Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Karşımızdaki insan...

Biz ne söylersek söyleyelim anlattıklarımız karşımızdaki kişinin alacağı kadardır ancak.  Bazen de hiç beklemediğimiz bir anda, ummadığımız kişilerden öyle bilgelikler çıkar ki şaşırıp kalır insan!

İç dünyamızı ve hayata bakışımızı zenginleştiren, nitelikli sohbetler yaptığımız kişilere rastlamak çok güzel gerçekten. Paylaşımlar ve zihinsel paslaşmalarla ufkumuzu açıp, farkındalık yaratan böylesi hoş sürprizler, çölde vaha gibi geliyor insana! Bazı kişiler de bilinç düzeyleri yüksek olmasına karşın, korkuları nedeniyle ne yazık ki kendi kendilerini kısıtlayıp, kapasitelerini yadsıyarak bu zorlu ama bir o kadar da doyurucu yolculukta size eşlik edemeyebiliyorlar. Kim bilir belki de onlar için henüz vakit, saat gelmemiş olduğundandır. Cesaretinizi kırıp sizi durdurmaya, engellemeye çalışanlar da ayrı bir kategoride yer alıyor. En kuytuda saklanmış hortlakları yani gizli düşmanlarımızla yüzleşmeye ve onları görüp kabul etmeye hazır olmak kolay iş değil doğrusu. Kendimizi bütünleyebilmek için, öncelikle olumlu veya olumsuz her yönümüzü görüp kabullenecek, kendi eksikliklerimizle kucaklaşacağız ki, bununla ilgili neler yapmamız gerektiğini düşünebilelim. Bu bağlamda mecazi anlamıyla teslim olmayı, yani olumsuzlukları veya çaresiz kaldığımız durumları kabullenmek, diğer bir deyişle ölmeyi göze almak gerekiyor (Plüto).

 Ne ilginç bir çelişkidir ki, ne kadar çok yerde ölmüşsek o kadar güçleniyoruz. Psikolojik astrolojinin kurucularından Carl Jung’un da ifade ettiği gibi, “Bilinçaltımızda yüzleşmediğimiz her şey bir gün kaderimiz olarak karşımıza çıkar.” Nadir de olsa, yakın ilişkide olduğumuz arkadaşlarımızdan, bizimle aynı cesareti gösterip coşkuyla bu serüvene katılanlar da çıkmıyor değil. O zaman birbirimizin göremediklerine işaret ederek, anlamadıklarımıza açılımlar kazandıracak bu çetin yolculuğa birlikte çıkmanın hazzını yaşıyorsunuz. O arkadaşınızın, dostunuzun yeri ve değeri ayrı oluyor. Size de olmuştur; bazı kişiler ömrümüzde belli zamanlarda belli konularda farkındalık yaratmak üzere girerler hayatımıza. Onlardan aldığımız mesajlar ve öğrendiklerimizle yepyeni duyarlıklar kazanıp dönüşürüz. Zaman gelir, bir bakıma görevleri biter ve artık birlikte yan yana yürüyemez olur, adeta makas değiştirerek yollarımıza devam ederiz ayrı ayrı. Bu kez farklı deneyimlere açılmamızı sağlayacak yeni kişilere, olaylara doğru ilerleriz kendi yolumuzda.

EVRENSEL İŞARETLERİN FARKINA VARMAK
İnsan doğru yolda ilerliyorsa, Tanrı’nın işaretlerini görür ve ona göre güvenle ilerler. Bu hayatın her alanında böyle. Ben kendi adıma, günlük yaşamımda “Doğru yoldayım”  duygusunu alabilmek, onaylanmak için deneyler yaparım kimi zaman.  Söz gelimi bir konuyla ilgili kuşkularım varsa, doğru gözükmesine karşın, göremediğim veya atladığım bir şey var mı, diye bakmak ihtiyacı duyduğum zamanlar olur. O zaman duruma uygun bir şey yapıp gelen reaksiyona göre davranırım. Hala şüphedeysem, bir hamle daha yaparak sınarım soru işaretlerini silebilmek için. Bir meseleden veya durumdan kötü kokular geldiğini algıladığımda, bu duyguyu görmezden gelmemeyi, hatta bir süre bu duygu ile yaşamak gerekliliğini öğretti hayat. Bu uğurda, asla yapmam gibi görünen bir şeyi yapmayı göze almayı hatta. İçimizdeki kozmik anten, ruhsallığın ve sezgiselliğin gezegeni Neptün’ün enerjisi doğru kullanıldığında inanılmaz bir yol gösterici ve koruyucudur.

