ay 05:57)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Mahkeme

"Uyanış günü! İç sesine kulak ver ve sükunetini koruyarak, işaretleri okuyarak, parçaları bir araya getirip büyük resmi görerek ilerle! Seçeneklerin farkındaysan seçimin anlam taşır!"

Koç burcunda gerçekleşmekte olan yeni ayın içimizi yakan enerjisiyle uyanmakta olduğumuz bir güne hoşgeldiniz… Yeni ay esnasında balık yükseliyor, demek bütünsel bir çalışma söz konusu ve düzenleyicisi Jüpiter, sekizinci evde Uranüs karşıtlığından geriliyor. Pluto ile kesinleşen bir kare göze çarpıyor… Yayın çekilmekte olduğunun farkında mısınız? Haziran itibariyle Jüpiter geri hareketini tamamlayarak ileri harekete geçiyor olacak ve karşıtlık tekrar aktif bir enerjiyle çalışmaya başlayacak… Pluto da karanlık bakışlarıyla devrede… Otorite kavramı değişiyor ve dönüşüyor. Bu durum tüm dünyada farklı yansımalarla kendini gösteriyor olacak…

Özgür olmak ve birlikte yol almak… Birlikteliğiniz tutsaklığınız ve özgürlüğünüz özdeki bütünlüğünüzü yok saymak olduğunda, yeni bir sistem devreye alınır. İşte o sistemin geçerli koşullarını anlamaya çalıştığımız bir dönemeçten geçiyoruz. Astrolojide hiçbir olay tek başına bir anlam ifade etmez, her şey birbiri ile ilişki içindedir ve bizim bu ilişkinin yaşamımıza nasıl bir ışık tuttuğunu çok iyi anlamamız gerekir.

Jenaratif planetlerin (Uranüs, Neptün, Pluto) etki güçleri yüksektir. 2017’ye bu enerji (Jüpiter- Uranüs karşıtlığı, Jüpiter- Pluto karesi) ile girdik… Yaz aylarında 2017’nin ruhu daha da belirgin olacak… Satürn de bu karşıtlığa dokunuyor. Alınması gereken dersler var. Gücü kullanmayı öğrenmek… Hayatta kalmak ve rotanızdan emin olabilmek… Sağa ve sola genişleyebilirsiniz; bununla birlikte bunun sınırını bilmelisiniz, yoksa etkinizi kaybeder ve daha fazla ilerleyemezsiniz.

Söz konusu Jüpiter, koruyucu bir güce sahiptir. Gerilerken biraz bizi silkeleyebilir; bununla birlikte her şey yolunda… Bahar temizliği sayalım! Başka yolu yok… Nefes aldığımız müddetçe devam etmemiz gerekiyor ve devam edebildiğimiz müddetçe nefesimiz ışıyor.
Yeni ayın düzenleyicisi Mars boğada ve çok da mücadele etme arzusu içinde olduğu söylenemez, güvenlik alanını korumak istiyor ve somut değerler daha ön planda gözüküyor; bununla birlikte dikkatli olmalı… Düzenleyicisi Venüs ile birbirlerini karşılıklı ağırlıyorlar ve Venüs retro… Popomuzu kurtaralım derken işler daha da sarpa sarabilir. İç sesinizi duymaya çalışın ve biraz sessizleşmek için kendinize fırsat yaratın… Harala gürele girişilen işler pek iyi sonuçlar vermeyeceğe benzer... Potansiyelleri fark edin ve onları geliştirin… Doğru vakit geldiğinde bunu bilirsiniz, şimdi değilse o vakit, bu "şimdi o zamana hazırlığın vakti’’ demektir. Oturup beklemeyin, sizi ona yakınlaştıracak bir şeyler yapın; zira nerede hareket, orada bereket!

