Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yoğurt mu süt mü hocam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyoğurt mu süt mü hocam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
borsa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: yoğurt mu süt mü hocam
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 13:30
hocam merhabalar,sizin pastörize süt yazınızı okudum.bende bir kafa karışıklığı oldu.
prof.dr.canan karatay hocamız pastörize süt içmeyin diyor.hatta nerdeyse süt içmeyin diyor.onunyerine yoğurt,kefir,ayran gibi ekşiyen ürünleri tüketin diyor.bunlar ca açısından zengin biliyorum ama
çocuğuma mandıradan süt alıp kaynatıp da mı içireyim ya da uht sitlerden mi?
bunların içine toplama süt oldukları için antibiyotik konulduğu söyleniyor,bunlar bizim bağrsaktaki yararlı bakterilerimizi öldürür mü?
şimdiden çok teşekkürler hocam...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 20:00
Siz annenize bir sorun bakalim; yogurt yapmadan once sutu kaynatiyormu, kaynatmiyormu? Bunlar hep sut yerine mama satmak icin bu yalanlari uyduran hocalarin talebeleri.. Ne Pastorize, nede UHT sutlerin bir zarari yoktur.. Isinin proteinler uzerine en ufak bir etkisi yoktur. Gida degerlerinden hicbir sey kaybetmezler. Bu sahtekarlar; UHT'ye laf ederler, ondan sonrada "Formul mama" tavsiye ederler. Bu mamalar; UHT den gectikten sonra, ayrica; homojenize edilirler,  liyofilize ve hidrolize islemlerinden gecerler.. Bunlar sute zarar vermiyor, 1-2 saniyelik isitmadaki  120 derece zarar veriyor...  Kim inanirki bunlara?? Bunlarda antibiyotik filan yoktur, bunlar cocukca yalanlardir. Barsagimizdaki bakterileri, esas bu doktorlarin her ateste verdikleri antibiyotikler oldurur. Kedileri avucla antibiyotik verirken bunlari dusunmezler, ondan sonrada utanmadan, yok sutte ,yogurtta antibiyotik var diye ahkam keserler. Peynirdeki "kuf" de bir cins antibiyotiktir, barsaktaki bakterileri olduruyormu??

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2012 Saat 20:02
Yukarı Dön
borsa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 22:50
cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.ısının proteinler üzerinde etkisi yok demişsiniz.affınıza sığınarak soruyorum proteinler yüksek ısıda denatüre olmazlar mı?
ben yoğurdumu evde mayalıyorum hocam valla mandıra sütünden yapıyorum bu da mı yanlış?
sizi boğduysam özür dilerim.
hocam asıl önemli sorum şuydu 2008 doğumlu kızımın doğuştan göz yaşı tıkalı dediler,başka doktora gittik geç kalmışsınız ameliyat dediler,bir başkası siz çıldırdunız mı kendisi açılır ameliyat da neymiş dediler,en son üniversite hast.gittik boşuna canını acıtmayalım açılır deiler.
ama kızının sağ gözü kışın özellikle burnu tıkanınca doğal olarak çapaklanıyor bazı sabahlar yapışıyor,o zaman göz damlası kullan dediler.haocam bunun bir çaresi var mı.ben izmir de oturuyorum bana tavsiye edebileceğiniz bir dr. vat mı?Ankara da da olabilir.
Allah gönlünüze göre versin,sağolun hocam...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 02:31
1-Yakip, komur haline getirmedikce proteinler denature olmazlar, gida degerlerinden bir sey kaybetmezler.  
2- Evde, yogurt yapmak icin;  istediginiz sutu kullanabilirsiniz, hicbir mahzuru yoktur.
3- Cok anlattim, ama tekrar anlatayim....
 a-Once her iki burun deliklerine Iliadin ped. burun damlasindan; gunde 2x2ser damla damlatin, arkasindan burun kokunu "cimdikler gibi " isaret ve bas parmaklariniz ile sikarak masaj yapin.
b- Bu islemden sonra; Tobrased goz damlasini; gunde 4x1'er damla her iki goze damlatin ve tekrar masaj yapin. Goz damlasini 5 gun kullanin.
c- Iliadin'i 3 gun kullandiktan sonra kesin ve Serum fiz 4x10'ar damla Iliadin yerine goz damlasindan once buruna damlatin, gene masaja devam edin. Tobrased'i kestiginizde bunuda kesin.  

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.