Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diyet
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

diyet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: diyet
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2019 Saat 22:48
Tekrar merhaba hocam! Oğlum 21inde 11 aylık olacak, ancak bugün gidebildik 10 ay kontrolüne , doktorunun ısrarıyla. 77cm 12.900gr beziyle . Çok kilolu, diyet gerekli dedi. Aç tutamam ki dedim. Devam sütü içiyor 800ml civarı , 250-300gr yemek , yarım da muz . Sütünü daha sulu yap . 150ml suya 5 kaşık yerine 3 kaşık süt koy dedi. Sizce doğru mu? Gece de süt verme diyor ,ki 21 de uyuyup 00 da 100ml içiyor yine, sonra sabah 8 -9 gibi uyanıyor..yani yeterince dinleniyor migdesi bence ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 00:10
Boyuna gore bile 3 kilo fazlasi var..... 
Devam sutu de NE OLUYOR?????   Normal "kutu sutu" verin, bu sekilde  tabiiki kilolu olur!!! 
Gece isterse vereceksiniz, baska yolu yok. Mide dinlenmesi diye bir sey YOK... 
Uydurma bir laf!! 
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 01:14
Teşekkür ederim hocam.Normal sütlü muhallebi yapıp vermiştim , kaşlarında yanaklarında döküntü oldu , hemen 15-20dk sonra mukuslu Kaka yaptı ve 1-2 gün öyle devam etti .Aynısı peynir ve yumurta sarısında da yaşadık . Birdaha vermedim. Buna rağmen yine de denesem mi normal süt vermeyi ? Gece 12 de uyanmadıgı geceler de var , 12 saat kadar uyuduğu, ama gündüzleri yine ayni miktara ulaşıyor .
3 çocuğumda da aynı şeyleri tekrarlayıp durdular doğdukları günden beri - 00-6 arası emzirme ( ki üçünde de imkansızıdı aç tutmam), midesi dinlenmeli diye ... maalesef ablayı 1 , abiyi 2 sene emzirdim , ama şimdi sagarak verdiğim için 7-8 aya kadar anca dayandım ve yavaş yavaş azaldı bitti...

Düzenleyen tnl - 14 Şub 2019 Saat 01:21
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 07:26
Az miktarlarda deneyin. Bu tip reaksiyonlar, yas ilerledikce kaybolurlar. 
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 15:15
Başka konu açmak istemedim hocam. Akşam birden ağlamaya başladı gece. Burnu tıkandı. Sabaha karşı 37.7 ateş kaldırdı . Şimdi 38 oldu . Abisi salı 37.7 ateş ve ishaldi. Biliyorum 38 üstü ateş diyorsunuz ama... Küçüğünde ishal yok, ama çok keyifsiz , ağlıyor mırıldanıyor . Ara sıra uyurken kusacakmış gibi oluyor ve biraz öksürüyor . Bogazına baktım aftlar var . Sıcak su buharı uyguladım bugün banyoda, coldmix ve serum fizyolojik.
Korkuyorum bu defa , son 1 aydır gripten çok kişi öldü burada , çoğu da küçük çocuk. Yarın bir kan sayımı yaptırsam mı sizce ? Bu tabloya göre bence antibiyotiklik bir durum yok, ama bu aftlar anjin ( purulent tonsillitis) olabilir mi ?
Bu arada ara sıra terliyor tam seviniyorum ateş düştü diye , ölçüyorum hem aynı . Ve hocam burada çocuğun ateşi varken çıplak sadece bez ve atletle dursun diyorlar . Öyle mi yapmamız gerekir?

Şimdi yine baktım aftlar yok gibi , belki sütten beyaz gözüktü ilk baktığımda. Umarım resim açılır

Düzenleyen tnl - 14 Şub 2019 Saat 18:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 19:52
Kesinlikle Grip geciriyor.. 
Olen cocuklar, verilen ilaclar yuzunden olmuslerdir. 
SAKIN; Turk doktorlarina inanip, Gripli iken verdikleri ilaclari kullanmayin..
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazilarimi okumadiniz mi??? 
Bu 3 safha uygulanarak, cocuklari "basari ile" olduruyorlar..  
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 20:12
Lafta tedavi edilmedikleri için öyle olmuş diyorlar .. zaten doktora gitmedik , gitmeyi de düşünüyorum, yapacağı şey antibiyotik vermek. İyi ki varsınız, bizi ilaçlardan kurtardınız. Peki Hocam ateşi varken soyalım mı , bir anlamı var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2019 Saat 22:46
Rahat ettirin,  Ne usutup, titretin, nede bunaltin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.