Gün titreşimi bugünün özel bir farkındalık günü olduğundan bahsediyor. Gökyüzü, yeryüzünün aynasıdır. Yeryüzü, gökyüzünden aldığı ışığı maddenin özüne yansıtır. İşte her şey burada gerçekleşir. Herkes biraz ruh, herkes biraz eşyadır ve onlar bir araya geldiklerinde arzın gücünü yansıtır. Rehber kartımız "mahkeme’’ kıyametten bahsediyor. Kıyamet, kıyam et! Ayağa kalk, diril, uyan… Yükselen bilinç, değişen yaşamın ve bunu destekleyecek bağlantıların anahtarıdır. Yüreğinize kulak verin ve sadece devam edin… Onunla bir bütün olduğunuzu ve her şeyin de bu olduğunu hatırlayarak… Bilenlere selam olsun…

DİNGİNLEŞME GÜNÜ
29 Mart Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Boğa (17:47 itibariyle) (15:06 boşlukta)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Adalet

"Bugün aklın günü! Bugün verdiğin kararların, yaptığın seçimlerin yarının enerjisini belirliyor olduğunu anlama günü! Yarın, bugünde saklıdır ve bugünle potansiyellerini açığa çıkarır."

Ay- Pluto Karesi
Ay- Jüpiter Karşıtlığı
Ay- Uranüs Kavuşumu
Ay- Merkür Kavuşumu
Ay- Satürn Üçgeni
Ay- Ay Düğümü Üçgeni
Merkür- Satürn Üçgeni

Ay koç enerjisiyle uyandık güne… Yeni ay hareketliliği devam ediyor. Arkamızdan bir şey bir yandan iteklerken bizi bir yandan da ayakların yere sağlam basıyor mu bunun derdinde… Öğle üzeri boşlukta hareket ederken zatı şahaneleri, son iki günün bizde uyandırdıklarını anlamaya çalışmamızı istiyor olacak. Şöyle bir bakın bakalım, neler uyandı, bizi nereye vardırdı ve bunun bizim için anlamı neydi? Neleri anlamamız istenmiş olabilir? Bu bizi neye hazırlıyordur?

Ay- Pluto karesi içsel olarak önemli taşların yerinden oynadığına işaret ediyor. Denizler durulmaz dalgalanmadan… Jüpiter karşıtlığı bunun bizdeki yansımalarını gözden geçirmemizi ve cevapları içselleştirmemizi bekler. Uranüs konuya dahil olarak rutinin dışında kalan parçaya dikkat çekiyor. Duvarları yıkan, bizi sıkıştığımız yerde çürümekten korumaya çalışıyor. Merkür kavuşumu kararlarımızı ve bunu ifade etme şeklimizi vurguluyor. Satürn ile üçgen konuya ayrı bir ciddiyet getiriyor. Küçük şeyler çok değerli farkındalıklar yaratabilir, küçük şeyler takılıp büyük resmi göremememize sebep olabilir. Hangisindesiniz? Ay’ın boğaya geçmesiyle huzur, dinginlik ve güven peşinde olacağız. Ay düğümü ile üçgen sadeleşmeyi destekliyor; çünkü öncelikler ancak bu şekilde belirlenebilir.

Gün titreşimi bugünün ruhsal enerjinin yüksek bir gün olduğundan bahsediyor. İç sesinize kulak verin ve onun sizi çağırdığı yere gidin. Özellikle Ay’ın boşlukta olduğu saatleri mümkünse biraz kendinizle kalmak için değerlendirin. Enerji değişiminin sizinle bütünleşmesine izin verin. Rehber kartımız "adalet’’ aklın ışığında ve geniş bakmamızı istiyor. Seçeneklerle barış içinde olun, yeter ki sizin dileğinizin ne olduğunun ve yolun size neyi sunmakta olduğunun farkında olun. Her şey yerini bulacaktır.

KARARINDAN EMİN OLMA GÜNÜ
30 Mart Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Boğa
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

"Bir şeyin değişme vakti gelmişse buna direnmenin anlamı yoktur. Olanlar, olmayanlar bazen bizim olduğunu sandığımızın aksine içinde çok büyük şanslar barındırırlar."

