Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BEBEĞİM KABIZ DEĞİL AMA KAKADA YAPMIYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBEBEĞİM KABIZ DEĞİL AMA KAKADA YAPMIYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysenertekin27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Konu: BEBEĞİM KABIZ DEĞİL AMA KAKADA YAPMIYOR
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2007 Saat 17:06
MERHABALARRR LÜTFEN YARDIM EDİN
ELİFİM 2,5 AYLIK.EMZİYORUM BİRDE GÜNDE BİR DEFA 3 ÖLÇEK MAMA VERİYORUM İLK DOĞDUĞU ZAMAN KAKASINI YAPABİLİYORDUU İKİ HAFTA BÖYLE GEÇTİİ SONRAA YAPMAMAYA BAŞLADI DOKTORA GÖTÜRDÜM BANA FİTİL VERDİ FİTİLİ ATINCADA YAPMIYOR...SADAECE BAŞINDA BEKLİYORUZ FİTİLİ HAFİFCE SOKUYORUZ  ONDAN SONRA YAPMAYA BAŞLIYOOO TABİKİ BİZİM İÇİN ÇOK ZOR OLUYOOO ZEYTİNYAĞ USULÜNÜ DENEDİM AMA HALA BÖYLE DEVAM EDİYOOR.
KIZIM İÇİN ÇOK SIKINTILI BİR DURUM GÜN AŞIRI BU ŞEKİLDE YAPTIRIYORUM DENEDİM 3 GÜN YAPTIRMADIM YİNE YAPMADI..AMA ÇOK GÜZEL GAZ ÇIKARTIYOOO.EK GIDALARA GEÇİNCE DÜZELİR DİYORLAR NE OLACAK BİLMİYORUMM..
TEŞEKKÜR EDERİİMMM ŞİMDİDEN
Yukarı Dön
ruyacan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2007 Saat 14:21

merhaba mesajınızı okudum

benim 49 günlük bir oğlum var. sizin bahsettiğiniz sorunlar onda da var

2,5-3 günde bir kakasını yapıyor. Ben hem emziriyorum hemde mama veriyorum.Mama olarak Conformil 1 kullanıyorum hergün sabah akşam da mamsına 1 çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum ama bana mısın demiyor. Bebeğim .ok güzel gaz çıkarıyor ama kakasını yapamıyor. Kakasını yaptığı zaman da kabız olmadığını görüyorum. Yavrum Bütün gece ıkınıyor. Ikındığı içinde derin bir şekilde uyuyamıyor. Eğer bir cevap alabilirseniz bana da haber verirseniz sevinirim

Elife çok geçmiş olsun . İnşallah düzelir
Tşk

Yukarı Dön
aysenertekin27 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2007 Saat 18:27

bende denedim zeytin yağını olmuyooo.dediğim gibi fitille yaptırıyorum oda çok zor oluyooo.... kakası olunca devamlı ağlıyooorr ayaklarııı durmuyoorrr ama biz işi çözdük çok ağlayınca ve ayakları durmuyorsa bilki kakası vardırr..inşalllah düzelirrr ek gıdalara geçmesini bekleyeceğiim sanada allah kolaylık versinn bebeğini gülegüle büğüt....kocaman öpüyorumm...bana cevap gelir gelmez sanada yazarımmm....öptümmmClown

Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2007 Saat 22:14
Sevgili anneler...
Kabızlık sorunu erken bebeklik döneminde özellikle de anne sütü aldığı dönemde çok sık görmediğimiz bir durumdur. Bu nedenle kabızlık olan bbeğin çok dikkatli muayenesini yapılması ve kabızlıkla seyreden hastalıklardan olmadığı çok net olarak belirlenmelidir. Eğer bebekte kabızlıkla seyereden hastalık yoksa veya kabızlığa neden olan bir hastalık yok ise o zaman bazı önerilerle bu sorun çözülür. Ancak önce altta bir başka hastalık olup olmadığı net olarak belirlenmelidir. Hekim olarak bu birincil derecede önemli bir sorumluluktur.
Zeytinyağı kabızlıkta işe yaramaz. Çünkü bağırsaklardan emilir. Dışkıyı yumuşatmaz.
Fitil her zaman tercih edilecek bir yöntem olmamalıdır. Çok sıkıntıda olunca belki ama sürekli olmamak şartıyla...
İstanbul'da iseniz görüşelim. YArdımcı olmaya çalışırım. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.