Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 210
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 31 Eki 2012 Saat 10:11
Merhabalar Kadir bey,
3,5 yaşında bir kızım var ve galiba gribe yakalandı.3 gündür ateşi var.Arada bir de öksürük...İlk gün CALPOL kullandık şimdi ise PEDİFEN kullanıyoruz...sunada ölçtüm ateşi 38,6 ama çok şükür keyfi yerinde...pedifen verdim.ilacı kullandıktan yarım saat sonra ateş düşüyor fakat 6-7 saat sonra tekrar başlıyor...çevremizdekiler hep antibiyotiğe başlamamızı istiyorlar,biz de pek kullanma taraftarı değiliz,kızım boğazının ağrımadığını söylüyor(boğaz ağrısının nasıl olduğunu bilmediği için de olabilir),ağız kokusu yok fakat dilinde beyazlıkta var...
sizce ne yapmalıyız doktor bey,sizin bilgilerinize güveniyorum...şimdiden çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2012 Saat 18:51
Bogaz agrisi; hem viral, hem bakteriel hastaliklarda da olabildiginden, pek guvenilir bir ayird edici unsur degildir. Agiz kokusu ve dilde "tabaka seklinde" pas olmasi daha manidardir. Etrafinizdakilere kulak asmayin, onlar eski doktorlarin "kaziklarini" yemis olan saf insanlardir. Cok darda kalirsaniz; bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakin, dusuk cikarsa virutik , antibiyotik gerekmiyor demektir.
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 210
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2012 Saat 19:51
mehabalar doktor bey,kızımın ateşi halen düşmedi,yukarı da da yazdığım gibi pedifeni verdikten yarım saat sonra ateş düşüyor,6-7 saat sonra tekrar çıkıyor.şişenin dibini görmek üzereyiz ama halen ateşini düşüremedik...Eşimin işi dolayısıyla bugün doktora götüremedik...bugün 4.günü bitti.
 Bir de doktor bey dilinde beyazlık var demiştim ya fakat ağzı kokmuyor demiştim yanılmışım,malesef hem dili beyaz hem de ağzı kokuyor...bir de gözlerinin beyaz yeri özellikle ateşi yükselince kızarıyor ve gözünün alt kısmında  hafif morluk  oluşuyor...Arada bir de öksürük var,burnu akmıyor fakat sanırım arkadan geniz akıntısı var...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2012 Saat 20:23
Agiz kokusu, dilde pas varsa; antibiyotik iyi olur. Augmentin 200 (veya benzeri) gunde ; 2x1 olcek baslayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.