Ay- Neptün Sekstili
Ay- Mars Kavuşumu
Jüpiter- Pluto Karesi

Ay’ın boğadaki yolculuğunun huzur ve dinginliğiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz… Hafif bir müziğe ne dersiniz? Karanfil atın ağzınıza ya da çayınıza… Güzel tatlar peşinde misiniz? Bugün bundan aldığınız haz iki katına ulaşmış olacaktır. Ne diyor uzmanlar, az ve sık yiyin… Biz severiz canını çıkarmayı; bununla birlikte kibar olalım değil mi? (Bu satırları yazdıktan sonra üç ekmek yedi diye bir altyazı geçtiğini hayal ettim!)

Hayal mi dedik? Neptün devrede bugün! Hayallerimizi gerçekleştimek adına bir adım atmak, bu anlamda gerekli hazırlığı yapmak için ilham dolu, güzel bir gün! Plan değil kroki üzerinden gidin bununla birlikte; çünkü Neptün önemli detayları gözden kaçırmamıza da sebep olabilir. Son hali önümüzdeki günlerde oluşacaktır. 

Jüpiter- Pluto karesi kesinleşiyor. Göklerin Hakimi Zeus meydanı boş bırakmış, yine çapkınlık peşindeyken muhtemel, Yeraltı Tanrısı Hades ortalığa bir çeki düzen vereyim diyor ve karanlığıyla ufukta görünüyor. Sadece hatırlatıyor… Yaşamın ardında ölüm, ölümün koynunda yaşam var. Her şeyin bir sonu var ve o sonda saklı başlangıçlar yaşar. Gören; duyar, bilir, anlar. Değilse sadece karanlığa doğru bakarak şikayet etmektedir ki o kördür. Halbuki güneş, tam da baktığı yerin karşısından yükselmek üzere hazırlığa girişmektedir. O ışığa doğru yürüyün. Yok sandığınız, aslında hep oradadır. Siz varlığının farkına vardığınızda (tevekkül, teslimiyet) uyanır.

Gün titreşimi bugünün  önemli kırılmalara gebe olduğundan bahsediyor. Sizi yolda olmaktan alıkoyan hiçbir şeyin ömrü uzun değildir ve bu durumda direniş sadece direnç yaratır. Bunun karşılığı acı ve sancıdır. Bir şey bir türlü olmuyorsa orada eksik bir şey vardır anlamamamız gereken… Sizin yolunuz, sizinle ve sizdekilerle… Tek tek okuyun ve parçaları bir araya getirin. O zaman taşlar yerine oturacaktır. Rehber kartımız "aşıklar’’ bizden yolun aydınlık kısmını görmemizi ve iki ayrı ucun, biz onları var eden öze yakınlaştıkça birleşip bütünleşebileceğini söylüyor.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM GÜNÜ
31 Mart Cuma (Venüs günü)
Ay: İkizler (19:40 itibariyle) (02:11 boşlukta)
Güneş: Koç   
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

"Seçimlerimiz çok değerlidir ve perşembenin geleceği çarşambadan bellidir. O zaman daha yüksek bir bilinçle bakarak neyin nereden gelip nereye ilerlediğini anlamak gerekir."

Ay- Pluto Üçgeni
Ay- Kiron Sekstili
Ay- Venüs Sekstili
Ay- Ay Düğümü Karesi

Ay boşlukta hareket ederken uyanıyoruz(!) güne… Bir sakin olun, kendinize gelin… Şöyle bir gerinin… Yastığınızla, yorganınızla sevişin… Oh, şimdi oldu… Ay boğada, hele boşluktayken öyle palas pandıras yataktan kalkılmaz! Daha neler! Tadını çıkara çıkara uyanın… Hatta vaktiniz varsa alın kağıdı kalemi elinize bir şeyler yazın… "Vakit mi var?’’ demeyin, onu yaratın, on beş dakika erken uyanın! Biraz dans etseniz mesela ne tatlı olur, güzel bir şarkı açın hazırlanırken, müzik ruhun gıdasıdır, kahvaltının olmazsa olmazı…

