Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yine bir süperay, yine savruluşlar!

08 Eylül - 14 Eylül Haftası

Bu hafta gerçeklerle yüzleşmemizi ve hayatımıza daha gerçekçi ve net bir şekilde bakmamızı sağlayacak bazı hayal kırıklıkları, çöküşler yaşayabiliriz. Özellikle sorun yokmuş gibi davranageldiğimiz önemli ilişkilerimizde gerginlik beklenebilir.


Salı günü Başak – Balık aksında gerçekleşecek dolunay, yine Ay Dünyamıza en yakın konumdayken (perige) gerçekleşiyor. Dolunay'ı izleyen günlerde gökyüzü şimdiye dek bir hayali mi kovaladığımızı yoksa doğru bir noktada mı olduğumuzu anlamamıza yardımcı olacak pek çok işaret gönderecek… Artık anlama ve duruma uygun şekilde gereken düzenlemelere gitme zamanı geldi çattı! Ama önce iş kabulden geçiyor. Yok saymanın hiç bir şeye ve hiç kimseye yararı yok!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
08 Eylül Pazartesi:
Haftaya gece yarısından sonra Balık burcunun yumuşak ve sevecen enerjisine giren Ay ile adım atıyoruz. Sevgi, şefkat, bütünleşme, nezaket, yardımseverlik ve ruhsallık adına yapılacak her çalışma bugünün temasını oluşturuyor.

Sabah saatlerinde Balık burcunda ilerlerken Neptün ile kavuşuma girecek olan Ay, bize bir miktar atalet, tembellik ve dağınıklık verebilir; işleri toparlamakta zorlanabiliriz. Öte yandan, kişisel gelişim, ruhsallık ve şifa çalışmaları açısından sabah saatlerinin çok ideal olduğunu söylemek gerekir. Akşama doğru enerjimiz artıyor.

ÖZGÜRLEŞME ZAMANI!
09 Eylül Salı:
04:39’da Ay yeryüzüne en yakın olduğu bir konuma geliyor ve Balık – Başak aksında 16 Derece 19 dakikada yine enerjisini güçlü bir şekilde hissettirecek bir Dolunay gerçekleşiyor. Dolunay, Balık burcunda yolculuğunu sürdüren “Okyanusların Efendisi” Neptün ile de karşıt açı içerisinde olacak. Her Dolunay bir bitiş, bırakışı, sonuç almayı, emek verdiğimiz konularda alınacak hasadı ve bununla ilintili duygusallığı temsil eder. Dolunay bu seferki konumuyla değişken hava şartları, yağmur, sel, med cezirlere neden olurken, kişisel anlamda bizleri de duygusal gel gitlere sürükleyecek! Mantığın (Başak) ve duyguların (Balık) sesi birbirine meydan okuyacak. Ceres (Yengeç) ve Vesta (Akrep) nın Dolunay’a yaptığı açılarla, içimizdeki eril ve dişil yönleri uyumlu bir şekilde harmanlamanın önemini kavrayacağız. Yarın ardarda gerçekleşecek önemli etkileşimler bizi kendimize ve diğerlerine karşı dürüst olmaya, özverilerin dozunu kaçırıp kurban durumuna düşmüşsek, özgürleşmeye çağırıyor.

22:10’da Ay son açısını Mars (Akrep) ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşüyor…

KALBİMİZİN SESİNİ DUYMAYA ÇALIŞIYORUZ...
10 Eylül Çarşamba:
01:39’da Merkür (Terazi) ile Plüto (Oğlak) karesinin zorlayıcı etkileriyle başlıyoruz güne…Yıkıcı ve saldırgan bir dil kullanma eğilimindeyiz. Yazdıklarımıza ve konuştuklarımıza özen göstermediğimiz taktirde hem bizi hem de karşımızdakileri yaralayacak bir ifade kullanabiliriz. Hemen ardından Ay 02:34’te Koç burcuna giriyor. Atılgan, sabırsız ve yüksek voltajlı enerjisiyle Koç bizi harekete geçiriyor. Bugün ilişkilerde iletişim son derece önemli. Çok fazla bilgi bombardımanı ve yoğun bir iletişim ateşi altında mıyız yoksa bunların hepsi eften püften incir çekirdeğini doldurmayacak, netleşmemizi önleyecek yetersiz şeyler mi? Ya meselelerimizi bu çerçevede yeniden gözden geçirip bir orta nokta bulmaya çalışacağız ya da ihtiyaçlarımıza cevap verecek yeni bilgilere ve oluşumlara doğru ilerlemeyi tercih edeceğiz. Hayatımıza gerçekçi ve etkin bir şekilde bakıp nasıl bir yol izlememiz gerektiğine karar vermek durumundayız.

