Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - off bir yese
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuoff bir yese

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyhann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 102
Mesajın Direkt Linki Konu: off bir yese
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 00:01
CryCry arkadaşlar 9.5 aylık bir oğlum var.6.ayımızda sorunsuz başladığımız ek gıda faslı soğuk algınlığı başlamasıyla şurup kullandığımız için kabusa döndü.minik meleğim bıkmış olacakki ogün bugündür yemek yemez oldu.takiii 8. ayımıza kadar.şimdi bazen meyvemiz bazende çorbamız tam bitiyor onun dışında günde tüm öğünlerini toplasan en fazla 2-3 yemek kaşıgı günlük yemek yiyor.
kilo alımıda düştü.9 aylık 7800 gr.CryCry
bazen saglığı yerinde çok büyük derdimiz yok diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum ama kısa sürüyor.bugün agzına kaşıgı sokmak için biraz zorladım onu çok ağladı moralim alt üst oldu.kızdım kendime.
yemek yediği gün bayram günü gibi geçiyor benım için.artık sütümde azaldı yetmıyor.biberon ve emzikte kullanmadık şimdiye kadar
beni en iyi anne olanlar anlar.ne olur dua edin bana oğluşum yemek yesin,biberon kullanmayı ögrensin gece mama-süt falan vereyim.CryCryCry
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 11:14
Canım çocuklarda dönem dönem ve özellikle hastalık sonrası yemek yemede sıkıntılar olabilir Wink ayına göre kilosu da iyi gibi geldi bana Wink boşuna kendini yıpratma ve bebeğini de zorlama derim ben teklif et istemezse acıkınca yiyecektir Wink için rahatlasın diye çocuk doktorumuza sor istersen Wink
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 11:27
Zaman zaman iştahsızlık gripten olur canım.Gribi geçince dzelir.Bizde hasta olunca bişey yemek istemeyiz.Üzülme düzelecek...Benim kızda bu ara iştahsız...Tabağının dibinde hep bırakıyor ama sorun etmiyorum..Depodan kullansın birazda diyorumLOLIsrar ettikçe ters etki yapıyor canım.
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 11:44
arkadaşlarım haklı canım hastalık sonrası bu tarz iştahsızlıkları hepimiz yaşıyoruz benim oğlum geçen hafta hastaydı 1 hafta boyunca sadece sütle beslendi ağzına lokma koymadı ısrar da etmedim açıkcası sütü içmesi bile benim için harika bişeydi çünkü iştah tamamen gidiyor iyileşti amam 1 hafta devam etti iştahsızlığı şükür bu hafta düzene girdi yeniden yemeklerden yemeye başladı o yüzden sıkma canını çok da ısrarcı davranma biliyorsun ki bu tarz inatlaşmalarda hep kaybeden taraf biz oluyoruz o yüzden onunla inatlaşmaya girme.
  eğerki iştahsızlığı uzun süre devam ediyorsa bence bir doktora danış neler yapman gerektiğini uzmanından öğren sevdiği şeyleri vermeye çalış hastalık sonrası çocuklara şuruplarını kaşıkla verdiğimiz için çocuklar kaşıkla gelen her şeyi şurup sanıyorlar ve ağızlarına almak istemiyorlar kaşıkları değişik yöntemler değişik kaşıklar dene başka şekillerde yedirmeye çalış oyunla falan emin ol işe yarayacaktır benim oğlumda çok iştahlı bir bebek değildi ve ben çoğunlukla oyunlarla yedirirdim lavabonun başında leğenlere su doldurup az yemek yedirmedim ardayaLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 15:18
aslında seyhanın şuan sütü de yetmiyo.yettiği kadar süt verebilse şükredecek .yemek yedirme olayına ben şahidim kızcağızın ve ailesinin yapmadığı kalmadı...oğlumuz birz inatçı...ben kendimi bu konuda başarılı sanırdım ama ben bile yediremedim

sütü bari doyasıya içsin diye biberonla süt vermeyi denedi.ama oğlu emzik de dahil hiç bir şeyi ağzına almıyo.çeşitli marka ve modellerde biberon deniyor ama bi türlü olmadı

acaba seyhanın durumunda olup da 9 aydan sonra emziğe ve biberona alıştırmış arkadaşlar var mı?
taktik öğrenmek istiyoruz

seyhan benim arkadaşım...o internete çok sık giremeyebiliyo o yüzden ben durumu izah ederk fikirlerinizi almak istedim arkadaşlar

Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Puanlar: 3178
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2009 Saat 01:03
sütü azda olsa gerçekten bu tür olayları bende yaşadım emzirmeden ayırana kadar akla karayı seçtim benim sütümde çok azdı hatta yok gibi birşeydi.çok zor gerçekten ama bu durumu için ne kendini suçla nede bebeğine ısrarla zorla yediği o bir kaşık bile kardır ve inan zamanla bumna alışacaktır ...ben kızımda biberon hiç kullanmamıştım ama emzirmeden ayırıp süte geçince özelliklede gece sütleri için bir biberon aldım 15-16 aylık falandı emerken kızımda biberon emzik tarzı şeyler almadı ne kadar zorr olduğunu biliyorum Allah yardımcın olsun canım
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....
Yukarı Dön
yutyz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2009 Saat 20:03
9.5 aylık bir bebeğin iştahsızlığı çok berbattır bilirim.Benim kızımda yemeyen bebeklerdendi :)hatta sinir krizleri geçiriyordumbazende yerdi sonra istifra ederdi sölemesi ayıp:) çok çektirdi bana çok..ama yüreğine su serpebilrimiyim bilmiyorum ama kendini üzme lütfen gece sütü vermeyide boşuna deneme sonra onu kesmek çok zor olur.Gece sütüne her zaman karşıyımdır.çünkü gece sütü gündüzki iştahına çok etki eder.Ben diyorum ki bir müddet sonra düzelecektir.diş çıkarıyodur belki de. kendini üzme canım...Smile
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2009 Saat 23:13
bencede canim üzme kendini tabi kolay deyil ben kizimdada cok problem yasadim yedi yemedi bazen günlerce yemeden yattigini bilirim sadece süt icerdi oda kakao lu sonra ben söyle bi yöntem denedim tabagina koyuyordum o kendim yiyecem diye telaslanirken bende agzina koyuyordum ama sonra sonra bu da ise yaramadi ve büyüdü simdi tabagini bitirmesede tatmak zorundasin diyoruz benim kizimin sorunu tatmakti cünkü agzina koydugu zaman biraz yerdi ama ilk lokma yada sütdede bazen aynisi hala bazen icmicem der ama agzini koydumu bitirir umarim düzene girer kolay gelsin sakin olmaya calis severek yesin bence daha cok kücük tabi güzel beslenmesi gerek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.