İki gün önce sizi zorlayan konular bugün biraz daha çözülme yolunda… Sakin olun yeter! Acele işe şeytan karışır. Ne demek bu? Şeytan ne için ne yaptığınızı unutup şuursuzca yaparak bir kasoa doğru sürüklenmeye başladığınızda indirir tokatı, silkeler, kendinize getirir. Boşuna dememişler "Dayak cennetten çıkmadır!’’ diye! Değil tabii ki de! Bunlar hep köksüz bilgilerin anlam kaymalarına sıkışması… Dayak, "taya’’ kökünden gelir (tayak) ki aslında "dayanak, sopa, asa’’ demektir. "sopalamak’’ mecaz anlamıdır. Zamanla gerçek anlamının önüne geçmiştir. Asa, ateşe karşılık gelir, harekettir, gücü var eden kutsal adım, başlangıçtır. Bizim sadomazoşist bir sistem algısından çıkıp tokata gelene kadar hangi uyarıları gözden kaçırdığımızı incelememiz gerekir. "Us ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.’’ Yukarısı n’apsın?

İlişkiler cephesinde bir şeyler daha anlaşılır olur, ortak noktalarda buluşmalar söz konusu olabilir. Oluyorsa kabul edin, değilse zorlamak gereksiz, herkesin özgür iradesine izin verin. Siz göstermekten değil, önce görmekten sorumlusunuz, vakti geldiğinde herkes görür. Yapamadığımızı yapmasını beklemek adil değildir. Kapalı bardağa su dökmek, israftan başkası değildir.

Gün titreşimi bugünün yansımaların içindeki hakikati okumak adına önemli bir gün olduğundan bahsediyor. Herkes ve her şey görevlidir bize… Bütünlüğü daha iyi anladığımızda, parçalar daha kolay bulabilir yerini… Kolay olmaması asla mümkün olmadığı anlamına gelmeyecektir. Bazen çok kolay şeyler bile gözümüzde büyümedi mi? Çoğu kişinin cesaret bile edemeyeceği bizim için çocuk oyuncağı değil miydi? Rehber kartımız "ölüm’’ bu yolun bizim kendi içimizde üstesinden geldiklerimizle ışığını bulabileceğini söylüyor. Ben hergün ölmek ve yeni bir noktada(farkındalık, bilinç) uyanmaktan sorumluyum…

HESABI KAPATMA GÜNÜ
1 Nisan Cumartesi (Satürn günü)
Ay: İkizler
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Şeytan

"Bilinmeyen her zaman karşımıza çıkıp bize meydan okuyabilir. İnsan bu meydan okuyuşu mutlaka aydınlatabilir. İhtiyacımız olan soğukkanlılık ve sağduyu!"

Ay- Güneş Sekstili
Ay- Neptün Karesi

Ay ikizler burcunun bahçelerinde gezinirken kafamızda kırk tilki dolaşıyor, kırkının da kuyruğu birbirine değmiyor! Bu modda uyanıyoruz güne! Düzenleyici Merkür koçtaki savaşçı yolculuğunu tamamlayarak boğadaki sağlamcı duruşuna geçiyor. Böylelikle yeni düzenleyici Venüs, retrosu devam ederken aklımıza takılanları biraz daha ilişkiler cephesine çekiyor. 11 Nisan itibariyle Merkür retrosu da başlıyor ki etkilerinin biraz biraz hissedilmeye başladığından bahsedebiliriz. Dış dünyada ve orada olanlardan biraz uzaklaşıyor, sahip olduklarımızı, bunun bizim için anlamını sorguluyoruz.

Yüreğimizle kurduğumuz ilişki daha güç kazanıyor. 3 Nisan itibariyle Venüs koçtan balığa geçiyor. İlişkide ne için savaşamadığımız üzerindeydi odağımız, şimdi ne ile barışamadığımız, onu doğal karşılayamadığımız üzerine yoğunlaşacağız. Hangi parçamızla barışamadık; zira hepsinde vardık.

