Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kova burcunda Yeniay; Birlikten kuvvet doğar!

08 Şubat - 14 Şubat 2016 haftası

Kova burcunda gerçekleşecek Yeniay ile bu haftaya hızlı bir giriş yapıyoruz. Bu kez Yeniay, Çin yeni yılının başlangıç gününe denk geliyor. Buna göre, aktif, enerjik, isteklerimizin peşinden gidebileceğimiz bir yıla giriyoruz. Yeniay ile Kova burcu temaları olan arkadaşlık, bireylik, özgürlük, eşitlik, bilim ve teknoloji ile entelektüel konular bir ay boyunca hayatımızda etkin olacak. Yalnız olmadığımızı, işbirliği içerisinde ve herkesin yararına olacak şekilde davranmanın, bireysel hareket etmekten çok daha güçlü bir etki yaratacağını anlayacağız.

Bu haftanın dikkat çekici bir diğer etkileşimi ise, Jüpiter (Başak) - Venüs (Oğlak) üçgeni! Özellikle tam açıyla kavuşum yaptıkları 10 Ocak, hem ilişkiler hem de finansal konularda çok rahat ilerleyebileceğimiz, yurt dışı, hukuk, eğitimle ilgili olumlu gelişmelere açık bir gün! Esasen bu olumlu etkiyi hafta başından itibaren hissediyor olacağız.

İletişim, mantık ve muhakemeyi temsil eden Merkür 14 Şubat'ta Kova burcuna geçecek. Aklımıza ilginç fikirlerin gelebileceği, daha hızlı düşünüp hareket edebileceğimiz bir döneme gireceğiz.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
08 Şubat Pazartesi:
Güne, yaklaşan Yeniay'ın verdiği heyecan ve tempoyla başlıyoruz. Öğleden sonra telaşlı ve düşünmeden hareket etmemeye çalışalım. Yeniay 16:40'da 19 derece Kova burcunda gerçekleşecek ve hemen ardından Ay boşluğa düşecek. Dolayısıyla Yeniay ile birlikte devreye giren yeni'lenme dalgası, en azından bugünlük havada, belirsizlikler içinde ve askıda kalacağa benziyor. *

Yeniay'ın "Kızıl Gezegen" Mars ve "beklenmeyeni bekle" düsturu ile hareket eden, sağı solu belli olmayan Uranüs ile de gerilimli açıları var. Bazı arkadaşlarımızla ani bir şekilde yollarımızı ayırabileceğimiz gibi, ani gelişen olaylarla amaç ve hedeflerimizden sapma ihtimalimiz var. Yardım etmek, desteklemek adına arkadaşlarımıza ya da sosyal çevremize fazlasıyla vakit ayırıyor, emek harcıyor, hatta gönüllü yaptığımız iyilikler üzerimize vazife gibi yapışıp kalıyorsa, bizi isyana götürecek bir durumun eşiğine gelmiş olabiliriz.

09 Şubat Salı:
Gün dağınık enerjilerle başlıyor. 10:32'de Ay Balık burcuna geçtikten sonra gerilim biraz olsun yatışmaya başlıyor. Şifa Gezegeni Chiron'un Venüs ile yaptığı uyumlu etkileşimle sakin ve barışçıl bir platforma çekiliyoruz. İlişkilerimizde zorluklar yaşıyorsak onarmak için çok destekleyici bir gündeyiz. Bugün aynı zamanda sanat, müzik, dans ve ruhsallıkla ilgili çalışmalar açısından da oldukça elverişli. Chiron'un salt Venüs ile değil, Mars ile de uyumlu etkileşimi mevcut. Bedenimizi esnetip rahatlatıp, kaslarımızda biriken gerilimi çözecek hareketler yapmanın büyük yararını göreceğiz.

10 Şubat Çarşamba:
Venüs - Jüpiter üçgenin içimizi sevinç ve iyimserlikle dolduran yüksek enerjisiyle güne "merhaba" diyoruz. Özellikle öğle saatlerinden itibaren gün olumlu gelişmelerle bizi sevindirebilecek. Gerek özel gerekse sosyal ilişkilerde, para ile ilgili konularda, uluslarlarası veya hukuksal işlerde, eğitim ve seyahatte yüzümüzü güldürecek gelişmeler bekleyebiliriz. Öte yandan, aşırılıklara, abartılı olmamaya özen göstermekte yarar var.  

11 Şubat Perşembe:
Sabah erken saatlerde boşluğa düşen Ay, öğleye dek açısız ve bağlantısız kalacak. Önemli işlerimizi ya da görüşmelerimizi öğleden sonraya kaydırmak akıllıca olacaktır. Koç burcuna giren Ay ile, içinde bulunduğumuz rehavetten sıyrılarak hızlı bir şekilde yol almaya başlıyoruz. İçimizdeki girişimci ve aktif ruh ortaya çıkıyor.

12 Şubat Cuma:
Bugünün temposu hayli yüksek. Acelecilik, telaş, ya da  dikkatsizlikle atılacak adımlar yanlışlara götürebilir. Neredeyse bütün bir gün boyunca gergin ve değişken enerjiler hakim. İnişli çıkışlı ruh halimiz yüzünden, kendimizi kontrol edemediğimizde, tepkisel ve sinirli olmamız mümkün. Akşam saatleri nispeten daha rahat akacak.

13 Şubat Cumartesi:
Hafta sonu yüksek oktav gerilimle başlıyor. Özellikle bu sabah attığımız her adıma, ağzımızdan çıkan her sözcüğe dikkat edelim. Dikkatsizlik ve telaş, ya da düşünmeden alınan bir karar sonradan sıkıntı yaratabilir.

12:34'te boşluğa düşmesinin hemen ardından, 13:34'te Ay bu kez Boğa'nın sakin ve huzur arayışındaki dünyasında ilerlemeye başlıyor. Daha sabırlı ve barışçıl enerjilerle içimizdeki fırtınaları dindirmeye, tempomuzu yavaşlatmaya ve odağımızı hayattan zevk almaya, rahat ve konfora çevirmeye başlıyoruz.

14 Şubat Pazar:
Geceyarısından hemen sonra Merkür, güçlü konumda olacağı Kova burcuna geçiyor. Meselelere farklı bir biçimde bakabileceğimiz, yaratıcı fikirlere açık olacağımız bir döneme giriyoruz. Merkür'ün Kova'daki yolculuğu 6 Mart'a dek sürecek. Bu süreçte ukalalık, pratik hayata geçirmekte zorlanacağımız ütopik düşünceler ya da teorilerde kaybolma gibi gölge yönlerini deneyimleme olasılığımız da mevcut!
"Sevgililer Gününün" sabah saatleri daha yumuşak geçecek gibi gözüküyor. Akşam saatlerinde ise, oturmamış ya da sorunlu ilişkileri zorlayacak enerjiler var.

Herkese sevgi dolu günler, mutlu yarınlar diliyorum. Esen Kalın!

* Yeniay'a ilişkin ayrıntılı bilgileri Şubat Ayı yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.