|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
merries ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 May 2014 Saat 10:14 |
Hocam merhaba,
5 yaşındaki oğlumda ateş sonrası uçuk çıkmıştı. Dün de henüz 2 aylık bebeğimizi öpme dediğim halde öptü. Üstelik yara vardı yüzünde orayı öptü. Çok korkuyorum. Bu kadar küçük çok tehlikeli olduğunu duydum. Hatta kan yoluyla başka organlara sıçrayabileceğini duydum. Korkuyorum dünden beri çok tedirginim ne yapayım? Çok küçük olduğundan dışarı bile çıkmıyorum çok korumasız olduğu için 😢 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Herpesvirus; bir DNA virusudur.. Diger, RNA virusleri gibi, kan yolu ile diger organlara bulasmaz, ancak temas yolu ile dudaktaki ucuk, (her zaman degil) ozel sartlarin olusmasi ile goze bulasabilir.
Ucuk virusu, hayat boyu, 1 kere alinir ve virus dudaktaki hucre icine girerek; "persistant enfeksiyon" (Kalici virus enfeksiyonu )yapar. Hucreler her bolundugunde, virusde bolunerek yeni hucrelere gecer, hayat boyu o sahista kalir. Bu bahsettigimiz virus: "Herpes simplex" virusudur,, Cinsel organlardaki Herpes, farklidir. Daha fazla ayrinti isteyen, makalelerim arasindaki "Viruslerin bolunmeleri" ile ilgili makaleyi okusun. Sizin durumunuzda; merak edilecek bir sey yok... Simdi ucugun ilaci var..Yeni ucuk ciktiginda; Zovirax veya Asiviral, ucuk kremlerini 4 saatte bir surerseniz (geceleri haric) cok kisa surede iyilesir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 May 2014 Saat 13:10 |
|
![]() |
|
merries ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağolun hocam. Allah razı olsun. Siz olmasanız bu sağlık sistemiyle ne yapardık bilmiyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|