|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Yusuf asaf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 12:46 |
Kadir bey selamlar.sizin eski arşivde olan sorulara verdiğiniz cvplarda kendimle ilgili olan sorumun cvbını aradım fakat net cvp alamadım.
benim oğlum 3 ay,13 günlük. Gripmi krupmu geçiriyor bilemedik..ateşi yok. ara ara balgamlı öksürük ve hırıltısı var. serumla coldmixle suan tedavi ediyoruz evde..siz bu durumlarda kulak ağrısı olursa illiadin damla damlatın dediğinizi msjlarda okudum. 1-tıkanan burnu açmak için kullandğımız serum fiz ve sümüğü cektığiiz pompa burnu hassaslaştırıp bunu alıskanlık haline getirebilirmi hocam cocukta ? 2-ben bu cocuğun kulağının ağrıyıp ağırmadığını nasıl anlayabilirim ? nasıl bir tepki belirginleşir cocukta hocam ? ve burnu devamlı tıkanmasına neden olurmu ? hocam birde benim cocuk 2700 gr ,boy 47 cm..hastane cıkısımız 2620 idi. 3 aylık kontrolünde kilosu 5200 gr'dı. boyu 59,5 cm. doktor bu ayda kilosu 5500 gr olması gerektiğni biraz eksiği olduğunu söyledi.duruma göre mama takviyesi yapılabilir dedi..hocam bizim doğum kilomuza göre kilo alımı sizce nasıl ? mamaya gerek varmı ? Düzenleyen Yusuf asaf - 21 Şub 2017 Saat 17:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Aspirator kullanmayin...Tahris edersiniz ve odem daha da artar. 2- Kulak agrisi olursa, agridan aglayarak yeri-gogu yikar.. Hicbir sekilde susturamazsiniz. Dusuk dogum agirligi nedeni ile biraz geriden geliyor. Bu kiloda dogan bebekler, 3,5kilo doganlar gibi ayni hizda kilo almazlar..
Eger; her ay az da olsa kilo aliyorsa, merak etmeyin. Normal beslenen bir bebekte kaka rengi: "Altin sarisidir"... Ac kaldiginda; Sert, top-top kakalar yapar. Cock yediginde kaka rengi; yesile doner. Yeni dogan ozellikleri makalemi ilk sayfadaki Yazarlar kismindan bulup okuyun.
|
|
![]() |
|
Yusuf asaf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
otri bebe kullanıyoruz onuda burnu cok tıkalı olduğunda kullandık.
kulak ağrısı sanırım suana kadar olmadı. hocam dikkatimi ceken bir durum söz konusu.sizinde bilgilerinize ihtiyacım olucak.. şimdi bu çocuk krup yada grip (grip geçirmesi için ateşin olması gerekiyor sanırım.bizim çocukta ateş olmadı ) geçiriyor..balgam öksürük,burun tıkanıklığı mevcut..gecen cuma günü bu hastalık başladı ve o günden bu güne çocuk pişik oluyor.popo kenar kısımları kırmızı..kullandığımız bez ve pişik kremi hep aynı ve bu zamana kadar hiç pişik olmadı..acaba geçirdiği bu rahatsızlık pişiğe sebebiyet verebilirmi yani alerji olma ihtimali söz konusumudur ? hocam geçmiş bu tarz sorulara verdiğiniz cvplarda bizim çocuğun geçirdiği rahatszlığı göz önüne alarak bir şey öğrenmek istiyorum. 1-ben çocuğa sıcak buharmı uygulamam lazım bronşları rahatlasın diye ? yoksa dışarımı çıkarmam lazım soğuk hava soluması için,yada odada soğuk buhar uygulamasımı yapmam gerekiyor ? 2-monovit d3 damla kullanıyoruz günde 1 kez 3 damla olucak sekilde.doktor kontrole gittiğimde bize carlson diye bir damla varmış onu kullanmamı önerdi..gerek varmı hocam bu damlaya ? devit3 devam etsem olmazmı ? sağlık ocağından bedava veriyorlar bu devit 3ü. Düzenleyen Yusuf asaf - 22 Şub 2017 Saat 01:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bazi Gripler ATEs yapmazlar... Bu tip Grip viruslari cok zararsiz olduklarindan, vucut bunlari adam yerine koymaz; atesi cikartmaz, bagisiklik sistemini de calistirmaz. o yuzden bu tip Gripler daha uzun (1-2 ay) surerler. 2- Hastaliklar; pisik ihtimalini arttirirlar. Desitin(Mor) krem kullanin. 3- Griplerde; daima "Sicak buhar" uygulayin.. Bir tek "Krup" oldugunda, soguk buhar veya soguk hava yardimci olur. 4- Siz Dvit3 damla; bir defada 5 damla olacak sekilde kullanin... O verilen Surup cok pahaliya gelir. Niye bu surubu yaziyorlar??? Anladin sen onu!!! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
Kadir bey benim oğlum 3,5 aylık .sizin soru cvp arşivinden aldığım
notlarda ''Paranox 120 fitil'' uyku için önerdiğinizi biliyorum.
