Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Voltaj yükseliyor; Kova’da yeniay!

19 Ocak – 25 Ocak 2015 Haftası

Bu haftanın gündemi gene oldukça yüklü! Salı günü Güneş’in Kova burcuna girmesinin ardından Yeniay gerçekleşiyor. Heyecan ve yenilik dolu, enerjisi yüksek, özgürlük, eşitlik ve tüm insanlığı ilgilendiren konuların gündemden düşmeyeceği bir aylık bir Kova sürecine giriyoruz. Arkadaşlık duygusu ve grup anlayışı içersinde hareket etmek, zihinsel aktiviteler, paylaşılan idealler ve toplumsal konular her zamankinden çok bizi meşgul edecek.


Çarşamba günü ise, Merkür Kova burcunda geri harekete başlayacak. Merkür’ün geri gittiği dönemlerde hayat yavaşlar. Bir süredir telaşlı koşuşturma içinde olanlarımız bunu çok daha belirgin bir şekilde hissedeceklerdir. Zihnimiz içe yönelirken, dış dünyayla iletişim kanallarını ister istemez kapatmak durumunda kalacağız. Kendimizle iletişimimiz yoğunlaşacak. Kendimizle başbaşa zaman geçirmek, deyim yerindeyse kafa dinlemek ihtiyacı duyacağız. Merkür detayları temsil ettiği için, bu süreçte her zamankinden daha dikkatli ve özenli olmalıyız. Özellikle iletişimde,  trafikte, eğitim ve ticarette! Geleneksel astrolojiye göre, Merkür’ün geri gittiği dönemlerde, detaylar gözden kaçabileceği için, anlaşma, sözleşme imzalamak tavsiye edilmez. Ama bunun yerine elimizdeki işleri bitirmek, örneğin bu bir sözleşme metni ya da bir rapor ise ayrıntılı bir biçimde satır satır üzerinden geçmek ve eksiksiz yapabilmek için en iyi zamana girdiğimizi söylemek gerekir. Merkür retrosundan herkesin etkilendiğini düşünecek olursak, hepimiz ilgilendiğimiz konulara azami dikkat ve tam bir sorumluluk duygusuyla yaklaştığımızda belki de en iyi sonucu alabileceğiz! Kimi zaman “şu retro bitsin de öyle taşınayım” ya da “bitince seyahate gideyim” dediğimizde,  bir şeylerin akışını durdurmuş, geciktirmiş, daha sonra gündeme gelebilecek olası düzeltmelerin veya kozmik akışın da önünü kesmiş olabiliriz. Salt bir etmen yüzünden hayatı durdurmak pek de doğru değil bence! Yararımıza kullanmak en iyi formül!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
19 Ocak Pazartesi:
Haftaya sorumluluk bilinciyle işe güce, mecburiyetlerimize konsantre olarak başlıyoruz. 15:44’te Venüs (Kova) ile Jüpiter (Aslan) karşıtlığı, bu ciddi havayı biraz kıracak gibi gözüküyor. Canımız gülmek, eğlenmek ve sorumlulukları bir kenara atıp keyfimize bakmak isteyebilir. Beş duyuyla temsil edilen her konuyu abartabilme eğilimimiz var. Ay’ın Oğlak’ta oluşu belki bizi biraz daha gerçekçi ve ayakları yere basar hale getirirken, sınırları fazlasıyla aşacak girişimlerden alıkoyacaktır. Bu etkileşim bir şeyleri ya da birilerini olduğundan daha değerli algılamamıza da neden olabilir.

12:51’de Ay boşluğa düşüyor. Yarın 15:01’de Kova burcuna giren dek, akışa ayak uydurmaya çalışıyoruz.

