Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzirme ne zaman ve nasil sonlandirilmalidir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzirme ne zaman ve nasil sonlandirilmalidir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
begumunannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzirme ne zaman ve nasil sonlandirilmalidir?
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2008 Saat 22:50
Doktor bey;

Kizim 14 aylik. Buyuk bir istahla emiyor.Biraz istah problemi disinda emzirmekten yana bir sikinti yasamiyorum.
 Emzirmeye ne zamana kadar devam etmeliyim ve zamani geldiginde  memeden nasil kesmeliyim?
12 -24 aylar arasinda ayrilik kaygisinin cok yogun oldugu ve bu donemde memeden kesmenin cocukta travma yaratacagi dogru bir bilgi midir?

cok tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2008 Saat 10:31
Ben memeden kestirmiyorum, vakti gelince çocuk kendi bırakıyor. Kimi erken kimi geç bırakabilir. Diğer gıdalar çocuk için daha cazip oldukça, süratle memeyi bırakıyorlar. Acıkacağı zamanlarda sevdiği gıdaları vererek memeyi unutturmaya çalışın.
Yukarı Dön
hongkong Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 16:25
merhaba doktor bey

benimde oglum 14 aylik ve hala meme emmek istiyor.emdigi icinde yemek yemiyor. gece sabaha kadar emmek istiyor dolayisiyla sabah kalktiginda tok oluyor ve kahvalti etmek istemiyor.bazen tum gun sadece meme emiyor,hic bisey yemiyor.sizce emmesi yeterli gelir mi gun boyunca.?
boyu 72 cm kilosu 11,900

tesekkur ederim
Yukarı Dön
hongkong Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 17:02

pardon oglumun boyu 82 cm kilosu 11,900

tesekkur ederim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 09:19
6cm. boy ve 2kg. fazlası var...Boyuna göre dahi, 200g. fazla. 21aylık çocuk gibi.Sadece anne sütü ile buralara gelebildiğinize göre, daha çooooook memeye devam edebilirsiniz.
Yukarı Dön
hongkong Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 14:26
cok tesekkur edrim Smile
Yukarı Dön
hongkong Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 15:42
merhaba kadir bey,
oncelikle soruma cevap verdiginiz icin cok tesekkurler.biz hong kong'ta yasiyoruz ve burada turkiyede oldugu gibi doktorlarimiza rahatlikla ulasamiyoruz,ulassakta cok tatmin edici olmuyor cevaplari.belkide biz turk doktorlamiza alismissiz,burda ki sistem bize degisik geliyor.
sizide emzirmeme devam etmemi soylemissiniz.benim zaten emzirmekten yana bir sikintim yok ancak yasi itibariyle bazi vitaminleri almasi gerekmiyor mu artik? oncelikle protein,kalsiyum gibi.. ozellikle son bir kac gundur asla bisey yediremiyorum.en iyi yedigi zaman da en fazla corbasini iciyor. size tekrar sormus olacagim ama sizce sadece emmesi yeterli midir?
boyu 82 kilosu 11,900 14 aylik

coook uzattigimi biliyorum ama :)) simdiden cok tesekkur ederim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 09:39
Eski maillerde de yazdığım gibi benim hastalarım arasında rekor, saf anne sütü ile  2 SENE dir.Anne sütü çocuğun yaşına göre terkibini değiştirdiği için, en kıymetli gıdadır.Anne sütüne devam edin, ek gıdalarada süt ve süt mamülleri ile başlayın (gerektiğinde)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.