Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bahar havası gerilimlerle geldi!

(21-27 Mart 2011 Haftası)

Astrolojik takvimimizin ilk yaprağını açıyoruz bu hafta. Gece ve gündüzün birbirine eşit olduğu 21 Mart “ekinoks” günü itibariyle, hasretle beklediğimiz bahar havası en azından bir coşku kıvılcımı düşürerek hüküm sürmeye başladı içimizde…

Koç burcunun canlı ve taptaze havası doldu açık pencerelerimizden. Bizler de yenilenmeye, tazelenmeye, doğa gibi çiçeğe durmaya heves ettik. Ancak ortalık toz duman, felaket üstüne felaketler yaşanıyor tüm dünyada. Deprem, tsunami, kıtlık, hastalık, radyasyon korkuları yumruk gibi gelip oturmuş içimize. Nereye baksak, hangi gazeteyi açsak okusak, çekilen acılar  tüm yüzlerden, koskocaman bakan hüzünlü gözlerden taşıyor…Yine de bahar gelmem dememiş; “Hadi silkinin!” diyor, yeni bir yaşam, yeni umutlar, yeniden başlamak için. Şimdi sızlanma değil, toparlanma, güç kazanma zamanı! Doğa ile kavga etmek, ona kafa tutmak yerine, ona kulak vermek, onu anlayarak işbirliği içerisinde çalışmak ve daha büyük felaketler olmadan iki tarafın da kazandığı, hoşnut olduğu durumları yaratabilmek adına kolları sıvamak lazım!

BU HAFTA SERT AÇILAR VAR!
Hafta sonuna dek Güneş, Uranüs ve Plüto’nun sert açıları gerilimi üst noktalara tırmandıracak gibi gözüküyor. Kişisel ve toplumsal bağlamda oldukça zorlayıcı, yoğun ve olaylı bir dönemdeyiz. Beklenmedik çarpıcı olaylar, şok edici, şiddeti tetikleyen durumlar söz konusu olabilir.

Hafta sonunda enerjiler biraz olsun yumuşayacak ve sevgi, yardımseverlik, şefkat temaları insanlığın yaralarını sarmaya  çalışacak.


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
21 Mart Pazartesi: Koç temaları artık bir ay boyunca hayatımızda! Yeni başlangıçlar yapmak için istekli, hevesli, heyecanlıyız. Ancak bugün evren adeta sınırlarımızı zorlayacak şekilde bizi gerecek enerjiler gönderiyor. Huzursuzluk, stres veya kabına sığamama şeklinde görülen gerilim, 14:24 itibariyle Güneş ile Uranüs’ün Koç burcunda kavuşuma girmesiyle birlikte, her an patlamaya hazır bir durumda olabileceğimize işaret ediyor. Sinir bozuklukları, ani öfke nöbetleri, isyan, spazmlar, kalp çarpıntıları yaşanabilir. Kendimizi tutmak, öfke veya isteklerimizi bastırmak yerine, neler olup bittiğine odaklanıp niye bu kadar tepkisel, gergin veya isyankar davrandığımıza dikkat edelim. Bastırdığımız, ötelediğimiz, yok saymaya çalıştığımız her sorun, çözülmek üzere, daha büyük patlamalar veya ciddi krizlerle karşımıza dikileceğinden değişime direnmemeye, çalışmak en doğrusu.

20:35’de Ay boşluğa düşüyor.

21:18’de ise Akrep burcuyla iç dünyamızın derinliklerine iniyoruz. 2,5 gün boyunca yoğun ve yakıcı bir duygusal zemindeyiz.

22 Mart Salı: Yasaklar, tabular, gizli saklı olan her şey dikkatimizi çekiyor. Kıskançlık, sahiplenicilik ve kontrol isteği ilişkilerde sorun yaratabilir. Öte yandan dip akıntıları hissedip, olup bitenleri sezinleyebilecek durumdayız. Ay halen Akrep’te.