13:50’de Venüs (Başak) ile Neptün (Balık) karşıt açı içine giriyorlar. İlişkilerde aldanma, aldatılma, kendi kendini kandırma, suistimaller yaşanma olasılığı oldukça yüksek. Belirsizlik, kaygan ve güven vermeyen durumlar yüzünden nesnel bakış açımızı korumakta zorlanabiliriz. Ancak ne yaparsak yapalım, hayat bizi görmezden geldiğimiz, yüzleşmekten korktuğumuz veya reddettiğimiz konularla karşı karşıya bırakacaktır. Öte yandan, bu etkileşim romantik fantezilere, aşk için kendimizi feda edebileceğimiz durumlara da yol açabilir. Bu dağınık ve bulanık enerjiler akşam saatlerine doğru Ay’ın Plüto  ile açı içine girmesiyle yerini yoğun ve derin bir duygusallığa, keskin yüzleşmelerin huzursuzluğuna bırakıyor. Aklın yanı sıra kalbimizin de sesini duymaya çalışıyoruz.

Akşam saatlerinde Merkür’ün (Terazi) Jüpiter (Yengeç) ve Ay ile açıları zihnimizin sınırlarını genişletip algımızın vitesini yükseltecek. İletişimin hızı, temposu, sinir sistemimizin katsayısıyla birlikte artacak!

Bütün bu yoğun enerjiler bugünü her anlamda zorlu kılıyor. Örneğin seyahat, toplantı, anlaşma, sözleşme veya sağlık açısından dikkatli olmamız gerekli! Mide, barsak veya sinir sistemine ilişkin rahatsızlıklar, seyahatlerde gecikme, karışıklık veya engeller ya da iletişim araçlarında sorunlar yaşanabilir. En iyisi, yapabiliyorsak zihnimizi yavaşlatacak ve dinlendirecek çalışmalar yapmak ve stresli ya da karışık ortamlardan uzaklaşmak…

KENDİNİ AKIŞA BIRAK!
11 Eylül Perşembe:
03:59’da Ay açısız ve bağlantısız kalacağı bir günlük bir sürece giriyor. İşi, gücü yoluna koymak pek kolay olmayabilir. Esnek bir tutum içinde, günün getirdiklerine ayak uydurarak, kendimizi akışa bırakmak bizi boş yere kaygılanmak ya da öfkelenmekten koruyacaktır.

18:03’te Güneş (Başak) ile Satürn’ün (Akrep) uyumlu açıları biraz olsun toparlanmamıza yardımcı olacağa benziyor.  

12 Eylül Cuma:
04:17 itibariyle iç dünyamız ve buna bağlı olarak da modumuz dingin ve huzurlu, gerçekçi ve ayakları yere sağlam basan bir konuma geçiyor. Bugün duygusal ihtiyacımız kendimizi yeterli ve değerli, huzurlu ve her anlamda güvende hissetmek! Gün boyunca olumlu ve destekleyici, keyifli enerjiler var.

13 Eylül Cumartesi: Ay Boğa’da ilerlemesini sürdürüyor. Somut konular, istikrar, güvence duygusu, sevme sevilme ihtiyacı ve beş duyuya ilişkin her türlü arzu ve ihtiyacımız öncelikli! Öğleye doğru iletişimde sert çıkışlar, inatlaşma, hatta restleşme ve sinirsel gerilimler kendini gösterebilir. Aklımıza gelen her düşünceyi, sözün nereye gideceğini düşünmeksizin, dile getirmenin zararını görebiliriz.

Öğleden sonra boşluğa düşen Ay, tansiyonu biraz olsun düşürecek ve bizi akışa teslim olmaya götürecektir.

14 Eylül Pazar:
09:27 itibariyle hareketli ve enerjik bir moda geçiyoruz. Ay İkizler burcunda yol almaya başlıyor. Neşe, canlılık, muziplik, haberleşme ihtiyacı ağır basıyor. Duygularımız değişkenlik gösterebilir. Duygularımıza mantık çervesinden yaklaşıyor ve onları anlamaya çalışıyoruz. Ancak sabah saatleri iletişimde tartışmacı bir üslubumuz olabilir. Aniden sinirlenip, olmayacak sözler sarf edebiliriz. Oysa doğru ifade şekli ve uygun sözler bulmak gerilimi düşürüp uzlaşıya yaklaştıracaktır.

Öğleden sonra kafa karıştırıcı, belirsizliğe sürükleyecek enerjilerle baş etmemiz gerekecek. Sonrasında ise ilişkilerde dönüştürücü, geliştirici olumlu etkiler var. Yeter ki dürüst ve samimi olalım!

İyi haftalar, güzel günler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.