Kadir bey merhaba,
Size daha öncede sormuştum sizde anormal bir durum sezmediğinizi bazı çocukların daha sakar ve köstekli olabileceğini zamanla geçeceğini yazmıştınız.
Oğlum şu an 4 yaş 3 aylık. Anaokuluna gidiyor. Öğretmenleride kaba motor becerilerinin yaşıtlarından geride olduğunu söylüyorlar. Parkta ark.ları hopluyor zıplıyor atlıyor fakat oğlum bunları hiç yapmak istemiyor. Merdiven çıkarken bile zorlanıyor. Koşarken takılıp düşüyor. Küçük bir çarpma ile bile düşebiliyor. Arabaya bindirmek indirmek evden çıkarmak vs gündelik aktiviteler konusunda bizi çok zorluyor. Görenler neden bu yorgun uykusuz mu vs diyorlar hep. Bu nedenle zayıf ve güçsüz kalıyor ark.larından zarar görebiliyor. Ben tek başıma oynıyacağım diyor. Masa başında resim yapmayı seviyor. İpadle oynamak istiyor ayrıca faaliyet kitaplarına bakmak onları yapmak istiyor. Böyle olunca bireysel olmayı tercih ediyor ve ark.larıda uzaklaşıyor.
Size sormak istediğim konu bir çocuk nöroloğuna göstermem gerekir mi? Ayrıca duyu bütünleme bozukluğu diye bir hastalık varmış. Oğlumun davranışları bunun tüm özellikleriyle örtüşüyor. Bunun içinde erken yaşta terapi alması ve desteklenmesi gerekiyormuş. Bu merkezlerle irtibat kurmalı mıyım? Yoksa oğlumun karakter özelliği böyle diyerek kendimiz mi desteklemeliyiz. Evimize çok yakın kapalı havuz var. havuza girmeyi seviyor örneğin. orda da yüzme tahtasıyla ufak ufak yüzüyor o kadar. Ark.ları gibi dalıp çıkma suya atlama gibi şeyler yapmıyor ama en azından hareket ediyor.
Ne dersiniz Kadir bey? Tşekkürler