23 Mart Çarşamba: Gün boyunca öfke, hırs, güç ve kontrol isteğiyle tutkuya bulanmış tehlikeli sularda yüzeceğiz. 22:08’de Ay boşluğa düşecek. 22:47’de iyimser duygular doldurmaya başlayacak içimizi. Yaşama daha olumlu duygularla bakmaya başlayacağız.  Neşeli, coşkun, belki biraz da abartılı, sofistike bir içsellik hüküm sürmeye başlayacak bizde! İdealist yönlerimiz ön plana çıkabilir. Öte yandan, kendi bildiklerimizin en doğrusu olduğunda direnmek, karşı tarafı sezgisel ve anlayışlı bir şekilde dinlememek önümüzdeki birkaç gün boyunca ilişkilerimizi bozabilir.

24 Mart Perşembe: Yay prensipleri bugüne de hakim. Kibirli ve çok bilen olmaktan kaçındığımız sürece mesele yok. Yaşamın anlamı üzerine  düşünüp felsefe yapmak, dünyada olup bitenlerle ilgilenmek, adalet hak hukuk konuları gündemimizi oluşturabilir. 21:29’da Terazi’de geri gitmekte olan Satürn ile Kova’nın son derecesindeki Neptün zorlayıcı bir etkileşim içinde olacaklar. Korkularımız ile inançlarımız tahterevalli gibi bir inip bir çıkacak. Bu dalgalanmadan dengemizi koruyarak çıkabilmenin yolu içtenlikle inanmak ve güvenmekten geçiyor. Çünkü şu anda en temel ihtiyacımız yaşama ve kendimize güven duymak.

25 Mart Cuma: Bağımsızlık ve macera arzumuz bir yandan, tüm hatalarımız ve zayıflıklıklarımızla diğerlerinin gözü önünde adeta çıplak kalıvermek korkusu diğer yandan bastırıyor. Uzaklara gitmek, yeni bir düşüncenin, yeni bir ufkun peşine takılmak istediğimiz bir gündeyiz.

26 Mart Cumartesi: 03:25’te Ay son açısını Neptün ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. 03:59’da ise Oğlak’ın ciddi, temkinli, biraz da asık suratlı dünyasında ilerlemeye başlayacak.

Satürn’ün yönetiminde olan bugün, bizi şu birkaç günün iniş çıkışlarından sonra düz, kontrollü, işe güce, sorumluluklara endeksli bir ruh haline taşıyor. Hafta sonunu ailemize, sevdiklerimize karşı görevlerimizi yerine getirmek, onlarla vakit geçirmek veya bitirilmemiş işlerimizi tamamlamakla geçiriyoruz. Kısacası, bu hafta sonu zorunluluklar, iş güç ve yapılması gerekenler var gündemde. Bitirip bir kenara koyduğumuz her konunun ise bize büyük bir iç huzuru vereceği kesin.

06:51’de Kova’daki Neptün ile Koç’taki Jüpiter gerilimli etkileşim içine girecekler. Beklentimizi yüksek tutmadıkça hayal kırıklığına uğramayacağız.

23:03’te Venüs bu kez Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn ile zorlayacak bizi ilişkilerde. Başarı için sorumluluk yüklenmek ve seçimlerimizin sonuçlarına katlanmak gerektiğini bir kez daha anlayacağız.

27 Mart Pazar: Haftanın son günü Neptün’ün yumuşak ve şefkatli enerjisi imdadımıza yetişiyor! 03:39’da Venüs ile Kova burcunda kavuşuma giriyor. Sanat, yaratıcılık, görsellik isteyen konularla ilgilenmek için ideal bir gündeyiz.