OLUMLU BİR DÖNEM...
20 Ocak Salı:
Geceyarısından sonra Mars ile Neptün Balık burcunda 5 derecede kavuşum yapıyorlar. Sanki bir okyanusta kendimizi dalgaların salınımına bırakmışız gibi bir duyguya sürükleyebilecek olan bu enerji, gölge yönüyle yanılsamalara, kayıp ya da hatalara götürebilir. Bedenimize çok iyi bakmamız gereken bir haftadayız. Zira fiziksel anlamda da bizi güçsüz ve savunmasız bırakabilecek bir etki altındayız. Dayanıklılığımız ve kararlılığımızın adeta testten geçtiği şu günlerde iyi dinlenelim, sağlıklı beslenelim ve mümkünse demir takviyesi alalım. Yarın itibariyle Merkür’ün de geri gideceğini hesaba katarsak günlük işleri pratik bir şekilde halletmekte zorlanabiliriz. Ağır sporlara pek rağbet etmesek iyi olur. Öte yandan, müzik, tiyatro, dans, sinema endüstrisi, fotoğrafçılık gibi sanatlarla ilgilenenler için hayal gücü ve yaratıcılıklarını yükselten olumlu bir döneme giriyoruz. Ruhsal ve mistik çalışmalar ya da kişisel gelişim açısından da oldukça destekleyici günlerdeyiz.

Güneş 11:43’te Kova burcuna giriş yapacak. 15:15’te ise, Kova burcunda sıfır derecede Güneş ile Ay kavuşum yaparak YENİAY fazını oluşturacaklar. Heyecan verici gelişmelere, yepyeni düşünce biçimlerine açık bir ay bekliyor bizi…Ancak yarın itibariyle Merkür’ün gerilemeye başlayacak olduğunu unutmayalım. Bu yeniliklerin arzu ettiğimiz hızda gerçekleşmemesi moralimizi bozmasın! Yeniay’ın aydınlanmayı, yenilikleri, özgün düşünceleri gösteren Kova burcunda ve sıfır derecede olması yeni’yi kucaklamaya hazır olmamıza dikkat çeken bir işaret aslında! Kova’nın yönetici gezegeni Uranüs’ün Yeniay sırasında Koç burcundaki Güney Ay Düğümüyle kavuşum içinde ve Plüto ile (Oğlak) de kare açı içinde olması, bu konudaki atılımları, yenilenen enerjiyi vurguluyor. Bir dönem bitiyor ve başka bir bilinç düzeyine geçiş yapıyoruz gibi diye de düşünebiliriz. Bu Yeniay, 23 Ekim 2014’te yine sıfır dereceyle Akrep’te gerçekleşmiş olan tutulmayı da tetikliyor. O zamandan bu yana hayatımızda neler değişti, neler yaptık bir düşünelim…Peki ya şimdi hayatımıza girmek üzere olan yeni enerji ne acaba?

21 Ocak Çarşamba: İçimiz Yeniay enerjisiyle kıpır kıpır başlıyoruz güne.
Gün arkadaşlar, toplumsal konular, idealler ve zihinsel aktivitelerle dolu. 17:54’te Merkür, 17 derece ile Kova burcunda geri harekete geçiyor ve hayatın ritmi yavaşlamaya başlıyor.Yazımın başında da değindiğim gibi, iletişim, ulaşım, ticaret, teknoloji, eğitim gibi alanlarda her zamankinden daha dikkatli ve an’da olmaya çalışmak bizi olası sıkıntılardan koruyacaktır. İçe yönelik çalışacak olan Merkür ile, yaşam hedeflerimizi, hayattan ne beklediğimizi yeniden düşünme, kafamıza takılan bazı konuların üzerinden bir kez daha geçme ve bitmemiş işlerimizi bitirme fırsatını yakalayacağız.

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT!
22 Ocak Perşembe:
Geceyarısından sonra boşluğa düşecek olan Ay, açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece giriyor. 14:49’da Balık burcuna girene dek akışta, kabulde olacağız. Duyarlılığımız, empati gücümüz ve ruhsal yönlerimizin yükseleceği bir gündeyiz. Ay’ın Balık’ta yol alacağı iki gün boyunca girdiğimiz ortamlar, birlikte olduğumuz kişiler konusunda seçici olmamız çok önemli. Etrafımızdaki enerjileri daha güçlü bir şekilde hissedip olumsuz olanlarından daha da çok etkilenebiliriz. Özellikle akşam saatlerinde dikkatli olmalıyız. Çabucak karamsar bir moda girme ihtimalimiz yüksek.