oğlumun gün içinde öksürükle pek sıkıntısı olmuyor.ara ara öksürüyor ve genizlerinin dolu olduğunu anlıyorum.taki gece oluyor uykuya daldığımızda gece yarısı öksürükleri artıyor ve balgam cıkarmak istercesine havlar ve kısık ses (ağlama) tonuyla öksürüyor. öksürmekten sesleri kısıldı sanki yavrumun.uykusunuda haliyle alamıyor uykuya dalamıyor ve bizide uyutmuyor. bir yandanda panikliyoruz acaba akciğerlere inermi dahada kötü olurmu diye. ben Paronoxla ilgili sizden aldığım notumda 'Uyku' için önerdiğinizi biliyorum. 1- Paranox 120 mg fitil bende 3,5 aylık oğlumda kullanabilirmiyim? 2- çocuğun geceleri sanki boğulurcasına öksürüğü ve horlarmışcasına olan nefes alısverisi için bu geçirdiği soğuk algınlığının bir parcası diyip önemsememelimiyim .buda zamanla gecer diye bunun için yine serum fiz+coldmixe devammı etmeliyim ? 3-cocuğu uyanık olduğu zamanlarda nezaman cekyata,yada beşiğine koyarsam basıyor cığlığı.beni bırakma al kucağına diyor sanki.hep yanında olmamı göz teması kurmamı ister gibi.bundan kurtulmak değilde bu işin önüne nasıl gecerim kadir bey ? yoksa daha bu bebek bu zamanlar bölemi olur diyip cocuk ne derse omu olmalı? unutmadan... dün acilden giriş yaptık.pratisyen doktor cocuk odası müşahedeye gönderdi. ağız ve burundan soluması için nebulezer buhar uyguladılar. ventolin+serum yaptı 20 dakika sürdü. sonra flixotide+serum karısımı uygulattı.iki kez hava yedi cocuk.sonra kan tahlillerine baktı doktor (temiz) enfeksiyon Yok dedi. bende antibiyotik almadı cocuğum buharla atlatırız diye sevindim. makina temin edebilirim bu buhar tedavisini evde yapmak istesem olurmu dedim. olur dedi doktor ilaçları yazdı..ama suan kullanmadım hocam size bu ilaçları kullanabilirmiyiz diye sormak istiyorum.ilaç kutusunda yazan.. Ventolin nebules 2.5mg/2.5ml Flixotide nebules salbutomol sülfat 0,5mg/2ml nebülizasyon Flutikazon propiyonat Bu ilaclar kortizon içeriyormu hocam ? ve kortizon 3,5 aylık cocuklar için zararlımıdır ? cünkü okuduğum köşe yazıları ve doktor bilgilerinden zararlımı yararlımı bilemedim .. Düzenleyen Yusuf asaf - 22 Şub 2017 Saat 13:33 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ventolin: Astim ilaci... "Sahtekarligin 2.Safha" ilaci
.. Griplerde, akcigerlerin kendini savunmak icin daralttigi bronslari genisleterek, "Sahte" bir iyilik hali yaratirlar.. Flixotide: Kortizondur.. Ventolin ile genisleyen bronslardan virus istilasi basladiginda, vucudun tepki vermesini onler... Eskiden, oksuruk kesici; Kodeinli suruplar vardi, verdiginizde "sip" diye oksurugu keserlerdi.. Dunya bu ilaci yasakladiktan tam 50 sene sonra, Turkiye 'de yasaklandi, ama simdi bu SAHTEKARLAR; bin beteri bir sarlatanlikla halki kandiriyorlar.. Bakin 10 seneden