Venüs de 08:58’de Balık’ın sakin sularına bırakıyor ilişkileri. 22 Nisan’a kadar biraz soluklanacağımız, dingin ve huzurlu bir sürece giriyor ilişkilerimiz. Bugün içimize yönelmek, güzel bir müzikle herhangi bir hobimize veya herhangi bir noktaya odaklanarak derin konsantrasyon halinde olmak veya meditasyon yapmak bize iyi gelecektir. Evrenden gelen pek çok olumlu mesajı algılayabileceğimiz bir gündeyiz.

Venüs Balık’tayken her şeyin sonsuz bir sevgi ile sarındığını, yumuşak ve şefkatli, duyarlı ve özverili yönlerimizin öne çıktığını hissederiz. Evrenle bağımız güçlenir. Öte yandan kuruntular ve sevgi alışverişlerinde sınır koyamama sorunları bizi kolayca sömürülür bir hale getirebilir. Yardım edeyim darken, biz acınacak duruma düşebiliriz. Para ile ilgili konularda da dikkatli ve gerçekçi olmamız gerekiyor.

BİTİRİRKEN
Merkür gelecek hafta geri gitmeye başlayacak. Bir haftadır gölgelerini hissettirmeye başladı bile. Karışan veya geciken randevular, yanlış anlama anlaşılmalar, iletişim aygıtlarındaki aksaklıklar, bilgisayar kitlenmeleri, televizyonlarda mekanik arızalar baş göstermeye başladı yine! Dış hatları biraz kapatıp kendimizle temasımızı arttırmamız gereken bir sürece girmeye hazırlanıyoruz.

Hepinize güzel günler, iyilikler diliyorum. Esen kalın.

KOÇ BURCU
Aylık yazımda Koç insanının dünyaya geliş nedenine, kendisinde geliştirmek veya geride bırakmak durumunda olduğu özelliklerine kısaca değinmiştim. Şimdi hep birlikte bu özel insanı daha yakından tanıyalım istiyorum.

Koç Burcu’nun
Elementi: Ateş
Niteliği: Öncü
Kutupsallığı: Eril, pozitif
Yönetici Gezegeni: Mars

Diğer sınıflamalara göre ise;
- Koç, tıpkı Boğa, Yengeç, Aslan gibi,  hayvan burçlardandır.
- İlkbahar Ekinoksu’yla mevsim başlatır.

KOÇ BURCUNUN ÖZELLİKLERİ:
Aktif, spontan, enerjik, hevesli, savaşçı, idealist, inisiyatif sahibi, saldırgan, rekabetçi, başlatan, önde giden, an’ı yaşayan, yeni doğmuş bebek gibi kendini tanımaya çalışan/kendine odaklı, diğer insan bilincinden uzak. 

Hedefi:
Kendini tanımak, kendi isteklerinin peşinden gitmek ve var olmak.

Vücutta Temsil Ettiği Bölgeler:
Baş, yüz, beyin. 

Çocuk Koç:
Kimsenin yardımı olmadan başının çaresine bakmak isteyen, ebeveynleri kendisine böyle davrandığında kendisini mutlu ve güvende hisseden kişidir.

Yetişkin Koç:
Direkt, dürüst, inandıklarını savunan, kendisine emanet edilenlere sahip çıkan biridir. İntikam peşinde, kırıcı ve kinci değildir. Ne düşünüyor veya ne hissediyorsa onu eğip bükmeden söyler ve kendisine de aynı şekilde davranılmasını ister. Aksi taktirde, karşısındakinin içtenliğinden kuşkulanır. Her şeyin en iyisini yaptığına, en iyisini düşündüğüne inanır. Kendisiyle aynı parallelde düşünmeyen, onun isteklerine /dayatmalarına  kulak vermeyen kişilere kızar. Çabuk öfkelenir, çabuk sakinleşir. Hareket halinde olmak enerji düzeyini sürekli olarak üstte tutar; kendisine iyi gelir. Romantiktir, ilk görüşte aşık olabilir! Öte yandan böyle bir ilişkinin içine girdiğinde özgürlüğünü kaybettiği duygusuna kapılarak başına buyruk, canının istediği şekilde hareket etmek ihtiyacında olur.