23 Ocak Cuma:
Haftanın son işgününü sıkıntısızca atlatabilmek için azami dikkati göstermeliyiz. Zira, Ay – Mars kavuşumu etkisini güçlü bir şekilde hissettiriyor ve 13:14 itibariyle Ay da boşluğa düşecek. O nedenle, günlük düzenimizde veya iş programımızda gözden kaçırabileceğimiz noktalar olabilir. Yarın öğleye dek bu dağınık enerjinin etkisindeyiz. Akşamı güzel bir film izleyerek veya kitap okuyarak, ya da sessizliğimizi de paylaşabileceğimiz dostlarla geçirerek değerlendirebiliriz.

TEMPOMUZ YÜKSELİYOR...
24 Ocak Cumartesi:
Hafta sonu sakin, dağınık enerjilerle ve rehavet içinde başlıyor. Ancak, 15:32’de Koç burcuna fırtına gibi giren Ay ile kendimize geliyoruz! Tempomuz yükseliyor. Bu kez de sabırsızlık ve telaş sorun yaratabilir. Yollarda, trafikte dikkatli olalım. Ani kararlarla hareket etmekten kaçınmakta yarar var. Akşam saatleri daha rahat ve dingin gözüküyor.

25 Ocak Pazar:
Dinamik bir pazar sabahındayız. Spor, yürüyüş, tüm fiziksel aktiviteler için oldukça elverişli bir gün. Enerjimizi doğru kullanarak, gelecek haftaya pillerimizi yeniden şarj etmiş olarak, dinç ve zinde bir şekilde başlayabiliriz artık!

Herkese iyi haftalar. Esen Kalın!

KOVA BURCU

Kova, insan figürlü burçlardandır. Bilginin coşkun sularının insanlığa cömert bir şekilde aktarmasını temsil eder.

Elementi: Hava
Niteliği: Sabit
Cinsiyeti: Erkek

Verdiği İmaj: Gökleri yırtacak fırtınalar patlamazdan önce, yepyeni ve heyecan veren olasılıklarla dolu olmanın ağırlaştırdığı durgun bir atmosfer.
Yönetici Gezegeni: Uranüs ve Satürn’dür. Uranüs 1781 yılında keşfedilmiştir. Üzerinde 7 halka bulunur. 14’ten fazla irili ufak Ay’ı vardır. Yörüngesi sıra dışıdır.

Temel Fonksiyonu: YENİ’nin inşası, bireyleşmek, özgürlük, özgünlük, eşitlik, yaratıcılık ve sıra dışılık. Yerine yeni yapıların konulabilmesi için eskiyi temizlemek, yıkmak, kısıtlayıcı koşullara başkaldırmak.

Gölge (aleyhine olan) Yönleri: İsyankar, güvenilmez, bağlanamayan/kopuk, yerleşik yapılarda ya da düzenlerde rahat etmeyen, ikilemler yaşayan, orijinal düşüncelerini bir türlü uygulamaya koyamayan, sırf değişiklik olsun diye dikkat çekici veya şok edici ani tavırlar sergileyen, herkes gibi olan, hatta boyun eğen, bir grupla birlikte olmadıkça hiç bir şey yapamayan, onay ve takdir saplantısına yenik düşebilen, ekzantrik ve  yalnız kişi…

Temsil Ettiği Konular: Aydınlanma, elektronik, keşifler ve icatlar, bilim, astroloji, devrimler, başkaldırılar, hümanizma, ani değişimler.

Karakteri: Tıpkı temsil ettiği mevsimde doğadaki istikrarsızlıklar gibi, önceden kestirilmeyen, sağı solu belli olmayan. Tıpkı hüküm sürdüğü mevsim gibi, hem kışın ayazını hem de ilkbahar esintilerini hissettiren bir dönem.