beri acik acik soyluyorum.. Bu tip ilaclari Gripli hastalara verenler SAHTEKARLARDIR.. Siz 3-5 gun cocuk iyilesti sanirsiniz, arkasindan 1 hafta sonra hiriltilar baslayinca; cocugunuza yok Astim, yok Bronsit tanilari koyarak sizi "omur boyu aylik gelir" haline getirirler. Bu konuyu okuyun ve bu SAHTEKARLIGIN, Turkiye'de ne kadar sik uygulandigini gorun.. Buyume cagindaki cocuklarda, uzun sureli Kortizon kullanimi gelisme geriligi yapar. Bu tip doktorlar. kendi cikarlari icin, cocuklara acimazlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Şub 2017 Saat 19:57 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
geçen hafta carşamba gunu gece çocuğa ilk defa mama verdik.120cc içti. mama adı : (SMA 1 gold serisi) .ertesi güne çocuk öksürük hırıltı ile başladı.6 gün geçti ara ara öksürük ve ses kısıklığı devam eiyor. hocam biraz evvel internnete araştırma yaparken bir yazı okudum.sizlede paylaşmak istiyorum
Alerji Burun tıkanıklığına yol açan herhangi bir alerji bebeklerde ses kısıklığına yol açabilir. Alerji, direk ses tellerinin şişmesine yol açarak da benzer etkiyi doğurabilir. Alerjik tepkinin nedeni bahar poleni olabileceği gibi, katı gıdaya geçen bir bebeğin aldığı herhangi bir besin de olabilir. acaba diyorum bizim çocuğuna yasadığı bu öksürük balgamlı,ses kısıklığı alerjiden olabilirmi ? yani mama alerji yaparmı ? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf asaf
Kadir bey oğlumda sabah öksürük baya artınca ve sesi kısılınca doktora götürdüm..doktor akciğerini dinledi.hastalığın 1 haftadan beri devam ettiğini son iki gündür sesininde kısıldığını söyledim.akciğer filmini görmemiz şart dedi..hastalığın ilerlediğini söyledi..ciğer filmini cektik sonucu banada gösterdi.sol taraf kalbin olduğu bölgede enfeksiyonların baya ilerlediğini söyledi.bende kendimde bakınca sol taraf sağ tarafa cçok fazlaydı.. doktor hanıma bende gereksiz ilaclara karsı duyduğum endişeleri dile getirdim,kendisininde baya duyarlı ve ilgili olduğunu fazlasıyla bize karsı olan tavrıyla gösterdi.bronşite ceviriyor hastalık dedi. antibiyotik yazmayı bnde istemezdim ama hastalık epey ilerledi ve ilacları yazdı..sizlede ilac isimlerini paylasmak istiyorum hocam..sizinde bu ilaclar hakkında değerli ve önemli fikirlerinize ihtiyacım var hocam.
3 gün boyunca günde 1 defa - Prednol-L20 mg ampul (iğne) (bunun 10mg kadarını vurduracaksınız dedi) IESEF 0.5 gr.IM FLAKON - ( bununda 350 mg kadarını vurulacak dedi) evdede 4 saatte bir ventolin şişenin yarısı kadarı ve 1cc serumla karısıp makinayla buhar yaparsınız dedi. başka ilac yazmadı..pazartesi kontrol ederiz dedi.. ![]() Düzenleyen Yusuf asaf - 23 Şub 2017 Saat 16:32 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|