Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Zorlu etkiler, gergin enerjiler!

17 Ekim - 23 Ekim 2016 haftası

İlişkilerde ani ve beklenmedik etkiler yaratacak Dolunay'ın elektrikli enerjisini henüz üzerimizden atamadan, daha da zorlu geçebilecek bir haftaya giriyoruz. Temkin ve serinkanlılıkla hareket etmenin büyük yararını göreceğiz. Çarşamba günü Oğlak burcunda kavuşum yapacak olan Mars ve Plüto, oldukça sarsıcı ve muazzam bir enerjiyi açığa çıkaracaklar. Kendimizde amaç ve hedeflerimizi gerçekleştirebilecek gücü bulabiliriz. Ancak, isteklerimizin peşinden giderken zorlayıcı ve güç savaşlarını körükleyen bir tutum sergilememiz ya da bu tarz baskı kuran durumların içine çekilmemiz mümkün. Cinsel güdülerin de yoğun olacağı bu süreçte çabuk agresifleşme, kaba ya da sert davranma potansiyeli artar. Bu muazzam enerji deposuna ihtiyatla yaklaşarak patlayıcı enerjileri kışkırtmadan, çatışmaları, ya da görüş ayrılıklarını akıllıca ve dikkatli bir şekilde yönetmek durumundayız.  Kavga, şiddet  ya da çatışmalara müsait kişi ya da ortamlardan sakınmalıyız.


İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
17 Ekim Pazartesi: Dünkü sarsıcı Dolunay'ın ardından, Boğa'da ilerleyen Ay ile haftaya yavaş, sakin ve temkinli bir giriş yapıyoruz. Meselelere gerçekçi ve pratik çözümler bulabilecek durumdayız. Şimdi odağımızı kendimize ait olana, bizi maddi ve manevi anlamda güvende, konforda ve mutlu hissettirecek konulara çeviriyoruz. Sahip olduklarımızla kendimizi yeterli ve değerli bulmamız son derece önemli! Var olana yönelelim, geride bırakmış olduklarımız varsa sevgiyle uğurlayalım.

18 Ekim Salı:
Sabah 10:00 itibariyle Ay yine boşlukta ve biz bütün günü kendi ritminde, akışında geçirmek durumundayız. Dolayısıyla bugüne zorlu ve önemli işleri, kritik görüşmeleri almamak gerekiyor. Hızla halletmemiz gereken, dikkat ve özen isteyen detaylı konuları yarına bırakalım. 17:30 itibariyle içinde bulunduğumuz rehavet ve ataletten sıyrılıp canlanmaya başlıyoruz; Ay artık İkizler'in canlı, hareketli ve meraklı dünyasında ilerliyor.

Bugün sevgi ve ilişkilerin temsilcisi Venüs 10:00 itibariyle Yay burcuna girecek. Ay'ın da boşlukta kaldığı bir süreçte olduğunu düşünecek olursak, tembellik etmek, ya da günü keyfimizce geçirmek için şartların ne denli ideal olduğunu görebiliriz. Bildiğiniz gibi Yay burcunun yönetici gezegeni olan Jüpiter Terazi burcunda ilerlemesini sürdürüyordu. Bugün itibariyle Venüs de Yay burcundaki macerasına başladı. "Karşılıklı ağırlama" dediğimiz bu durum ilişkilerde, ortaklıklarda, yurt dışı, eğitim, hukuksal konular ve yabancılarla yapılacak işlerde oldukça destekleyici ve her iki gezegenin de gücünü arttırıcı şekilde olacaktır. Venüs'ün Yay'daki yolculuğu 13 Kasım'a dek sürecek. Bu süreçte sevgi ve ilişkiler konusunda maceraya, deneyimlemeye daha açık olabiliriz. Bakış açımızı, ufkumuzu, bilgimizi, entelektüel yönlerimizi  genişletmek üzere seyahatlere çıkabilir, yeni yerler, yeni insanlar, yepyeni kültürlerle tanışmaya heves edebiliriz. İyimser ve neşeli yaklaşım tarzımız sevgi alışverişlerini kolaylaştırabilir. Öte yandan özgürlüğümüzden hiç bir şekilde ödün vermeye yanaşmayabiliriz. Bizi sıkan, prangalayan hiç bir ilişki bu süreçte varlık gösteremeyecektir. Yay'a özgü katı prensipleri dayatma, fazla beklentili olma, sorunları görmezden gelerek, erteleyip kendiliğinden çözülmesini bekleme gibi gölge yönlerine karşı da uyanık olmamız  gerekecek.

