Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 15:07
merhaba dr bey 14 aylık oğlumun dün sabahtan beri ateşi var, gün içinde düşüp yükseldi.Fakat ilk gün hiç keyfi yoktu çok az uyanık kaldı sık sık uyudu.Akşam 8 gibi ateşi 39.2 derece oldu.Paronox fitil verdim ılık suyla banyo yaptıdığım halde ateşi 38 derecedeydi.Calpol ve paronox verdim gün içinde ama bunlar ateşini düşürmedi tam olarak.ayrıca öksürüğü var,boğazı hırıltılı balgamda var sanırım rahatsız oluyor öksürünce tıkanıyor.gecede hep ateşi vardı.sabah sağlık ocağına götürdüm.sırtını dinledi ve bronşit dedi.çok üzüldüm tamol şurup,oraceftin antibiyotik vermiş toz,paronox fitil.antibiyotik vermeliyim.gerçekten bronşit tanısı doğrumudur? 2 ay kadar öncede hasta olmustu çok az ateş oldu ilk gün 1 -2 haftada azalarak geçti öksürüğü. o zaman ateş düşürücü bile vermemiştim gerekmedikçe ilaç kullanmak istemiyorum.ama bu sefer şurup veriyorum ateşi zor düşüyor,fitil verdim zor düştü.antibiyotiği kullanayım mı sizden cevap bekliyorum ona göre vereceğim.şuan yine bayağı ateşi var.eğer gerçekten bronşitse ne yapmalıyım tavsiye edeceğiniz birşey var mı çok teşekürler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118585
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 21:45
Bronşitte ateş olmaz. Bakyeriyel bir hastalık varsa antibiyotik gerekebilir. Viral ise gerekmez. Anlayabilmek için bir tam kan sayımı yaptırıp, lökosit(WBC) bakılması lazım. Lökosit düşük çıkarsa antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.