UYUM HARİTALARININ ANALİZİ
Gerek sitemizin Forum sayfalarındaki sorularda, gerekse bana doğrudan danışmanlığa gelenlerde en çok merak edilen konulardan biri ilişkiler.. Bir ilişkinin nasıl olduğu, nelerin üzerinde yükseldiği öyle hemen yalınkat bakılıp karar verilecek bir durum değil, ancak hemen kestirmeden sonuca ulaşmak isteyenler bir hayli. Bu iş için öncelikle tarafların kişisel doğum haritalarının çıkarılıp elementler, nitelikler, yaşam alanları ve gezegenlerin psikolojik işlevlerine kadar pek çok konunun büyük bir titizlikle irdelenip ayrı ayrı analiz edilmesi gerekiyor. Bu analizle, kişinin karşısındakini hangi konularda nasıl etkilediğini, yaptıklarının diğer tarafın haritasında hangi dinamikleri tetiklediğini ve bunun sonucunda ne gibi bir duygu ve davranışa neden olduğunu görebilmek mümkün. Ondan sonra haritalar sinastri yöntemiyle çakıştırılıp hangi alanların vurgulandığına ve açıların durumuna bakılarak, ruhsal ve fiziksel çekimi sağlayan unsurlar, dayanıklılık, sağlamlık, sadakat gibi önemli konular ele alınıyor. Ayrıca Kompozit dediğimiz bir ilişki haritası, hesaplanmak suretiyle çıkartılarak, mevcut ilişkinin (iş, evlilik, ortaklık, kardeş, çocuk-ebeveyn, arkadaşlık vb.) potansiyelleri, zayıf veya güçlü yönleri analiz ediliyor.
 
BU HAFTA GÖKYÜZÜ...
31 Mart Pazartesi gününe Oğlak burcunun enerjisiyle başlamamıza karşın, çabuk dağılabileceğimiz bir gün olarak gözüküyor. Ay’ın Kova burcuna girmesiyle birlikte akşamüstünden itibaren anlık reaksiyonlarımızı 2 gün boyunca Kova burcu karakterinde dışa vurma eğiliminde olacağız. Bu anlamda duygular dünyasına daha mantıklı ve mesafeli bir tutum içersinde yaklaşabiliriz. Ayrıca, toplumsal konularla ilgilenebilir, herkesin eşit ve özel olduğunu düşünerek, herkesin kazanacağı durumlar yaratmak isteğinde olabiliriz.
2 Nisan’da 19:45 itibariyle Merkür, hareketli ve enerjik Koç burcuna girerek öncü gruplarda önemli bir açı oluşumuna neden olacak. Plüto’ya da gerilimli bir enerji gönderen bu açı oluşumu 13 Nisan’a kadar etkisini sürdürecek. Merkür’ün Koç burcunda 17 Nisan’a kadar sürecek yolculuğunda bilgi akışının, iletişimin hızlanacağını, bazı durumlarda karmaşa ve gerginlik yaratabileceğini söyleyebiliriz. Eğitim, ulaşım gibi konular da gündeme oturabilir.
3 Nisan Çarşamba’dan 6 Nisan Pazar gününe kadar Ay, Balık burcunda ilerleyecek. Daha hassas, etkilere açık bir ruh hali sergileyebiliriz. Pazar günü Koç burcunda Güneş ve Ay 16 derecede birleşerek Yeniay oluşturacaklar. Böylelikle Nisan ayına öncü enerjinin damgası vurulmuş olacak. Yeniay her ne kadar yeni başlangıçları temsil ediyorsa da, bu kez 2007 Eylül’ünde başladığımız girişimlerle ilgili olarak önümüze çıkabilecek yeni fırsatlara ve farkındalıklara işaret ediyor.

Son olarak; saatlerinizi bir saat ileriye almayı unutmadınız değil mi? Bu yıl saatlerimizi son kez ileriye almış olma ihtimalimiz var. Hepinize sevgi dolu, mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum. Esen kalın.
 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.