19 Ekim Çarşamba:
Haftanın en dikkat çekici, önemli ve özel günündeyiz. Kendimizi fiziksel anlamda güçlü hissetsek bile, ruhsal olarak içimizde biriktirdiğimiz öfke ya da arzu ve isteklerimizi ani patlamalarla ortaya koyma ihtimalimiz var. Bu patlayıcı enerjiler hafta sonuna dek kendisini hissettirecektir; dikkat! 14:22'de Oğlak burcunda kavuşum içerisine giren Mars ile Plüto, bir dizi kritik olayın tetikleyicisi niteliğinde gözüküyor.  Bu gümbürtülü patırtılı kombinasyon, öncü burçlarda gerçekleşen ve Merkür (Terazi) - Uranüs (Koç) karşıtlığının yer aldığı bir T-Karenin fokalinde yer alacak. Salt Merkür - Uranüs karşıtlığının bile iletişimde ani türbülanslara, sert rüzgarlara yol açtığını düşünecek olursak, bu tablonun ne kadar sarsıcı ve zorlu olduğunu anlamamız kolaylaşır. Düşünmeden ani bir şekilde konulara atlamak yerine, olasılıkları iyi değerlendirmek, neyi nasıl yaparsak işin içinden çıkacağımızı düşünüp tartmak durumundayız. Merkür -Uranüs karşıtlığı yarın tam açıyla kendini daha güçlü bir şekilde hisssettirecek. Merkür ile Chiron arasındaki gerilimli açı ise, belki de bakış açımızda  bilgi eksikliğinden kaynaklanan hatalar olabileceğine dikkat çekiyor.

20 Ekim Perşembe: 10:48'de Merkür ile Uranüs tam karşıt yaparak dünkü enerjiyi daha güçlü bir şekilde yansıtmaya devam ediyorlar. Beynimizde adeta elektrik akımının dolaştığı, zihnimizin aşırı uyarılıp sinirli ve gergin tepkiler verme eğiliminde olduğumuz bir gündeyiz. Tartışmacı kişiler ve zorlayıcı ortamlardan kaçınmakta yarar var. Düşünüp tartmadan kararlar almaktan sakınalım. Aniden değişen durum ve koşullara ayak uydurmakta zorlanabiliriz. Öte yandan aklımıza ilginç ve yaratıcı fikirler gelmesi mümkün.

14:18'de Ay boşluğa düştükten sonra 18:20'ye dek açısız ve bağlantısız kalacak. Günün ikinci yarısı iş, güç anlamında verimsiz ve istikrarsız, dağınık gözüküyor. O nedenle önemli konuları daha uygun bir zamana ötelemek iyi olacaktır.

21 Ekim Cuma: Hassas ve duygusal enerjiler iş başında! Çevremizdekilerle ilişkilerimiz anaç ve kapsayıcı olacaktır. Bu arada kendi duygusal ihtiyaçlarımızı da göz ardı etmemeliyiz; Güneş (Terazi) ile Ceres (Koç) karşıt açıdalar. Jüpiter (Terazi) - Ay karesi ile fazla yiyip içerek duygusal açlığımızı fiziksel bir şekilde kompanse etmeye çalışabiliriz.

22 Ekim Cumartesi:
Hafta sonu duygusal enerjinin tavan yaptığı bir günle başlıyor. Sevdiklerimizle olmak, onlarla ilgilenmek bize iyi gelecek. Sezgisel yönlerimiz de güçlenecektir. Ancak akşamüstüne doğru gerçekleşecek Merkür - Ay karşıtlığı iç dünyamızda huzursuzluk ve sıkıntıya yol açabilir. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat edelim. Tartışmacı ve aksi bir yaklaşımımız olabilir. 22:35'te Ay Aslan burcuna geçtikten sonra kendimizi daha iyi hissetmeye başlıyoruz.

23 Ekim Pazar: 02:45'te Güneş Akrep burcuna giriyor. Bir ay boyunca doğum, ölüm, değişim, dönüşüm, gücün sağlıklı kullanımı ve hisseli paralar, miras, vergi, sigorta, tazminat, alacak - verecek konuları gündemin ön sıralarında yer alacak. Yüzeyde görünenle yetinmeyen Akrep'in yoğun, derin, tutkulu ve gerçeğin peşinde adeta bir dedektif gibi soruşturan dünyasında olacağız. Akrep kaynaşmanın, bir potada erimenin burcudur. Kaynaşamadığımız, hayatımıza entegre edemediğimiz  kişi, durum ve koşullardan arınma zamanına geldik.

Bugün ilişkiler açısından da güzel ve destekleyici bir gün. Sevgimizi, ilgimizi sıcak bir biçimde ortaya koyabileceğiz. Evimizle ilgilenmek, iç dünyamıza da iyi gelecek.

Herkese iyi haftalar, kolaylıklar diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.