Kovalar da sıradışı, kendine özgü yöntemlerle düşünen, entelektüel, idealist, uzak görüşlü ve ampul gibi yanan ani düşüncelere açık, insanlığı ileriye taşıyacak kişilerdir. Satürn ve Uranüs gibi birbirine zıt karakterli iki yönetici gezegene sahip olmaları kimi zaman onları anlamak bizi bir hayli zorlar. Ne zaman tutucu ve geleneksel, ne zaman ilerici ve açık fikirli davranacaklarını kestirmek güç olabilir. Ancak her ne olursa olsun burçlar kuşağının “uyandıran”, “yeniliklere taşıyan” “ilerici” kimlikli, hümanist ve reformcu varlıklarıdır onlar.

Mitolojik Bağlantıları: Ganymede, tanrıların kupa taşıyıcısı.

Uranüs’ün Aydınlanma Nesneleri:
Temsil Ettiği Rakam: 4
Temsil Ettiği Gün: Yoktur.
Metali: Uranyum, plutonium
Şekilleri/Dokusu: Değişik karışık rengarenk desenler, yanıp sönen veya titreşimli, göz alıcı çizgiler.

Aromaları/Tatları: Soğuk, tuhaf, tuzlu, buruk, ekşi, alışılmadık olanlar.
Yiyecekleri: Dondurulmuş yiyecekler, tropikal meyveler (mango, kivi, avokado, rambutan vb.), karnabahar, brokoli, kuşburnu, sarımsak, patates, lahana turşusu, at kuyruğu otu, safran, mercimek, pırasa.
Baharatlar/ Bitkiler: Keskin alışılmadık tatta olanlar, yorgunluğu alıp enerji ve motivasyon verenler. (ginseng, şalgam,  hindiba, kola cevizi vb.)
Çiçekleri: Helikonya, pelikan çiçeği, pavlonya
Meleği: Uriel
Nesneleri: Tüm elektrikli teknolojik aletler;  televizyonlar, dijital kameralar, ipodlar, ipadler, telefonlar, lazer, radar, internet, elektronik postalar, anten, uzaktan kumandalar, floresan lambaları, floresanlı kalemler, radyoaktif maddeler, manyetik alanlar, atom bombaları, ışıklandırma sistemleri, bilimsel teçhizat, disko topları, havayi fişekler, CD, DVD, jiroskoplar, uzay araçları, havacılık, buluşlar, egzantrik kişiler, modern sanat, astroloji, astronomi, iklimleme cihazları, cam masalar, plastik eşyalar, parlak ışıklı asma tavanlar, alümünyum folyolar, lastik torbalar, aura fotoğraflayan aygıtlar, güneş panelleri, sıra dışı asimetrik kıyafetler, metal, sentetik kılıklar, çarpışan arabalar, roller coaster’lar, uzay gemileri, go-kartlar, scooter’lar, vespa’lar, özel jetler.
Renkleri: Elektrik mavisi, floresan renkleri, özellikle mavi, yeşil ve mor.
Kokuları: Reçine, buhur
Yarı Değerli Taşları: Amazonit, mavi agat, aqua azura, azurit, moldavit, tanzanite, violan, mavi kalsedon, uvarovit, şahin gözü, ametist.

Hayvanları:
Penguen, tukan, cennet kuşu, panda ayısı, gri balina.
Vücutta Temsil Ettiği Bölgeler: Sağ kulak, çene, dizaltı bacak, üst solunum yolları, eterik beden.
Fiziksel Bağlantıları : Sinir sistemi, tansiyon, felçler, spazmlar, tikler.
Yönettiği Ülke ve Şehirler: Etyopya, Kosta Rika, yunanistan, İran, Nepal, Sri Lanka, Nepal, Vatikan, Nauru, Gambiya, Bremen, Buenos Aires, Hamburg, St. etersburg, Salzburg, Salisbury.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.