Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İlişkilerde türbülanslar ve Koç burcunda Yeniay!

13 Nisan - 19 Nisan 2015 Haftası

Geçen hafta sonundan itibaren İkizler burcuna geçen Venüs ilişkilerde iletişimi yoğunlaştırırken, yüzeysel ve havaice bir sevgi ve yakınlık eğilimini getirmişti peşi sıra… Sosyalliğimizin artacağı, sosyal ağlara daha çok rağbet edeceğimiz bir sürece girmiştik. Bu hafta bu etkilere ek olarak, gerçekçi bakış açımızı koruyamamış, olmayacak beklentiler içine girmiş veya bazı şeyleri göz ardı etmeyi tercih etmişsek, ilişki ya da ortaklıklarda hayal kırıklıklıklarıyla baş etmek durumunda kalabiliriz.


Bütün bu fırtınalar, türbülanslarla savrulduktan sonra, Cumartesi günü Koç burcunda gerçekleşecek Yeniay ile birlikte hayatımızda yepyeni bir dönemin eşiğine geliyoruz. Tazelenen enerjimizle canlanıp hevesle yeni başlangıçlara atılıyoruz. Ama henüz her şey süt liman, sakin değil! Üzerinde düşünüp taşınmadan, eğrisini doğrusunu tartmadan gözü kara bir şekilde kendimizi değişimin kucağına atmanın risklerini de hesaba katmamız gerekiyor. Koç’un yönetici gezegeni Mars’ın Boğa’nın yavaş ve temkinli dünyasında ilerliyor olması, bu anlamda çok yardımcı olacağa benziyor. Kendimizi maddi ve manevi anlamda güvende hissetmeden, bizi herhangi bir projeye adım atmaktan alıkoyacak bir enerji alıyoruz.  

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
13 Nisan Pazartesi:
Haftaya Kova burcunda ilerleyen Ay’ın verdiği heyecan, bireylik, özgürlük, özgünlük duygusu ve çabuk elektriklenebilen bir sinir sistemiyle başlıyoruz! Toplumsal konulara daha idealistçe yaklaşabilir, arkadaş gruplarıyla birlikte entelektüel etkinlikler içinde olmak isteyebiliriz. Heyecanımızı kontrol etmeyi başaramadığımız taktirde, özellikle öğle saatlerinde, fevri hareketler sonucu kaza, sakarlık veya ani çıkışlara açığız. Riskli kararlardan kaçınmak durumundayız.

14 Nisan Salı:
Bugün de meselelere farklı bir şekilde yaklaşabilir, içimizdeki sıra dışı ve yaratıcı yönleri sergileyebileceğimiz faaliyetlerde bulunabiliriz. Gökyüzünde hem özel hem de iş hayatımızda güzel ve heyecan verici gelişmeleri destekleyen etkiler var.

Ay 22:46’da son açısını Merkür ile gerçekleştirdikten sonra 23:13’te Balık burcuna girene dek boşlukta seyredecek. Kova’nın yakınlıklara akıl ve mantık çerçevesinden bakan, bağımsızlık ihtiyacında ve isyankar yaklaşım tarzının ardından, Balık’ın kabullenici, romantik ve büyülü dünyasında sevgi, şefkat ve yardımlaşma duygusuyla dolacağız. Empati yeteneğimiz ve sezgilerimiz keskinleşmeye başlayacak. Müzik, dans, sanat ve yaratıcılık adına oldukça elverişli iki gün var önümüzde!

ZOR BİR GÜN!
15 Nisan Çarşamba:
Bu haftanın zor günlerinden birindeyiz. Bir yandan iç dünyamız bizi teslimiyete, bütünlenme ve bir olmaya çağırırken, bir yandan da ilişkilerde kontrollü davranıp sınırlarımızı korumamız gerektiğini anlıyoruz. Venüs (İkizler) - Satürn (Yay) karşıtlığı ile bastırdığımız, görmezden geldiğimiz konular su yüzüne çıkıp karşımıza dikilebilirler. Karamsar ve kasvetli bir ruh haline bürünebiliriz.

Merkür 01:51’de Boğa burcuna geçiyor. 1 Mayıs’a dek İletişimde daha yavaş, uzlaşmacı, temkinli ve gerçekçi bir tavrımız olacaktır.

16 Nisan Perşembe:
Balık’ta ilerlemesini sürdüren Ay 00:37’de Plüto (Oğlak)  ile  son açısını gerçekleştirdikten sonra açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece girecek. Bugün şartları zorlamanın anlamı yok. Akışa ayak uydurmak gerekiyor. Kritik görüşme veya toplantıları daha uygun bir zamana almak akıllıca olur. Kararsız kalacağımız durumların içine sürüklenebiliriz.

17 Nisan Cuma:
Ay gece yarısından hemen sonra, 00:01’de Koç burcuna giriyor. Yarın akşama dek sabırsız, dürtüsel aceleci ve enerjik bir ruh hali içinde olacağız. İlgimizi dağıtmaz, organize olmayı başarabilirsek, bugünü etkin ve dinamik bir şekilde geçirmeyi başarabiliriz.  

YENİLİKLER GÜNDEME GELİYOR...
18 Nisan Cumartesi:
Hafta sonuna hızlı bir giriş yapıyoruz. Gökyüzünün gündemi yüklü!

Sabahın erken saatlerinde, gün boyunca kendini hissettirecek Mars (Boğa) – Jüpiter (Aslan) karesi etkinleşiyor. Önyargılı, fanatik ve fevri girişimlerden sakınmalı, atılganlığımızı egoyla birlikte dengede ve ölçülü kullanmaya dikkat etmeliyiz. Boyumuzu aşabilecek riskli plan ve projelere sıcak bakmamakta yarar var.

21:56’da Güneş ile Ay 28 derecede Koç burcunda kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Yeniay doğum haritalarımızda hangi alana düşüyorsa o alanın konularında bir ay boyunca hareketlilik ve değişimle birlikte yenilikler gündeme gelecektir. *

19 Nisan Pazar:
Gece yarısının ardından 00:32’de Ay Boğa burcuna geçiyor. Dolayısıyla hafta sonunun en özel gününe sakin, huzurlu ve keyifli bir başlangıç yapabiliyoruz. Merkür (Boğa) – Neptün (Balık) arasındaki uyumlu açının yardımıyla, son dönemde yakın ilişkilerimizde yaşamış olabileceğimiz yanlış anlama ve anlaşılmaktan kaynaklanan kırgınlıkları iyilikle ve sevecen bir şekilde bertaraf etme imkanımız var. Meditatif çalışmalar, dua veya kişisel gelişim çalışmaları açısından oldukça elverişli bir gündeyiz. Ancak,  öğleden sonra gerçekleşecek Venüs ( İkizler ) – Neptün ( Balık ) karesi yakın ilişkilerde kafa karıştırıcı etkileri tetikleyecek ve zihnimizi yeniden bulandırabilecektir. Gerçekçi bakış açımızı ve odağımızı kaybetmemeye bakalım.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise, bir anda gerginlikler öfkemizi tutuşturabilir. Amacını aşan hareketler, abartılı jestlerle durumu daha da kötüleştirebiliriz; dikkatli olalım!

Herkese iyi haftalar. Esen Kalın!

* Yeniay ile ilgili ayrıntılı bilgileri “Geçiş Döneminde Taşlar Yerinden Oynuyor” başlıklı Nisan 2015 yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.