Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - makat
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummakat

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maritza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 88
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maritza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: makat
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 22:37
hocam merhaba,

3.5 yaşındaki kızım ipek bugün kakasını yaptıktan sonra poposunu silerken tuvalet kağıdına kan geldi...önce açık renkti,sonra makata yeni kağıt bastırdığımda birkaç ufak pıhtı geldi..makata baktım herhangi bir çatlak göremedim,sanki içeriden geldi gibi geldi kan ama emin de olamadım.

kaka yaparken zorlandın mı dedim,evet dedi ama kaka esnasında birşey söylememişti.doğru mu söylüyor yoksa benim yönlendirmeli soruma o şekilde mi cevap verdi anlamadım...

duş aldırdıktan sonra makat çevresine baktim,makatın dışında minik minik sivilceler var...biraz pişik kremi sürdüm..

bütün bunlar önemsizdir diye düşünüyorum ama size danışmadan içim rahat etmedi...kabızlıklıkla  ilgili hiçbir sorunumuz olmadı şu ana kadar...ara sıra popom kaşınıyor diyor,yıkanırız diyorum..tuvalet eğitimini bir sene önce sizin yönlendirmelerinizle sorunsuz halletti..

önceki maillerinizde "makat" araması yaptım ama bu konu ile ilgili direkt birşey bulamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim....

not:alakasızdır yüksek ihtimal ama gecen hafta 4-5 gün  yüksek ateşi oldu,size de danışarak ilaçsız kendi kendine atlattı..sadece biraz öksürük ve burun akıntısı var şu anda...genel tablomuz iyi.

sevgiler,

m.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 22:41
Muhtemelen, kendisi kasiyarak; tahris etmis..
Popoda; "catlak" olmaz... Fistul olur, oda bu yasta olmaz.. Olusmasi icin, uzun zaman gerekir.

Kanamasi kabizliktan ziyade, kendisinin kasimasindan.
Kakasinda; "kil kurdu" filan gordunuzmu??
Yukarı Dön
maritza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maritza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 23:12
kakasını hiç bu şekilde incelemedim hocam...kıl kurdu nasıl birşey?başından beri çok düzenli ve sorunsuz kaka yapan bir çocuk..
m.
Yukarı Dön
maritza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maritza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2015 Saat 23:14
öğlende poposunu kaşımak istedi,kaşıdıktan sonra yakaladım,elini küloduna sokarak değil dısından kaşı dedim ama o kaşıma ile saatler sonra böyle bir kan gelir mi emin olamadım..hafif pıhtılı taze kandı..kakadan sonra geldiğini düşünüyorum..
m.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2015 Saat 07:39
1 olcek Andazol surup icirin. 15 gun sonrada 1 olcek daha icirin. Kakada parazit baktirmaktan daha kolay ve garanitilidir. Daha baska sual icin; Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.