Mars’ın Özellikleri:
Hareketin ve enerjinin temsilcisi olan Mars, aynı zamanda inisiyatifi, öfkeyi, iç ve dış mücadelelerimizi, cesareti, telaşı, cinsel gücü, tedbirsizliği, liderliği ifade eder.

Bir Gezegen Olarak Mars:
Büyüklüğü dünyanın yarısı kadardır. Pasdan dolayı rengi kızıl olarak gözüktüğü için “kızıl gezegen” olarak tanımlanır. Kutup noktaları kuru buzdan ibaret olan Mars’da çok az su bulunur. Kıraç yüzeyi kayalar, kanyonlar ve bir kısmı hala aktif olan volkanlarla kaplıdır.

Mars’ın Yönetiminde Olan Gün:
Salı’dır. Rekabet, mücadele ve enerji gerektiren işlerimizi Salı’ya almak iyi olur.

Temsil Ettiği Sayı: 9

Metali: Demir.

Notası: Sol.

Vücutta Temsil Ettiği Enerji Noktası: Kök çakrası.
 
Dolayısıyla canlılık, enerji ve  hayattan zevk almayı sağlayan sağlıklı enerjiyi canlandırmak istiyorsak Mars’ın temsil ettiği aydınlanma renkleri, nesneleri, gıdaları ve seslerinden (notası) yararlanmamız çok işimize yarayabilir. Sarımsak, fesleğen, kara biber, tarçın, zencefil gibi keskin aromalı ve kuru bitkiler, baharatlar kullanabiliriz.

Astrolojik doğum haritalarımızda ateş elementi eksik veya yetersiz ise yine aynı şekilde Mars’ımızı destekleyecek benzeri yardımların yanı sıra sporla veya sadece yürüyüş yaparak bedenimizi çalıştırmak yerinde olur.

Hastalıklarla savaşabilmek, vücut direncimizi arttırabilmek için Güneş ile birlikte mutlaka Mars’ımızın da metabolizmamızı olumlu etkilemesi gerekir.

Kırmızı ya da turuncu gibi ateş renklerini üzerimizde bulundurmak, şömine kenarında, kamp ateşi etrafında oturmak, mum yakmak, ocak başında yemek pişirmek bile ateş enerjimizi yükseltmeye yarayacaktır.

Mars’ımız çok yüksek devirde çalışıyor, öfkemiz gürül gürül önlenemez bir şekilde ister direkt olarak, isterse pasif agresif bir şekilde ortalığı kasıp kavuruyorsa bu kez bizi yatıştıracak, kan dolaşımımızı yoluna koyacak, sakinleştirici gıdalardan yararlanmamız akıllıca olur. Az önceki örneğin tersine, Mars’ı çok etkin (doğum potansiyeli olarak veya transitlerle tetiklenmiş olabilir), böyle bir kişi baharatları kesmeli, tatlı, lezzetli gıdalardan yararlanmalı.

Çiçekleri:
Anemon, çiğdem, nergis, hanımeli, peygamber çiçeği, karaçalı, cam güzeli, forsitya, pars zambağı.

Meslekleri:
Demir çelik endüstrisi
İnşaat mühendisliği
Demircilik, bakırcılık
Demiryollarında çalışmak
Cerrahlık
Avcılık
Kılavuzluk
Terzilik
Kasaplık
İtfaiyecilik
Dişçilik
Askerlik
Sporculuk (atletizm, ralli yarışçılığı vb. gibi cesaret ve güç isteyen sporlar)

Koç’un Yönetiminde Olan Şehir ve Ülkeler:
San Francisco, Portland, Berkeley, İthaca, Atina, Birmingham, Capua, Floransa, Krakow, Leicester, Marsilya, Napoli, Padoa, Saragossa, Utrecht, Verona, Kamboçya, Etyopya, Guatemala, İrlanda, Lüksemburg, İspanya, Zimbabve.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.