Ay- Güneş sekstili bugünü daha verimli kılabileceğimizden söz ediyor. Değerli fırsatlar yakalayabiliriz. Ayağımıza takılıp duran olayları bir kenara itip asıl konulara yönelebiliriz. Zamanı iyi kullanın derim. Neptün, kare ile bizi gölgeler savaşına sürükleyebilir ve tüm gün boşa gidebilir. Jüpiter ve Pluto, Thor’un çekicini(açı kalıbı) indirmiş Ay’a, gerilim yüksek, bunu verime çevirmeliyiz. Derin nefesler ve olabildiğince berrak bir zihin…

Gün titreşimi bugün aydınlığın da karanlığın da seçimler ile şans ve şanssızlığa dönüşebileceğinden söz ediyor. Seçiminizin ne olduğunun ne kadar farkındasınız? Kahraman mı kurban mı olmayı başardınız? Nerede neyi anlamadınız? Neyi fark etseniz yeni bir yol çizme şansı kazanırdınız? Rehber kartımız "şeytan’’ bize "Kaçtığın şey, tuzağındır. Onunla yüzleş!" diyor.

ÖZÜNLE BULUŞMA GÜNÜ
2 Nisan Pazar (Güneş günü)
Ay: Yengeç (21:26 itibariyle) (16:42 boşlukta)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ay

"Yeni bir döneme geçiş başlıyor. Önemli bir hafta geride kalıyor, birçok taş yerini buldu ve az çok genel senaryo ortaya çıktı. Şimdi kararlarımızı planlayıp programlayarak önceliklerinden emin olma zamanı!"

İkizler gevezeliği ile başlayan bir güne daha hoşgeldiniz! "gevezelik’’ şeklinde mi deneyimliyorsunuz bu süreci? O zaman işin gölgesine takılmışsınız… Halbuki ikizler Tanrılar Habercisi Hermes ile ilişkilidir. "Tanrıdan al haberi!’’ Tanrı kim? O "sonsuz, sınırsız’’ değil mi? Öyleyse her bir parça… Bugün her bir parçanın dillenişinde, size kendinize dair hangi sırları açtığına dikkat edin… Akşam saatlerine doğru boşlukta hareket etmeye başlayan Ay, gece saatlerinde yengece geçiyor olacak… Bu hazırlık süreci çok değerli… Yengeç ile sulu sepken bir hafta, içsel çözülmeler bekliyor olacak bizi…

Jüpiter üçgeni bugün derin konulara girebileceğimizden hatta oradan eli kolu dolu çıkabileceğimizden söz ediyor. Uranüs her an her şey olabilir modlarda takılırken Satürn ile karşıtlık "Mühim olan bunun üstesinden gelerek bunu bir fırsata çevirebilmektir.’’ diyor. Ay düğümü ve Merkür uyumlu açılarla devrede, bugün ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun… Önemli mesajlar var. Konulara soğukkanlı ve sağduyu ile yaklaşmakta fayda var. İlişkiler cephesinde sabırsız davranışlar çok değerli şeylerin farkına varamamanıza sebep olabilir. İçinde olduğunuz her ne ise onu tadını çıkararak yaşayın.

Gün titreşimi bugünün Perşembe günkü vurguyu güçlendirerek başlattığı hareketi daha üst bir noktaya vardırdığından söz ediyor. Yıkılanlardan korkmayın, sadece gözünüzün içeri dolan gün ışığına alışması için biraz kendinize fırsat tanıyın… Rehber kartımız "ay’’ olanı şafak karanlığı olarak görmemizin daha yüksek bir bilinçle algılamayı sağlayabileceğinden söz ediyor. Bugün hangi karanlık bize güneşi vaat ediyor? Bu güneşe bizi taşıyacak olan nedir?

Yeni haftada buluşmak üzere...

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.